Solid Edge tudásbázis cikkek könnyedén

Solid Edge tudásbázis

Az EPLM Add-ON Center folyamatosan fejlődik. A folyamatos fejlődés eredményeként szeretnék megmutatni egy olyan lehetőséget, amivel a terméktámogató kollégák által készített Solid Edge Tudásbázis cikkeket könnyedén meg tudom nézni. Keresni tudunk közöttük, Kedvenceket tudok definiálni. Nos nem kell mást csinálnom, csak letölteni és telepíteni a Solid Edge ST9-hez tartozó Add-ON Center. Ebben van egy olyan lehetőség, hogy a Tudásbázis cikkeket a Solid Edge Gépház ablakából meg tudom nézni.

Solid Edge tudásbázis

A Solid Edge Eszközök menüt aktivizálva a Tudásbázis cikkek csoportban a Solid Edge gombra kattintva megjelennek a Solid Edge terméktámogatási tudásbázis cikkek! Az első indításkor meg kell adni azt a felhasználó nevet, és jelszót, amit a terméktámogatási oldalunkon regisztráltatok. A Felhasználó neve ablakba írjátok be a bejelentkezési azonosítót. pl.: support, a jelszót e-mailben megkaptátok a bejelentkezéshez.

image

A jelszó megadása után Enter-t kell nyomni, és utána aktivizálódik a Bejelentkezés parancs. Bejelentkezéskor a következő történik:

  1. A megadott adatok alapján kapcsolódik a http://support.eplm.hu weboldalhoz és megnézi, hogy a megadott adatokkal sikeres-e a bejelentkezés, ha nem, akkor visszakapjuk a párbeszédablakot az újbóli próbálkozáshoz.
  2. Sikeres bejelentkezéskor a megadott felhasználói információk elmentődnek a Windows-os profilunkba, így többet nem kell beírni.
  3. A terméktámogatási oldalról beolvassa a tudásbázis cikkeket, így ebben az ablakban lehet azokat böngészni megnézni.

 

Főbb funkciók:

  1. Tudásbázis cikkek rendezése kategóriák alapján
    image
  2. Tudásbázis cikkek betétele a Kedvencekbe
    image
  3. A megtekintett tudásbázis cikkek kék színnel való megjelenítése
    image
  4. Tudásbázis videók megtekintése
    image

A tudásbázis cikkeink továbbra is csak szoftverkövetéssel rendelkezők érhetik el. Ahhoz, hogy a tudásbázis cikkeket az Add-On Centerben meg tudjuk nézni meg kell vásárolnunk a Bronz csomagot- A Bronz csomagban e funkció mellet számos hasznos kiegészítőt is találunk, amelyeket a mindennapi munkában tudunk használni.

Az Add-On Centert teljes funkcionalitását ki is lehet próbálni. Licenszet lehet kérni 1 hétre. Ez alatt az idő alatt a program teljes funkcionalitása használható, kivéve a Tömeges fájlműveletekkel kapcsolatos fejlesztések, amelyekkel csak 10 fájl egyidejű kezelésére van lehetőség. A licensz mindig géphez kötött és a gép MAC Address-t használja. Mivel a Solid Edge programozási API-t használja a bővítmény, ezért minimum Solid Edge Foundation csomaggal kell rendelkeznünk.

Örömteli tanulást kívánok!

Ityu

Ügyféltámogató mérnök, szakterülete a CAD rendszerek. Családi tradíciókat követve gépészmérnöknek készült, mi sem bizonyította jobban, mint általános iskolában rengeteg otthoni próbálkozás után egy tanfolyam keretén belül megismerkedett élete első CAD szoftverével. Számos CAD rendszerrel megismerkedett az évek során, így vált hobbijává a 3D tervezés. A Pécsi Tudományegyetem Műszaki Karán, jelentősen megtérült az előzőleg befektetett munkája, itt szerezte meg a tervezéshez elengedhetetlen ismereteit.  Egy Solid Edge oktatás keretén belül fedezte fel az Enterprise Groupot, ahol rövidesen ügyféltámogató mérnökként csatlakozott a céghez. Örömmel tölti el, ha tudását megoszthatja másokkal és ha ezzel még segíteni is tud. A világ itt nyílt meg számára oktatások, emberi kapcsolatok, legújabb technológiák végtelen lehetőségével.

A szerző további cikkei »

Archívum