#SimcenterSzerda sorozat februártól

Eljött a 2022-es év. Ebben az évben egy új sorozattal indulunk. Ez a sorozat a #SimcenterSzerda névre hallgat, mely a Siemens szimulációs portfóliójáról fog szólni. Koncepció szerint Siemens-es, vagy a telepítés után elérhető oktatóanyagokat mutatjuk be.

 

SimcenterSzerda

 

A sorozat tervezésénél még #TutorialTizedikének akartuk hívni a sorozatot, majd ahogy jöttek az ötletek, hogy mit és honnan, akkor egyszer csak kitisztult, hogy túl sok a tutorial. Ha havi megjelenést választottuk volna, akkor ez egy több éves projekt lenne, így jutottunk arra, hogy heti megjelenés kell és így neveztük át a sorozatot #SimcenterSzerdára. Jelenlegi tervek szerint egy szimulációs tutoriállal fogunk megjelenni, mely leterheltségtől függően változhat.

A tutorial sorozat a Support oldalunkon a Simcenter kategórián belül fog futni.

 

siemenscikk

 

Minden rész tartalmazni fogja a tutorialt egy magyarul beszélő YouTube videóval, ahol a szimulációs feladat látható majd lépésről lépésre. A bejegyzéssorozatnak több célja van, a megbeszéléseink során a következő két fő ok miatt döntöttük el, hogy kell ez a sorozat:

  1. akik eljönnek hozzánk oktatásra, ők az oktatás után kapjanak egy emlékeztetőt az oktatás anyagáról, egyes részeiről.
  2. a diákoknak, akik valamilyen végeselemes vagy áramlástani szimulációt tanulnak és keresnek egy új szoftvert a beadandóikhoz, vagy valamilyen plusz infót egy feladat megoldásához, ők könnyebben tudjanak boldogulni a szimuláció lefuttatásával.

A Support oldalunkon a #SimcenterSzerda sorozathoz kétféleképen lehet hozzáférni,

  • az egyik, hogy aktív szoftverkövetéssel kell rendelkezni valamilyen Simcenter termékhez, ebben az esetben a hozzáférés a szoftverkövetés lejártáig tart,
  • másik esetben diákoknak, hobbi felhasználóknak vagy tanulni vágyóknak, INGYENESEN biztosítjuk a hozzáférést, ha regisztrálnak a Support oldalunkra, feliratkozik a hírlevelünkre és hozzáférési igényét emailben jelzi nekünk a femap@enterprisegroup.hu email címen. Ebben az esetben a hozzáférést egy évig biztosítjuk, majd lejárat után egy újabb emailes igénylésért cserében egy újabb évet adunk ehhez a kategóriához díjmentesen.

Az első szoftver a Simcenter 3D lesz, azaz a régi nevén az NX Pre/Post, ami az NX Nastran alapértelmezett pre- és posztprocesszora. Ennél a szoftvernél főleg végeselemes tutoriálok lesznek, melyek eredeti változatban ITT érhetőek el angolul.

 

siemens33

 

Jelenlegi tervek szerint a Simcenter 3D-s sorozat második felével párhuzamosan fog futni a Simcenter FEMAP sorozat, ami a feltelepített FEMAP súgójából (C:\Program Files\Siemens\Femap 2021.1\help\ help.chm) vagy ERRŐL A LINKRŐL elérhető példákkal fogja magába foglalni.

 

siemensszerda3

 

Ha az ütemterv szerint tudjuk készíteni az anyagokat, akkor a FEMAP sorozat második felével párhuzamosan fog kezdődni a Simcenter Star-CCM+ tutorialsorozata, ami a Siemens Termékközpontjában található tutorialokat dolgozza fel.

 

solidedgesimens

 

Ennek a sorozatnak a második felével párhuzamosan fog indulni a Simcenter Motion, pár rész erejéig a Solid Edge Simulation, a Solid Edge Motion és FLOEFD azon részei amikkel eddig a webinárjaink során nem foglalkoztunk (pl. elektromágneses szimulációk). Majd a #SimcenterSzerda sorozat zárásaként a Simcenter Flomaster-re térünk ki. Utóbbi tutorialjai a Flomaster indítésa után a a Tolls/Sample Systems menüből érhető el.

 

siemens4

 

Az oktatóanyagokat úgy próbáljuk majd elkészíteni, hogy azt mindenki a saját oldalán reprodukálni tudja. A FEMAP és a FLOEFD esetén a gyakorlást segíteni fogja a szoftverek a oktatási verziója, melyeket ITT és a Support oldalunkon érhetőek el.

Archívum