Flycut Radanban

Ebben a blog bejegyzésben a „Flycut” lézervágási típussal foglalkozom, és ennek beállításait mutatom be a Radanban. De mi is az a „Flycut”? Egy olyan eljárás ahol a fej nem áll meg és folyamatosan egy irányban tart és csak a lézert kapcsolja ki és be. Ez a módszer perforált lemezeknél nagyon hatásos módszer.

Rajz módosítása

Látható, hogy az alkatrész közepén sok egymáshoz közel elhelyezkedő és méretben megegyező kivágás található. Erre a legoptimálisabb vágási típus a „Flycut” lehet.

image

Első lépésben, hogy a Radan megtudja, különböztetni a vágási típusokat a kivágásokat átszínezzük egy bizonyos színre. Ebben az esetben Pen:6-ra állítottam.

image

Szerszámozás

Ezek után a „Profiling” menün belül az „Automatic Tooling” beállításainál, a Peneknél a 6-os színhez hozzárendeljük a „Flycut” funkciót.

imageimage

Sorrend beállítás

A „Flycut” sorrend beállítását két féleképpen tudjunk meghatározni. Kézi illetve automata sorrenddel. Egy példán keresztül bemutatom, hogy mi a különbség a „Flycut” és a hagyományos kivágás között.

-Hagyományos meghatározás:

-„Flycut” Automata meghatározás:

Itt az „Automatic Order Style Editor”-ban létre kell hozni egy új vágási típust, amihez hozzárendeljük a „Flycut”-ot és a „Scan”-t, majd pedig a szerszámokat.

Radanban

Végezetül a folyamatot egy videóval szemléltetném és remélem tudtam segítséget nyújtani ezzel a rövid kis bejegyzéssel.

Beosztás: Ügyféltámogató mérnök
Szakterület: CAM rendszerek

Szakmai életút:
Megpróbálom röviden összegezni honnan is indultam és milyen út vezetett ide, ehhez a munkához. Talán még gyerekkorban kezdődött. Családom elég műszaki beállítottságú volt így talán ez vezérelt ahhoz is, hogy a szülővárosomban lévő szakközépiskolába folytassam a tanulmányaimat. Magyarkanizsán a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontban tanultam gépésztechnikus, számítógépes szerkesztő szakon, ugyanis Vajdasági Magyar vagyok. Itt ismerkedtem meg Solid Edge-el, és 3 éven keresztül tanultam a használatát a tanórákon és otthon. Nagyon szerettem ezzel foglalkozni, ezért rengeteg modellezési és egyéb versenyen vettem rész.

A szerző további cikkei »