Siemens DI Software és HEXAGON MI alkalmazásainak otthoni használata

Cégkultúra válogatja, hogy hol, milyen mértékben lehetett eddig otthonról dolgozni (home office). A magyar helyzet jellemzően az volt, hogy be kellett mindenkinek mennie a munkahelyére, mert “az dolgozik, aki bent van”. Természetesen vannak olyan munkakörök, ahol a távoli munkavégzés nem megoldható, de számtalan területen hatékonyan lehet ezt megszervezni. Nem kell bemutatni, hogy a koronavírus megjelenésével ez teljesen megváltozott és a vállalatok elküldik munkavállalóikat kötelezően otthoni munkavégzésre. Ehhez szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, mert nálunk már ennek van hagyománya és igyekszünk hasznos információkkal szolgálni.

Mi miért vezettük be és milyen formában a “home office” intézményét?

Saját ötletünk volt és hittünk abban, hogy otthon is lehet hatékonyan munkát végezni. Vannak olyan esetek, amikor a külvilág leszűkítése jótékonyan hat a teljesítményre és jobb eredményt érhetünk el. Az sem utolsó szempont, hogy a kollégának nem kell esetenként órákat utazgatnia a munkahelyére, hanem a megszokott, otthoni környezetében tudja végezni a napi teendőket. Mi ezt “Alkotói pénteknek” neveztük el, ami azt jelenti, hogy minden héten más-más kolléga marad(t) otthon és a kötelezően elvégzendő feladatok mellett (mert az is van) nyugodt körülmények között “alkothat”, képezheti magát.

Milyen infrastruktúra szükséges az otthoni munkavégzéshez?

Röviden az a válasz, hogy az munkahelynek megfelelő, azzal egyenértékű. Ami azt jelenti, hogy a VPN kapcsolat alap, hisz a céges hálózatot el kell érni. Maradandó információcserére levelezést célszerű használni, de megbeszélések szervezésére, közvetlen kollégák elérésére valamilyen más kommunikációs eszköz használata ajánlott, ami lehet Viber és társai, mi most Rainbow-t használunk. Ez utóbbit a vírus kényszerítette ki, mert egy erre a célra kifejlesztett üzleti kommunikációs platform sokkal hatékonyabb, mint a baráti csevegőalkalmazások, habár első lépésnek azok is jók.

Solid Edge otthonról

Egy hasznos cikk, ami segít a távmunka bevezetésében (ütemezett megbeszélések, stb).

És persze számítógép a megfelelő CAD, CAM szoftverekkel, alkalmazásokkal…

Hogyan tudom használni a Siemens Solid Edge és NX szoftvereket otthon, ha távoli munkavégzésre rendeltek?

Ennek megválaszolására készítettünk egy videót a lehetőségekről, amely itt látható:

PDF formában innen letölthető a leírás!

Hogyan tudom használni a HEXAGON MI (EDGECAM, RADAN, ALPHACAM, VISI) szoftvereit otthon, ha távoli munkavégzésre rendeltek?

Hexagon szoftverek otthoni használata

PDF formában innen letölthető a leírás!

A fentebbi lehetőségek bemutatják, hogy bőven van megoldás arra, hogy ebből a helyzetből is a lehető legtöbbet hozzuk ki. Gondoljatok arra, hogy most minden befékeződik, de fel kell készülni, amikor a gazdaság újraindul és minden “azonnal kelleni fog”. Használjátok az általunk forgalmazott és támogatott alkalmazásokat, mi, ahogy eddig is, itt vagyunk és segítünk nektek, ha elakadtok. Mi már Home officeból dolgozunk, de ez nem befolyásolja a munkánkat! 😉

Beosztás: ügyféltámogatási vezető
Szakterületek: gépészeti tervezőrendszerek (kiemelten a Solid Edge) és a hozzájuk kapcsolódó alkalmazások szakmai támogatása

Szakmai életút:
Egyetemi tanulmányaim alatt találkoztam a 2d-s számítógépes rajzolással, majd később egy nehezen használható CAD szoftverrel, amitől szabadulni akartam minden áron. Az élet úgy hozta, hogy az egyetemen ismertem meg a feleségem, aki Solid Edge-t tanult és ő ajánlotta, hogy nézzem meg, mert szerinte jó alkalmazásról van szó, ekkor 2000-et írunk.

A szerző további cikkei »

Archívum