Solid Edge oktatás a mindennapokban

 

Oktatási szimbiózis

Úgy gondolom, minden támogató kolléga nevében szólhatok, ha arról van szó, mekkora öröm és elégedettség másokat megtanítani arra, amit mi már elsajátítottunk. Mindig új embereket ismerünk meg, akik eltérő tapasztalattal, szakmai múlttal rendelkeznek és mindenkinek más a meglátása, elvárása, megközelítése, amikor a Solid Edge terítékre kerül. Ezzel a felütéssel szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki úgy dönt részt vesz képzéseinken, hiszen mi is ugyanúgy sokat tanulunk tőletek, mint fordítva.

630728

Testreszabott, széles paletta

Már jó pár oktatással a hátam mögött elmondható, van pár közös felmerülő kérdés, ami valamennyi résztvevőt foglalkoztat. Az egyik ilyen, hogy milyen oktatásokat tartunk még, hogyan kerülhetnének még közelebb a Solid Edge-hez.

Több csoportosítási lehetőség is van, célszerű az oktatásokat két fő részre bontani, mégpedig a képzés helyét figyelembe véve. Az egyik lehetőség, hogy az ügyfél az Enterprise Group telephelyén kapja meg az általa igényelt képzést. A másik, hogy valamelyik ügyféltámogató kollégánk a helyszínen tartja meg az oktatást.

A döntést több minden befolyásolhatja. Például hány főt szeretnének az oktatásra küldeni, milyen infrastruktúrával rendelkeznek és ami talán a legfontosabb, mi az elérendő cél.
Ugyanis az oktatásoknak sokféle formája van. Részt lehet venni alap, haladó, cégre szabott, vagy az aktuális újdonságokat bemutató Solid Edge képzésen.
A képzések időtartalmát tekintve általánosan elmondható, az alap és haladó tanfolyamaink három naposak, az újdonságok bemutatása rendszerint egy napos esemény. A cégre szabott oktatás lebonyolítása megegyezés szerint történik. További információk a témával kapcsolatban itt.

 

Kinek ajánlott részt venni egy ilyen tanfolyamon?

A Solid Edge mára egy rendkívül komplex CAD rendszerré nőtte ki magát, mely csomagválasztástól függően, elképesztő mennyiségű tervezési lehetőséget biztosít.

Éppen ezért nem csak azoknak célszerű eljönni, akik még nem, vagy csak alig használtak valamilyen 2D/3D-s tervező szoftvert, hanem azoknak is, akik szeretnének egy olyan mély tudás birtokába jutni, ami a mindennapi tervezésben komoly segítség lehet. Sokszor hangoztatjuk, egy cél eléréséhez sok út vezet, de megtalálni az optimálisat, csak kellő tudás birtokában lehet.

education-1-1

Tehát összefoglalva a Solid Edge képzés a technológustól kezdve a tervezőkön át az ügyvezetőkig, mindenkinek ajánlott, akik szeretnének betekintést nyerni legalább alap szinten, hogyan működik a CAD rendszerek világa.
Nemrég ért véget egyik alap tanfolyamunk, ahol egy cégtulajdonos résztvevő is jelen volt, aki rendkívül fontosnak tartotta, hogy ő is megismerhesse a tervezés ezen formáját. Ezzel nincs egyedül, sok műszaki beállítottságú ügyvezető/tulajdonos gondolkodik hasonlóan, ami véleményem szerint példa értékű.

Mit jelent a cégre szabott konzultáció?

A cégeknek lehetőségük van cégre szabott konzultációt kérni. Ennek lényege, hogy meghatározott napszámban a megrendelő által megadott témakörben vagy körökben, általában a cég telephelyén tartjuk meg az oktatást. A létszám minden oktatásra egységesen maximum nyolc fő, amihez a szükséges erőforrásokat biztosítani tudjuk. Népszerű témakörök a szimulációk, vagy a lemezalkatrészek készítése, a felületmodellezés, melyet szerszámos cégek előszeretettel használnak.
Véleményem szerint, van még egy nagy előnye a helyszíni konzultációnak, mégpedig a gyártás közelsége.

Introducing_Creative_Education_in_a_school

Számos esetben akkor merülnek fel kérdések a Solid Edge-el kapcsolatban, amikor épp az üzemcsarnokban található gépeket mutatják, vagy félkész termékek gyártása során felmerülő tervezési megoldások kerülnek elő. Egy alkalommal a Renner Bt. egyik csarnokában sétálva mutattak nekem egy hegesztett szerkezetet, melyet a tartó szerkezet segítségével terveztek meg Solid Edge segítségével. Hirtelen be is ugrott pár kérdés a cég oldaláról, hogy a tartószerkezet tervezése során, milyen egyéb lehetőségek állnak rendelkezésre az egyszerűbb tervezés érdekében. A laptopokhoz visszatérve át is vettük ezeket a megoldásokat, amit a későbbiekben már felhasználhattak.

Zárásképp

Remélem sikerült egy átfogóbb képet biztosítani számotokra, ami a Solid Edge képzéseket illeti. Ne feledjétek, nemsokára itt az SE 2020, aminek újdonságairól várhatóan idén is webinar sorozatunkban megismerkedhettek. Ha oktatással, vagy általánosan Solid Edge-el kapcsolatban kérdésetek van, ne feledjétek, megtaláltok minket a központi honlapon, a megújult PLM honlapon, valamint facebookon is!

Ügyféltámogató mérnök szakterülete Gépészmérnök. Jelenlegi munkája előtt 4 évig dolgozott konstruktőrként egy műanyag és gumi szerszámokkal tervező és gyártó cégnél.  Géptervező gépészmérnöki és műszaki menedzsment projektmérnöki diplomával rendelkezik.

A szerző további cikkei »

Archívum