Solid Edge – Hatékony és gyors fájlkeresés

A Solid Edge-ben való fájlkeresést több módon is elvégezhetjük, viszont nem mindegy, hogy mennyi időt töltünk el ezzel a folyamattal. Sokan a mappastruktúra észben tartásával “barátkoztak” meg, azaz egy virtuális kép “mentődött” le a fejekben, amivel akár pillanatok alatt is el tudunk navigálni a kívánt helyhez. Arra az eshetőségre viszont kevesen gondolnak, hogy mi történik akkor, ha huzamosabb ideig távol vagyunk a tervezéstől, lehet ez bármi miatt, és hirtelen azt vesszük észre, hogy az a mappa már nem ott van, ahol “lennie” kell, a rajzszámok, revíziószámok, fájlnevek megváltoztak, stb.

Ilyenkor főképp a kollégák végigkérdezésével, a mappastruktúra újbóli megjegyzésével, memorizálásával töltünk el rengeteg időt, ami valljuk be, az effektív munkaórákat csökkenti.

Mit tehetünk ilyen, vagy hasonló esetekben?

A Solid Edge-be alapértelmezetten beépített keresési funkció segít a lehető leggyorsabban megtalálni a keresendő fájlt. Egyszerűen egy keresési útvonalat, illetve tetszőlegesen választott keresési kritériákat kell megadnunk. A keresési szolgáltatás közvetlen a Fájl megnyitás ablakból érhető el, amelyet az alábbi kép is szemléltet.

kereses0

Több szűrési feltételt is megadhatunk, amelyek alapján megtalálja a Solid Edge a keresendő fájlt. Elegendő csak kisebb részletek tudni abból, amire keresünk (pl. rajzszám részlete, fájl típusa, stb). Ahhoz, hogy ne kelljen minden alkalommal beállítani a keresési szűrőket, le is menthetjük az előre beállított keresésünket, és legközelebb csak egy kattintás lesz szükséges a szűrők beállításához.

kereses

Ezzel a módszerrel sokkal gyorsabban és hatékonyabban kereshetjük meg azt, ami a tervezés folytatásához szükséges, külön erő- és idő befektetés nélkül!

Archívum