EPLM TRENDS 2015

Ismét hatalmas sikert aratott az EPLM Trends, az Enterprise Group PLM üzletágának éves szakmai konferenciája. A kimagasló érdeklődésnek köszönhetően idén egy új, tágasabb helyszín, az Aquaworld Resort Hotel adott otthont a teltházas rendezvénynek, melyre több mint 220 érdeklődő látogatott el. Az egész napos rendezvény során mindenki találhatott számára érdekes témát, hiszen a plenáris előadások után 4 tematikus szekcióban folyt tovább a program. A már megszokott Solid Edge és Vero CAM szekciók mellett idén először az NX és a Tecnomatix termékek is különálló szekciót kaptak.

A szakmai naphoz több társkiállító is csatlakozott, akik az előadások szüneteiben örömmel válaszoltak
a látogatók minden felmerülő kérdésére:

  • Felnőttképzési lehetőségek az NCT Akadémia Kft.-től
  • Siemens vezérlők magyarországi támogatása
  • Mérőgépek a Hexagon Metrology Kft.-től
  • Munkaállomások a Fujitsu Technology Solutions Kft.-től
  • Ascom vezeték nélküli kommunikációs megoldások a Young B.T.S. Informatikai Kft.-től
  • NX támogatás és mérnöki szolgáltatások a C3D Műszaki Tanácsadó Kft.-től
  • Forgácsoló szerszámok az ISCAR Hungary Kft-től
  • Solid Edge használata Microsoft Surface Pro tableten

Plenáris előadások: Új trendek és PDM fejlesztések

A rendezvény egyik legnagyobb bejelentése a Solid Edgehez kifejlesztett tervezést, gyártást és ajánlatadást segítő bővítménycsomagok voltak, melyeket EPLM Add-On Center néven érhetnek el a felhasználók. A 3 csomagban (Bronz, Silver és Gold) bemutatott Add-On Center közel 25 saját fejlesztésű Solid Edge bővítménye, illetve az Edgecam for Sharepoint a felhasználók munkáját jelentős mértékben képes felgyorsítani.

2015_09_16 - EPLM_022

Az informatikai trendeket követve az Enterprise Group másik új szolgáltatásaként – együttműködve a Microsoft hazai képviseletével – szerverbérlési lehetőséget alakított ki a tervező a gyártó cégek számára, havidíjas konstrukcióban. Ezzel a megoldással a tervezők már nagy összegű beruházás nélkül is kihasználhatják a Solid Edge PDM funkcióinak előnyeit a csoportban történő munka során. A cég adatparkjában nagy sávszélesség mellett Solid Edge Insight és Solid Edge for Sharpoint, valamint partnerportálok használatára is lehetőség van. Ezzel a gyártási és tervezési adatok egyszerűbben juttathatók el a műhely vagy a beszállítók felé.

A Plenáris szekció keretein belül kerültek átadásra az Enterprise Group által meghirdetett szakmai verseny, az EDGE Vándorkupa helyezettjeinek díjai is. A versenyre három kategóriában lehetett nevezni: Solid Edge, Edgecam és Oktatási. A rengeteg beérkezett pályázat közül szakmai zsűri választotta ki a Solid Edge és Edgecam kategóriák első három helyezettjét, illetve az Oktatási különdíjat kiérdemlő hallgatói pályamunkát.

2015_09_16 - EPLM_016

Az Edge Vándorkupa helyezettjei:

Solid Edge kategóriában:

  1. helyezett: Varga Ákos – IMS Connector Systems Kft. (SMBA csatlakozó szerelő, ellenőrző, csomagoló automata)
  2. helyezett: Guba Tibor – HintHunt Kft. (Calidus autogyro modell)
  3. helyezett: Kovács József – Tartarini Hungary Kft. (Gázátadó állomás)

Edgecam kategóriában:

  1. helyezett: Hegyi Zoltán – Horváth Fémtechnika Kft. (5 tengelyes turbinakerék megmunkálása)
  2. helyezett: Dudás Csaba – Cooptim Ipari Kft. (Al-öntvény több oldalas megmunkálása PCI sablonnal és stratégiával)
  3. helyezett: Szilágyi Szabolcs – VT Mechatronics Kft. (Könyökidom megmunkálása többtengelyes szerszámgéphez)

Oktatási kategória:

Diák különdíj: Besenyei Bence – Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola, Szakiskola és Kollégium (6,2 L-es V8-as motor)

Tekintse meg összefoglaló videónkat!

Ügyféltámogató mérnök, szakterülete a CAD rendszerek. Családi tradíciókat követve gépészmérnöknek készült, mi sem bizonyította jobban, mint általános iskolában rengeteg otthoni próbálkozás után egy tanfolyam keretén belül megismerkedett élete első CAD szoftverével. Számos CAD rendszerrel megismerkedett az évek során, így vált hobbijává a 3D tervezés. A Pécsi Tudományegyetem Műszaki Karán, jelentősen megtérült az előzőleg befektetett munkája, itt szerezte meg a tervezéshez elengedhetetlen ismereteit.  Egy Solid Edge oktatás keretén belül fedezte fel az Enterprise Groupot, ahol rövidesen ügyféltámogató mérnökként csatlakozott a céghez. Örömmel tölti el, ha tudását megoszthatja másokkal és ha ezzel még segíteni is tud. A világ itt nyílt meg számára oktatások, emberi kapcsolatok, legújabb technológiák végtelen lehetőségével.

A szerző további cikkei »

Archívum