A Hexagon felhőalapú eszközkezeléssel és jelentéskészítéssel küszöböli ki a CNC-megmunkálás eszközhatékonysági (OEE) hiányosságait

A Hexagon megszünteti a CNC-megmunkálás Teljes eszközhatékonysági (OEE) rését, összekapcsolva a gyártó üzemeket a felhőalapú eszközkezeléssel és jelentéskészítéssel!

Az eszközkezelő megoldás már a CNC gépek 85%-ához képes percek alatt csatlakozni, ami az üzemi folyamatok gyors átalakítását teszi lehetővé.

A Hexagon Manufacturing Intelligence üzletága bejelentette új felhőalapú CNC szerszámgép eszközkezelő megoldását, ami szinte minden szerszámgéphez csatlakozik, biztosítva a megmunkáló üzemek számára, hogy optimalizálják befektetésük megtérülését (ROI) valós idejű állapot-kijelzők és kezelői mobil figyelmeztetések alkalmazásával. A megoldás lehetővé teszi a nemzetközi gyártócégek számára, hogy akár több üzemben elemezzék a géppark kihasználtságát.

A teljes eszközhatékonysági (OEE) mutató növelése minden gyártócég célja, de megbízható információk nélkül nehéz lehet kijelölni a megmunkáló üzem működtetésének fejlesztési irányát. Egy többszázezer euró értékű szerszámgép vásárlása növeli a termelékenységet, de kevés gyártó cég képes kihasználni az ilyen drága eszközökben rejlő lehetőségeket, mivel az olyan kritikus információkat, mint a szerszámgépek elérhetősége, gyakran papíron vagy táblázatban rögzítik. Ez emberi hibákhoz vezethet, és az adatok nem állnak rendelkezésre elég gyorsan ahhoz, hogy azokat elemezzék és az eredményeknek megfelelően beavatkozzanak.

A gépkezelő igényes részlegeken ez az adathiány nehézségeket okoz a gép rendelkezésre állásának és teljesítményének időbeli értékelésében. Felügyelet nélküli sorozatmegmunkálás esetén kritikussá válik annak jelentősége, hogy a teljesítményinformációk időben rendelkezésre álljanak, mivel a következetes, folyamatos történeti adatok lehetővé teszik a problémák előrejelzését, valamint a kezelői beavatkozások és a karbantartás megtervezését. Az OEE a szerszámgépek rendelkezésre állásán, teljesítményén és a gépeken gyártott alkatrészek minőségén alapul, így annak pontos mérése problémás az átfogó üzemi adatok azonnali elérése nélkül.

A Hexagon SFx Asset Management eszközkezelő alkalmazását már több nemzetközi gyártócég alkalmazza, alkalmazottak termelékenységének és a Hexagon mérőeszközök kihasználtságának javítása érdekében, és mostantól a CNC szerszámgépek működési adatait is rögzíthetik, így elemezni és csökkenteni tudják az állásidőt. Az alkalmazást a gyártócégek megmunkálásért felelős személyzete a szűk keresztmetszetek feltárására és a CNC-gépek kihasználásának optimalizálására használhatja, a menedzsment pedig az eszközök ROI-jának mérésére és az OEE hasznos fejlesztési lehetőségeinek beazonosítására.

A Hexagon felhőalapú SFx platformjába épített alkalmazás valós időben szerzi be és dolgozza fel az ipari eszközök internete (IIoT) adatait, hogy az üzemi folyamatok felelősei bármikor hozzáférhessenek a szerszámgép állapotához. A munkakör alapú hozzáférés biztosítja a munkatársak hozzáférését a szükséges gépek állapotához, így számítógépen, táblagépen vagy mobiltelefonon bárhonnan ellenőrizhetik a program- és kihasználtsági információkat. A testreszabható rendszerfigyelmeztetések megkönnyítik a gépkezelő számára egyidejűleg több gép felügyeletét, és segítik a világítás nélküli gyártás iránti nagyobb bizalom felkeltését. A rendszer részét képező SFx Asset mobilalkalmazás biztonságos, mobil telefonra optimalizált hozzáférést biztosít az állapotriasztásokhoz és a kulcs hatékonysági mutatókhoz (KPI) anélkül, hogy bonyolult virtuális magánhálózatra (VPN) lenne szükség.

„A szerszámgépek csak akkor termelnek pénzt, amikor működnek, ezért az állásidő kiváltó okának és időtartamának jelentése létfontosságú a gyors reakcióhoz és a szükséges változtatások végrehajtásához” – mondta Greg Holdsworth, a Hexagon Manufacturing Intelligence üzletágának digitális műveletekért felelős vezető termékmenedzsere. „A használati előzményadatok megtekintése annak megállapítására, hogy például egy ciklus lefutott-e az előre jelzett időben, vagy egy szerszámgépnek három órát kellett várnia a beállításra, ugyanolyan fontos, mint az összeomlásokra való reagálás. Mindezek a tényezők hozzájárulnak a szerszámgépek általános hatékonyságához, és ha jelentős pénzügyi befektetést hajtott végre, fontos, hogy teljes mértékben kihasználja a rendelkezésre álló technológia előnyeit.”

Ha egy szerszámgép bármilyen okból leáll – például karbantartás vagy ütközés miatt, illetve anyagokra vagy beállításra várva – az SFx Asset Management címkét generálhat az állásidő okának kategorizálására. Amint a szerszámgép beindul, a rendszer automatikusan eltávolítja a címkét, és rögzíti az új tevékenységet. Az alkalmazás által generált diagramok megjelenítik a szerszámgépek rendelkezésre állását, hogy egyszerűsítsék a munkaütemezést, és kiemelik a felhasználást az idő múlásával, egyértelműen azonosítva a termelékenységi hiányosságok javításának lehetőségeit.

Bármely gyártócég néhány órán belül bevezetheti az SFx Asset Management szolgáltatást, helyi szerver csatlakoztatásával az általa használt CNC vezérlőkhöz, amelyek bármelyik vezető gyártótól származhatnak. Ide tartozik a Fanuc, a Haas, a Heidenhain, a Mazak, a Siemens és mindazok, amelyek támogatják a népszerű MTConnect (ANSI/MTC1.4-2018) műszaki szabványokat a CNC adatcseréhez. Az SFx Asset Management szerverszoftver egy kereskedelmi forgalomban kapható, internettel felszerelt személyi számítógép használatával több gépet is hatékonyan csatlakoztat a Hexagon nagymértékben skálázható, felhőalapú platformjához. Ezután a cég bármelyik telephelyéről, bármely, jogosultsággal rendelkező felhasználó azonnal biztonságos, munkaköralapú hozzáférést kaphat a szükséges eszközökhöz és telephelyekhez.

Forrás: Hexagon MI

CAM Termékvonal vezető, feladata a CAM csoport vezetése és Hexagon CAM-megoldások értékesítése. Középiskolában sodródott gépgyártástechnológia területére, így technikumi évei után ezen a területen folytatta egyetemi tanulmányait. Mivel ezen a képzésen sajnos nem találkozott a CAM rendszerrel, diplomamunkájának a CAM rendszer vizsgálatát választotta, amit gépgyártási terült fontos elemének tart. Egyetem után találkozott először az EDGECAM rendszerrel az iparban, majd rövid doktori képzést követően az EDGECAM magyarországi forgalmazójánál dolgozott először technikai vonalon, majd EDGECAM és más megoldások értékesítésén.

A szerző további cikkei »

Archívum