Új funkciók és eszközök – a QuadriSpace legújabb verziójában

A QuadriSpace bejelentette a 2014 SP1 verziót, mely továbbfejlesztett technikai illusztrációs eszközöket kínál.

Az első karbantartási csomaggal új illusztrációs eszközök érhetők el, valamint lehetővé teszi a Solid Edge ST8 támogatást is. A QuadriSpace termékekkel gyorsan hozhatunk létre és tehetünk közzé vonzó megjelenésű műszaki dokumentumokat, informatív műszaki illusztrációkat, valamint az együttműködés támogatásához 3D-s tartalmakat helyezhetünk el a felhőben.

Az új karbantartási csomag új funkciókat és tartalmakat foglal magába, melyek még több beállítási lehetőséget kínálnak egyedi műszaki illusztrációk készítésekor. Az SP1-ben található legfontosabb új funkciókat megtekintheti az alábbi videóban:

http://www.quadrispace.com/videos/128530333

A QuadriSpace bejelentette a 2014 SP1 verziót_QS1

Milyen újításokkal bővült a QuadriSpace, melyek a munkát még egyszerűbbé és könnyebbé teszik?

  • Az új „Smart Grid” funkció automatikusan hozzáigazítja a hálót az alkatrészgeometriához. Ez megkönnyíti a műszaki illusztrációknál alkalmazott szimbólumok rajzolását a 3D-s tér egy 2D-s síkjára – például egy alkatrészhez tartozó forgatás vagy mozgatás jelölésére. Ez különösen hasznos a szabályos alakú alkatrészeknél, például csavaroknál, O-gyűrűknél, alátéteknél vagy csöveknél.
  • „Felülethez illesztett háló” funkcióval a kiválasztott alkatrész egy felületéhez igazíthatjuk a hálót, megkönnyítve így a szimbólumok elhelyezését.
  • Az új rajzi rendszernek köszönhetően egyetlen kattintással (és az egér vonszolásával) beállítható a jelölés kezdő pozíciója, és ezzel egyidejűleg a mérete és az elforgatása is.
  • Új eszközök teszik egyszerűbbé és kényelmesebbé a szimbólumok középre illesztését egy alkatrészen vagy egy kattintással kiválasztott pont alapján.
  • Új szimbólumcsomag érhető el, melyben többek között kezek, különböző szerszámok, egyenes és forgást jelölő nyilak állnak rendelkezésre. Az új raszter szimbólumok átlátszósággal rendelkező 32 bites képek, melyek még sokoldalúbb használatot tesznek lehetővé.
  • A raszter alapú szimbólumokhoz már szín is rendelhető, mely lehetővé teszi a szürkeárnyalatos ábrák testreszabását különböző projektekhez és stílusokhoz.
  • Az átlátszósággal rendelkező képek is támogatottak a dokumentum lapon.

A 2014 SP1 verzió támogatja a nemrégiben bejelentett Solid Edge® ST8 tervezőszoftvert is. A korábbi verzióknak megfelelően a SolidWorks®, Autodesk® Inventor, Creo®, Pro/E®, Rhino®, SketchUp®, DWF™, STEP, IGES és más adatkonverziós formátumok is támogatottak.

A QuadriSpace dokumentációkészítő megoldásaival, felhőalapú szolgáltatásaival, illetve együttműködést támogató alkalmazásaival kapcsolatos további információért látogasson el a www.quadrispace.com weboldalra.

Ügyféltámogatási vezető, szakterületei a gépészeti tervezőrendszerek (kiemelten a Solid Edge) és a hozzájuk kapcsolódó alkalmazások szakmai támogatása. Egyetemi tanulmányai alatt találkozott a 2D-s számítógépes rajzolással, majd később egy nehezen használható CAD szoftverrel, amitől szabadulni akart minden áron. Az élet úgy hozta, hogy az egyetemen találkozott egy lánnyal (későbbi felesége), aki Solid Edge-t tanult így általa ismerkedett meg a programmal. Tanulmányai után pénznyerő automatákat terveztett 2007-ig, majd ekkor váltott, és Solid Edge terméktámogató mérnökként folytatta pályafutását. A 2012-es változások hatására ügyféltámogató mérnök pozícióba lépett be az Enterprise Group – PLM üzletágába, ahol a szoftverek mellett az ügyfelekre is jobban fókuszál. A Solid Edge ügyféltámogatási csapatát 2015-től vezeti, kollégáival az a céljuk, hogy minél több elégedett ügyfelet tudhassanak a soraikban. Feladatköre a kollégái szakmai koordinálása, az értékesítési folyamat segítése, bemutatók tartása, új technológiák felkutatása és implementálása, valamint szakmai együttműködés a fejlesztőkkel. Hisz a folyamatos tanulás fontosságában, a privát szakmai blogján (solidedgest.wordpress.com) a következő gondolat szerepel Henry Fordtól:
“Akárki, aki abbahagyja a tanulást, öreg, legyen bár 20 vagy 80 éves. Akárki, aki folyamatosan tanul, fiatal marad. Az élet legnagyobb dolga az, hogy az eszedet fiatalon tartsd.” Az ügyfeleitől ő is sokat tanul, minden nap egy új lehetőség a tudás megszerzésére és továbbadására. Az elmúlt évtizedben számtalan barátot köszönhet a Solid Edge-nek Szegedtől Győrig vagy az Egyesült Államoktól Indián át Új-Zélandig.

A szerző további cikkei »

Archívum