Tovább bővült az Alphacam formátum palettája

Az Alphacam már eddig is kezelt olyan speciális fájlokat amik a mindennapos CAD/CAM technológiában furcsák voltak, ilyen volt például a legutóbb bekerült SkechUP fájlformátum ami a Google által fejlesztett ingyenesen is elérhető SketchUP modellezőben elkészített fájlok közvetlen megnyitását és megmunkálását tette lehetővé.

clip_image002 clip_image004

Az Alphacam 2017 R1 verzió két új formátummal bővült, aminek főként a média- és reklámiparban tevékenykedő cégeknek jelent majd nagy segítséget. Ez a két fájl nem más mint az pdf és az Adobe illustrator (*.ai) fájlok. Ezt a két fájl formátumot korábban legtöbbször dxf formátumba kellett alakítani ha megszerettük volna munkálni, aminek persze a minőségét nagyban befolyásolták a konvertálási beállítások, és persze szükségünk volt hozzá vagy valamelyik Adobe termékre, vagy egy külsős konvertáló szoftverre. A pdf és Illustrator fájlok vektoros adatait képes beolvasni az Alphacam, (így scannelt pdf fájlok felhasználásához továbbra is az Alphacam vektorrá alakítás megoldásait kell használni.), és azokokat szerkeszthető és megmunkálható Alphacam geometriákká alakítani. Ha a fájlok fóliákat is tartalmaztak, akkor azokat is betudjuk olvasni, így még egyszerűbb lehet az geometriák kezelése.

clip_image006 clip_image008

Mégis kinek is lehet hasznos ez két új fájl formátum? Mindenkinek, akinek valamilyen formában együtt kell dolgozni valamilyen grafikussal, vagy designer-el akik nem gépészetben elterjedt CAD szoftvereket használják. Ilyen lehet akár fólia és habvágás, és szinte az összes marketig és üzletberendezéssel, belsőépítészettel foglalkozó terület.

Ügyféltámogató mérnök, szakterülete a CAM (Alphacam, Radan). 14 éves korában találkozott CAD szoftverrel, azóta folyamatosan használta hobby szinten, mindig az aktuális trendnek megfelelőt. Főiskola első évei alatt fordult a CAM szoftverek irányába, ami azóta is tart. 2007-től 2012-ig GraphIT Kft-nél dolgozott Edgecam és Radan terméktámogató mérnökként. 2012-től az Enterprise Communications Magyarország Kft-nél Edgecam, Radan, Alphacam terméktámogató mérnök. Pár éve már csak az Alphacam és a Radan támogatásával foglalkozik.

A szerző további cikkei »

Archívum