Solid Edge – a tanulás kifizetődő

Ahogy a szólás közmondás is tartja, a jó pap holtig tanul! De muszáj tanulni? Vajon megválasztható, hogy akarok-e tanulni, vagy így is úgy is el kell sajátítani a különböző dolgokat a sikeres élethez!?

Ahogy több cikkünkben már olvashattatok róla a Solid Edge képességeinek megfelelő felhasználásával szinte mindent elérhetsz, megtervezhetsz. Az előző mondat kulcsszava a megfelelő. Hiszen, ha tudod, mit hogy kell használni, akkor bármire képes lehetsz. Elég csak belegondolni, hogy ha felújítasz, és egy mesterember érkezik hozzád, aki leburkolja a felületeket, nagyon nem mindegy, hogy tudja-e mit kell csinálni vagy mindössze csak látta már valahol.

Merthogy ugyebár ha valamit csinálni szeretnél, akkor azt érdemes jól csinálni. És ahhoz, hogy valamit jól csinálj, bizony el kell sajátítanod a lépéseket. A blogon írtunk már néhány cikket arról, hogy mi milyen lehetőségeket biztosítunk az Enterprise Groupnál, hogy segítsük és meggyorsítsuk a tanulás folyamatát. Ha nálunk tanulsz, garantáltan a legfrissebb tudást kapod használható formában.

Ez a bejegyzés elsősorban a diákokhoz szól és arra fókuszál, hogy miért éri meg már a szakiskolákban vagy akár a gimnáziumban a Solid Edge-el foglalkozni. Az Enterprise Groupnál komolyan vesszük a következő nemzedéket és az ő oktatásukat. Az alábbi logika alapján gondolkodunk fejlesztésünkben:

Tanár+Tanítás => Diák + Tudás

Solid Edge képzés
Solid Edge képzés tanároknak

Röviden lefordítva a fenti egyenletet, ahhoz, hogy Ti, diákok tudjatok fejlődni, fejlődnie kell a titeket oktató tanároknak is. Mi ebben is nyújtunk és nyújtottunk eddig is segítséget az oktatási intézményeknek és szerencsére iskoláitok is partnerek ebben.

Na de vissza az ösztönzés részhez. Szóval miért is éri meg megtanulnod a Solid Edge használatát? Alapvetően két számomra fontos okot hoztam most, de persze ezeken kívül is számtalan van még. Smile

1. Hosszútávú előnyök

Ha hosszútávon gondolkodsz, akkor azért érdemes belevágnod a Solid Edge elsajátításába, mert Magyarországon széleskörű a Solid Edge felhasználása, néhány cég a teljesség igénye nélkül: Bosch Electronic Service Kft., BPW-Hungária Kft., BorsodChem, Audi Hungaria Zrt., DELTA-TECH Mérnöki Iroda Kft., Vincotech Hungária Kft., Barabás mérnökiroda Kft, stb. Ha már ismered és tudod használni a szoftvert, könnyebben indulsz neki a munkás életnek a suli után.

Az interjún

 

Ha állásinterjún veszel részt és kérdezik, hogy mit is tudsz, jól jön, ha van már valamilyen referenciád, amit be tudsz mutatni. Honnan lesz ilyen referenciád, hisz még “csak” az iskolapadot koptattad eddig? Hogy megtudd kérlek olvass tovább…Smile

 

 

2. Rövidtávú lehetőségek

Ha nem gondolkodsz még hosszú távra és nem tervezed meg már most a teljes életed, akkor is van miért beleásnod magad a Solid Edge világába. Azonkívül, hogy később jól jöhet a tudás, már most is profitálhatsz belőle.

Az Enterprise Group minden évben megrendezi az országos versenyét diákok számára (a múlt évi versenyről itt találsz egy összefoglalót). Kihasználhatod ezt az eseményt a tudásszinted felmérésére, amellett, hogy értékes nyereményeket vihetsz haza. Ehhez nem kell mást tenned, mint nevezni, felkészülni és eljönni, melyhez rengeteg segítséget biztosítunk számotokra. Például a korábbi versenyek feladatait és megoldásait is elérhetővé tesszük számotokra.

Itt csatolnék vissza az 1-es pont interjús részéhez. Magyarországon elismert az Enterprise Group Solid Edge csapata, így ha ezen a versenyen díjazásban részesülsz, az nagyon jól mutat az önéletrajzodban és egy interjún is, hisz ebből ők már tudják, jól kezelsz egy 3D-s szoftvert, és már meg is van egy referenciád Winking smile.

A 2020 évi Országos Solid Edge versenyre ezen a linken keresztül tudsz jelentkezni. Érdemes követni minket Facebookon is, hisz ott megosztjuk az előző évi feladatokat és megoldásaikat.

A versengésnek rengeteg pozitív hozadéka van. Azon kívül, hogy ösztönöz a felkészülésre, a tudás elsajátítására, lehetőséget ad a tudásod stresszhelyzetben való tesztelésére is.

Szerencsére egyre többen ismerik fel a versengés jótékony hatását ezen a területen. A Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Mechatronikai Szakgimnáziuma is beállt a 3D tervezőszoftvert használó középiskolások számára rendezett versenyek szervezésének sorába. Idén második alkalommal hirdeti meg az Országos 3D nyomtatóval készített hídépítő versenyt. Erről a versenyről további információkat itt találtok.

 

És ahogy már említésre került, a diákok mellett a tanárok is folyamatosan képzik magukat, hogy átadhassák nektek a tudást. Ebből is látszik, hogy a tanulás nem áll meg csak azért, mert kiszálltok az iskolapadból. Hisz ahogy a vicc is mondja:

– Mi van a pap sírjára írva?

– Tanulmányait befejezte.

Ne feledjétek, mindig csak előre! Hajrá!

Ügyféltámogató mérnök, szakterülete a Solid Edge modellezés, rajz környezet, nagy szerelések
Érettségi után a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki szakon folytatta tanulmányait. Itt fogalmazódott meg benne, hogy a gyártástechnológia az, ami hozzá a legközelebb áll, így abba az irányba szakosodott. Az évek során gyakornokként kipróbálta magát az Audi-ban és a Rábában is, így értékes tapasztalatokkal fejezte be tanulmányait. 2012 januárjában kitüntetéssel diplomázott a BME Gépészmérnöki Karán. Ezt követően helyezkedett el a Siemensnél. Ettől számítva 4 évet töltött el a cégnél először Nürnbergben, majd Karlsruhéban. Az itteni tevékenységét Teamcenter és hozzá tartozó CAD intergrációk támogatásával kezdte, majd innen lépett tovább a következő szintre, amikor már a következő verzióhoz tartozó fejlesztéseket tesztelte és segédkezett az esetleges hibák javításában. 2015 októberétől ismét visszatérve Magyarországra a jelenlegi munkahelyéről ügyféltámogatóként igyekszik segíteni ügyfeleinket a felmerülő problémáik megoldásában.

A szerző további cikkei »

Archívum