Solid Edge – Tömegközéppont megjelenítése műhelyrajzon

Az Enterprise Group – PLM üzletága által üzemeltetett support.eplm.hu ügyféltámogatási weboldal 100+ tudásbázis videót tartalmaz, amelyek segítségével felhasználóink képezhetik magukat. Most úgy döntöttünk, hogy a nyári hónapokra való tekintettel és a (tudás)szomj enyhítésére minden héten megosztunk veletek egy hasznos videót, amelynek ismerete hozzájárulhat a hatékonyság növekedéséhez és a szoftverismeret bővítéséhez. Ha szeretnéd első kézből megismerni az új verziót, akkor a Solid Edge ST9 Újdonságok Konzultációra ezen a linken lehet jelentkezni!

A jelenség:
Alkatrészek, szerelések tömegközéppontjának megjelenítése a 3D-s környezetekben nagyon egyszerű, ha azok rendelkeznek tömeggel. Ezek jól látható módon zöld gömbbel vannak jelölve. A műhelyrajzon is sokszor szükségünk van a tömegközéppont jól látható megjelenítésére, de a régebbi ST7 előtti verziókban hagyott némi kívánnivalót maga után.

A megoldás:
A Solid Edge ST7-es verziójában megjelent egy új lehetőség, hogy a tömegközéppontot egyedi blokkal láthatjuk el…

Végkövetkeztetés:
Ez használható, bármely más koordinátarendszer egyedi megjelenítésére is, nem csak a tömegközéppontra. Utólag a blokkokat le is cserélhetjük más blokkra.

Ügyféltámogatási vezető, szakterületei a gépészeti tervezőrendszerek (kiemelten a Solid Edge) és a hozzájuk kapcsolódó alkalmazások szakmai támogatása. Egyetemi tanulmányai alatt találkozott a 2D-s számítógépes rajzolással, majd később egy nehezen használható CAD szoftverrel, amitől szabadulni akart minden áron. Az élet úgy hozta, hogy az egyetemen találkozott egy lánnyal (későbbi felesége), aki Solid Edge-t tanult így általa ismerkedett meg a programmal. Tanulmányai után pénznyerő automatákat terveztett 2007-ig, majd ekkor váltott, és Solid Edge terméktámogató mérnökként folytatta pályafutását. A 2012-es változások hatására ügyféltámogató mérnök pozícióba lépett be az Enterprise Group – PLM üzletágába, ahol a szoftverek mellett az ügyfelekre is jobban fókuszál. A Solid Edge ügyféltámogatási csapatát 2015-től vezeti, kollégáival az a céljuk, hogy minél több elégedett ügyfelet tudhassanak a soraikban. Feladatköre a kollégái szakmai koordinálása, az értékesítési folyamat segítése, bemutatók tartása, új technológiák felkutatása és implementálása, valamint szakmai együttműködés a fejlesztőkkel. Hisz a folyamatos tanulás fontosságában, a privát szakmai blogján (solidedgest.wordpress.com) a következő gondolat szerepel Henry Fordtól:
“Akárki, aki abbahagyja a tanulást, öreg, legyen bár 20 vagy 80 éves. Akárki, aki folyamatosan tanul, fiatal marad. Az élet legnagyobb dolga az, hogy az eszedet fiatalon tartsd.” Az ügyfeleitől ő is sokat tanul, minden nap egy új lehetőség a tudás megszerzésére és továbbadására. Az elmúlt évtizedben számtalan barátot köszönhet a Solid Edge-nek Szegedtől Győrig vagy az Egyesült Államoktól Indián át Új-Zélandig.

A szerző további cikkei »

Archívum