NX webkonferencia

Siemens NX rendszer speciális megoldásai – webkonferencia

2020.07.02. Kezdés: 09:45

NX megoldás egy olyan integrált CAD/CAM/CAE tervezőrendszer, mely vezető technológiájával és komplexitásával a termékfejlesztési folyamat teljes egészét képes támogatni, a koncepcionális tervezéstől a gyártásig.

Szervező:

Enterprise Group

Partner:

C3D KFT.

Előadók:

Korossy-Khayll András
C3D Műszaki Tanácsadó Kft.
Tervezőmérnök

Kukely Krisztián
Enterprise Group
Ügyféltámogató mérnök

Lukács Krisztián
Enterprise Group
Ügyféltámogató mérnök

Német István
Enterprise Group
Automatizálási menedzser

Tatárvári Tamás
C3D Műszaki Tanácsadó Kft.
Senior mérnök

PROGRAM

09:45 – 10:00

Bevezető: cégbemutató és program ismertető
(Német István - Enterprise Group)

Rövid cégbemutató után a rendezvény felvezetése, az előadók bemutatása és a program ismertetése

10:00 – 10:45

NX Mold Wizard: fröccsöntő szerszámtervezés a legmagasabb szinten
(Lukács Krisztián - Enterprise Group)

Hogyan segíti az NX Mold Wizard a szerszámtervezést? Milyen előnyei vannak egy ilyen speciális modulnak? Miért éri meg beruházni egy ilyen szoftverre? Ezek a kérdések mind megválaszolásra kerülnek az előadás során, melyben egy átfogó képet igyekszünk adni a Siemens NX Mold Wizard program működéséről, használatáról.

11:00 – 11:45

Az integrált CAM-rendszer és környezet: minden területet átfogó megoldás
(Kukely Krisztián - Enterprise Group)

 1. Integrált CAM-rendszer előnyei a modell-előkészítés, az NC-programozás, valamint szerszámgép-szimuláció esetén.

  Elsőkézből tapasztaltam, hogy milyen problémákat szül, ha külön szoftverek vannak az egyes feladatokra: modell importálása CAD-rendszerbe, modellek átvétele CAM-rendszerbe újabb konverzióval, szimulációs alkalmazásba, megint újabb konverzió. A különféle verziók, revíziók nyomon követése még akkor is sok gondot okoz, ha az egyes állomásokon nem kell a konverzióból származó modellhibákat javítani.

 

 1. Integrált környezet előnyei, amikor a munkadarab-modellek is NX-ben készülnek.

  A modellek nem csak geometriai jellegű információkat tartalmaznak, a legáltalánosabb, az adatkonverzió során veszendőbe menő információ a menet. Sajnos ahány CAD-rendszer, szinte annyiféle megoldás létezik. Sokszor kellett rajz alapján programoznom a menetfúrást, kikeresni a menetes furatokat, és újra bevinni az információt a CAM műveletekbe, sajnos hosszadalmas, míg az ember végignézi, beviszi és leellenőrzi a méreteket. Ha adatkonverzió nincs, akkor rengeteg felesleges munkát spórolhat meg, aki a Siemens megoldásaival dolgozik.

12:00 – 13:00

Ebédszünet

13:00 – 13:45

Kompozit alkatrészek gyártásának támogatása Siemens NX rendszerben
(Tatárvári Tamás - C3D Kft.)

 1. Polygon modellezés alkalmazhatósága felületek javítására és az alkatrészek további felhasználására

  Gyakran rosszul készített felületekkel teli modellt kaptunk, ami sok-sok apró nem csatlakozó felületet tartalmaz! Akkor ezzel mit is lehet kezdeni, újra kell modelleznünk az egészet, hogy értelmesen tudjunk tovább dolgozni belőle? Az NX polygon modelling segítségével ezek a hibák nagyon gyorsan orvosolhatók és utána lényegesebben könnyebben tudunk tovább dolgozni, legyen az CAD/CAM/CAE feladat. Ezzel a megoldással egyszerűen javítható a rosszul készített/fordított-, vagy akár szkennelt felület, a kérdés csupán a pontosság!

 2. Kompozit alkatrészekhez szükséges szövetek méretének tervezhetősége

  Bármilyen kompozit alkatrész esetén lényeges kérdés, hogy hogyan lehet meggyorsítani és meghatározni a modell alapján azt, hogy pontosan mekkora szöveteket is kell vágnunk. Itt lényeges kérdés, hogy erre lehet egyáltalán a kivágáshoz sávtervet készíteni! Az NX-ben erre is van lehetőség, ezt fogjuk áttekinteni. Ez a kérdés kör során felhasznált parancsok, nem csak a kompozit gyártásban lehetnek segítségre, hanem minden olyan területen, ahol bármilyen felületet szükséges kiterítenünk, legyen ez CAD vagy CAE feladat!

14:00 – 14:45

Végeselemes módszerek alkalmazása
(Tatárvári Tamás, Korossy-Khayll András - C3D Kft.)

 1. Kompozit alkatrészek végeselemes vizsgálata NX rendszerben 

  Ebben a részben kifejezetten a kompozit elemek végeselemes szimulációjára fogunk koncentrálni, ahol bemutatásra kerül, hogyan lehetséges a rétegrendet felépíteni az NX rendszeren belül. A szimuláció eredménye alapján miként lehetséges akár a geometriai módosítás vagy a rétegrend módosítása.

 2. Kapcsolt szimulációk alkalmazása összetett fejlesztési projektekben 

  Három esettanulmány segítségével mutatjuk be, hogy különböző szimulációs eszközöket milyen módon lehet kiegészítő programozással összekapcsolni úgy, hogy az adott probléma szempontjából releváns összes jelenség vizsgálható legyen a lehető legnagyobb automatizáltság mellett. Illetve kitekintést adunk egy ilyen összetett work-flow mire alkalmas még a szigorúan vett terv ellenőrzésen felül.

Miért ajánlott a részvétel?

Az általános CAD/CAM rendszerek szinte minden feladatra alkalmasak, de nem mindegy, hogy mennyi idő alatt tudjuk elvégezni a tervezési-gyártási munkákat. Megmutatjuk azokat a korszerű, szakterületekre specializált eszközöket, amelyekkel az elvárt tervezési- és gyártási feladatokat lényegesen kevesebb idővel, integráltan egy rendszerben és nagyobb hatékonysággal végezhető el.

Milyen szektorok számára hasznos a konferencia?

Szerszám- és alkatrészgyártás
Autóipar
Elektronikai eszközgyártás
Egyedi gépgyártás
Műanyag fröccsöntött alkatrészgyártás
Kompozit alkatrészgyártás

Regisztráció

Feliratkozás a hírlevére

Elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatban szereplőket.

A csillaggal ellátott mezőket kötelező kitölteni.

KÉRDÉSE VAN?

Lépjen kapcsolatba kollégánkkal!

Német István
Enterprise Group
Automatizálási menedzser
nemet.istvan@enterprisegroup.hu
+ (36) 20 591-0661

© Minden jog fenntartva 2020.