EPLM TRENDS 2022 KONFERENCIA

10 ÉVE EGYÜTT A TERVEZÉSBEN ÉS GYÁRTÁSTÁMOGATÁSBAN

10 éve alakult meg az Enterprise Group PLM Üzletága azzal a célkitűzéssel, hogy a magyar ipari szektor szereplői számára olyan CAD/CAM/PLM megoldásokat nyújtson, amelyekkel már rövidtávon is fokozható a tervezés és gyártás hatékonysága.

Az elmúlt időszakban folyamatosan együtt fejlődtünk a technikai újdonságokkal, illetve mutattuk be azokat. Továbbá az általános gép- és szerszámtervezés és gyártás mellett számos új területen, mint például gyártásütemezés, a különféle robot megoldások vagy a digitális iker alkalmazása terén szereztünk kiemelkedő kompetenciát. A konferenciánk célja, hogy a széles termék- és szolgáltatáspalettánk segítségével ebből a felhalmozott ismeretből nyújtsunk átfogó betekintést a résztvevők számára.

Időpont: 

2022.  október 6. (csütörtök)

Helyszín: 

Sugár mozi, 1148 Budapest, Őrs vezér tere 24.

 

Miért ajánlott a részvétel?

Célunk, hogy olyan korszerű eszközöket mutassunk be, amelyekkel a mindennapi tervezési és megmunkálási feladatok egyszerűbbé és hatékonyabbá válthatnak. Az előadások között reméljük mindenki megtalálja a leginkább izgalmas témakört, amely könnyebbé teszi mindennapi munkáját.

Milyen szektorok számára hasznos a konferencia?

ELEKTRONIKAI ESZKÖZGYÁRTÁS
AUTÓIPAR
SZERSZÁM- ÉS ALKATRÉSZGYÁRTÁS
EGYEDI GÉPGYÁRTÁS
MŰANYAG FRÖCCSÖNTÖTT ALKATRÉSZGYÁRTÁS
KOMPOZIT ALKATRÉSZGYÁRTÁS
FAIPAR
BÚTORGYÁRTÁS
OKTATÁS

Regisztráció

  A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

  Érdekel*:

  Általános gépipari megoldásokSzakterületi és ipari digitalizációs megoldások

  (A rendezvény létszáma korlátozott. A regisztráció beérkezése után küldünk részleteket.)

  Feliratkozás a hírlevére

  Elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatban szereplőket.

  A csillaggal ellátott mezőket kötelező kitölteni.

  Szervező

  Szakmai és Média partnerek

  Program - szekciónként

  1. Általános gépipari megoldások

  A hagyományos értelemben vett CAD/CAM technológia folyamatosan bővül a felhasználói igényeknek és a fejlődő technológiai lehetőségeknek megfelelően. Így a CAD rendszerek is új modulokkal és integrált megoldásokkal bővülnek, és a CAM rendszerek is mind szélesebb körben fedik le a megmunkálási igényeket. Ennek köszönhetően kompromisszum nélkül alkalmazhatóak mind hagyományos tervezési és megmunkálási feladatokra, mind speciális igények kielégítésére. (Kapcsolódó megoldások: SOLID EDGE, EDGECAM, RADAN)

  8:30 - 8:50 Megnyitó, visszaemlékezés az elmúlt 10 évre: Béke Gyula
  8:50 - 9:00 Szünet
  9:00 - 9:50
  Nálunk még a Sales is ért a szoftverhez

  10 év még egy szoftver fejlődésében is hosszú idő nem csak egy cég életében. Tekintsünk vissza együtt a Solid Edge legjelentősebb fejlesztéseire, melyek hozzásegítik mindannyiunkat a hatékony és rugalmasabb tervezéshez. Az előadás során bemutatásra kerül milyen területekre ad ma megoldást a Solid Edge, hiszen már nemcsak gépészeti tervezésről beszélünk, hanem egy egész termék portfólióról. A Solid Edge fejlődése mellett megismerhetik üzletágunk elmúlt 10 évének jelentősebb mérföldköveit is.

  Edge Vándorkupa díjátadó - Solid Edge és Solid Edge diák kategóriában.

  Melkovics Péter

  9:50 - 10:00 Szünet
  10:00 - 10:50
  Súlyos döntés, könnyű megoldás

  Idei évünket jellemző egyre növekvő alapanyag árak és alapanyaghiány miatt egyre inkább előtérbe kerülnek az alternatív megoldások, mellyekkel anyagtakarékosabbak lehetünk úgy, hogy az általunk tervezett termékek minősége nem romlik. Előadásunk során Solid Edge-ben elkészítünk egy alkatrészt, melyet Solid Edge Simulationnel leellenőrzünk. Ezt követően a terméket a CAD-es környezetben módosítjuk, majd a feleslegesnek ítélt tömeget Solid Edge Generative Design segítségével "levágjuk" a tervezett termékrünkről. Ezt követően egy rövid kitekintéssel az NX optimalizációs modulját és annak többlettudását is ismertetjük.

  Dranka Gergő, Hetyei Csaba

  10:50 - 11:10 Szünet
  11:10 - 12:00
  DESIGNER - Az összekötő kapocs tervezés és megmunkálás között

  Akár lemeztechnológiai akár forgácsolási területen dolgozik, gyakran jól jön a CAD funkcionalitás a gyártáselőkészítés területén is. Legyen szó gyártáshelyessé tételről, lemezalkatrészek csoportos, technológiahelyes kiterítéséről vagy készülékszerkesztésről, a DESIGNER biztosítja az importált CAD modellek teljes körű előkészítését megmunkáláshoz.

  Edge Vándorkupa díjátadó - EDGECAM kategóriában.

  Csaplár Ádám, Cérna Szabolcs, Veres Tibor

  12:00 - 13:00 Ebédszünet
  13:00 - 13:50
  Gyári és egyedi eszközök az EDGECAM mögött

  Az EDGECAM szoftvercsomag a CAM megoldás mellett számos olyan alkalmazást tartalmaz, amelyek a programozás gyorsaságát növelik, és egyszerűsítik annak átláthatóságát. Ilyenek például a Kódvarázsló, a Technológia asszisztens , a Startégiakezelő vagy a Készülékkezelő. Ezek mellett számos olyan testreszabási lehetőség van, amellyel a programozás gyorsabbá tehető. A leggyakoribb ügyféligények alapján állítottuk össze az EPLM Toolkitet, amely számos eszközt tartalmaz a programozási feladatok gyorsítására. Az előadás során a felsorolt megoldásokat tekintjük át.

  Csaplár Ádám, Lőkös Márk

  13:50 - 14:00 Szünet
  14:00 - 14:50
  Solid Edge 202? - Több, mint közös dizájn

  A Solid Edge új verziója nemcsak kinézetében, hanem funkcionalitásában is nagyszerű újdonságokkal fogja támogatni a felhasználókat. A portfólió minden elemére kiterjedő fejlesztéseknek köszönhetően egyszerűbb és gyorsabb szoftverhasználat mellett könnyebb a tervezésre, megmunkálásra vagy a szimulációra koncentrálni. A Siemens szoftverei még jobban kommunikálnak egymással az Xcelerator Share felhőalapú technológiának is köszönhetően.

  Huszár András, Szűcs Imre, Pálmai Viktor

  2. Szakterületi és iparági digitalizációs megoldások

  A szerszámgyártási terület egy hatalmas és változatos iparágat ölel fel, legyen szó akár a különböző műanyag- és fémöntészeti szegmensről vagy lemezalakítási folyamatokról. Szoftvereink és szakértelmünk segítségével valódi megoldást tudunk nyújtani az iparág számára a mindennapi feladatok hatékony elvégzéséhez.

  (Kapcsolódó megoldások: SOLID EDGE, EDGECAM, NX, VISI, WORKNC)

  8:30 - 8:50 Megnyitó, vándorkupa átadás - Plenáris, Vándorkupa átadás: Béke Gyula
  8:50 - 09:00 Szünet
  09:00 - 9:50
  NCSIMUL - MIT NYÚJT A DIGITÁLIS IKER AZ NC tECHNOLÓGIÁBAN?

  Mind kézzel írt, mind CAM rendszerből generált NC programok esetében előnyt jelenthet a független G-kód alapú szimuláció. Kimondottan akkor, ha figyelembe veszi a vezérlőparaméter beállításait is, és lehetőséget nyújt a szerszámpályák optimalizálására, valamint a gyártási dokumentáció elkészítésére is. Az előadásban ezeket a lehetőségeket mutatjuk be az NCSIMUL szoftver segítségével.

  Récsei Richárd, Gyönyörű Attila

  9:50 - 10:00 Szünet
  10:00 - 10:50
  Ajánlatkészítés támogatása CAD/CAM rendszerekkel

  A CAD/CAM rendszerekkel szemben már nemcsak a gyors és hibátlan szerszámpályák elkészítése az elvárás, hanem hogy minél több információt is szolgáltassanak az adott gyártási feladatról még a tervezési fázisba. Ezek az információk felhasználhatóak az alapanyag és szerszámkészlet tervezéséhez, gyártásütemezéshez, de akár az árajánlatadás támogatásához is. Az előadásban az utóbbira láthatnak megoldásokat.

  Veres Tibor, Cérna Szabolcs, Csaplár Ádám

  10:50 - 11:10 Szünet
  11:10 - 12:00
  SZKENNELT MODELLBŐL KÉSZTERMÉK - NX CAD/CAM

  Az előremutató és innovatív ötletekkel lehetünk sikeresebbek, persze a jó ötletekhez jó megvalósítás is szükséges, ami elképzelhetetlen kiváló eszközök nélkül. Megfelelő szoftverrel nem gond a szkennelt modellek kezelése, a pontfelhő állományok hagyományos modellé alakítása. De mi van akkor, ha nincs idő a teljes körű Reverse Engineeringre? A hibrid modellezés lehetőségével, a megfelelő CAD-es funkciókkal, és az STL modellek CAM-es kezelésével a Siemens NX egyedülálló eszköztárat biztosít ahhoz, hogy idő és ezzel együtt költségtakarékos módon lerövidítse a CAD és CAM folyamatokat.

  Lukács Krisztián, Süller Jácint

  12:00 - 13:00 Ebédszünet
  13:00 - 13:50
  Robotprogramozás és szimuláció alkalmazása ipari környezetben

  Napjainkban az automatizálással kapcsolatban nem az a kérdés, hogy szükséges-e, hanem hogy milyen szinten alkalmazzuk. A robotizálás szerves része az ipari automatizálásnak, ezért olyan szoftveres megoldásokat mutatunk be, ahol nem feltétlenül számít a robot típusa, vagy az, hogy milyen tervezési környezetben dolgoztunk. Előadásunkban az ipari robotok alkalmazási területeit járjuk körbe és ehhez kapcsolódó szimulációs példákat szemléltetünk.

  Német István + RobotX

  13:50 - 14:00 Szünet
  14:00 - 14:50
  Mitől lett siker a digitális iker? A gyártási folyamatszimuláció alkalmazási lehetőségei

  A folyamatosan változó igények, a hardveres készlethiányok és a rövid határidők teljesítése miatt a gyártási folyamatok hatékony szervezése kulcsfontosságú tényezővé nőtte ki magát. Szoftveres megoldások alkalmazásával létrehozhatók a termelési rendszerek (gyártósorok, gyártáskiszolgáló és raktározási rendszerek) digitális modelljei, amelyek elősegítik a folyamatok megismerését, elemzését és optimalizálását.

  EPIC Innolabs

  Előadók

  A konferencia előadói sokéves tapasztalattal rendelkeznek az ipari digitalizáció terén és az adott terület szakértői.

  Béke Gyula
  Enterprise Group
  PLM üzletág igazgató

  Cérna Szabolcs
  Enterprise Group
  Ügyféltámogató mérnök

  Czirkó Dávid
  EPIC InnoLabs
  Digitális gyártás, senior rendszermérnök

  Csaplár Ádám
  Enterprise Group
  Ügyféltámogató mérnök

  Dranka Gergő
  Enterprise Group
  Ügyféltámogató mérnök

  Farkas Péter
  Enterprise Group
  Ügyféltámogató mérnök

  Gyönyörű Attila
  Enterprise Group
  CAM termékvonal vezető

  Hetyei Csaba
  Enterprise Group
  Ügyféltámogató mérnök

  Huszár András
  Enterprise Group
  Ügyféltámogató mérnök

  Kiss Tibor
  Enterprise Group
  Ügyféltámogatási vezető

  Lőkös Márk
  Enterprise Group
  Ügyféltámogató mérnök

  Lukács Krisztián
  Enterprise Group
  Ügyféltámogató mérnök

  Melkovics Péter
  Enterprise Group
  Értékesítő mérnök

  Német István
  Enterprise Group
  Automatizálási menedzser

  Pálmai Viktor
  Enterprise Group
  Ügyféltámogató mérnök

  Récsei Richárd
  Enterprise Group
  Ügyféltámogató mérnök

  Süller Jácint
  Enterprise Group
  Ügyféltámogató mérnök

  Szűcs Imre
  Enterprise Group
  Ügyféltámogatási vezető

  Veres Tibor
  Enterprise Group
  Ügyféltámogatási vezető

  Kérdése van?

  Lépjen kapcsolatba kollégánkkal!

  Papp Kata
  Enterprise Group - PLM

  Marketing referens
  papp.kata@enterprisegroup.hu