A Hexagon megerősíti a szerszámgyártó cégeket azáltal, hogy minden WORKNC CAM felhasználó számára „gyártásközpontú” CAD megoldást biztosít

A Hexagon Manufacturing Intelligence részlege minden, a WORKNC CAM szoftvert használó szerszámgyártó üzem számára hozzáférést biztosít hatékony modell-előkészítő szoftveréhez, amely támogatja a gyártási munkafolyamatokat, bármely CAD modellformátum CAM rendszerbe történő felhasználásához, ezáltal biztosítva az alkatrészek hatékonyabb megmunkálását és a költséges hibák elkerülését.

A tervezési adatok gyártásra való előkészítése jelentősen hosszabb lehet, ha nem a megfelelő eszközöket használja a testmodellek hatékony előkészítéséhez a gyártáshoz, ami hatással van a jövedelmezőségre is. Azáltal, hogy a WORKNC felhasználók megkapják a robusztus és teljeskörű DESIGNER CAD-megoldást, a Hexagon megkönnyíti bármilyen műanyag- vagy lemezalakító szerszám előkészítését a megmunkáláshoz, miközben leegyszerűsíti az iparágban használt különféle CAD-rendszerekből származó fájltípusok széles skálájával való munkavégzést. Mivel a szoftver már alapfunkcióként is speciális eszközöket biztosít a szerszámtervezéshez, az új munkafolyamat jelentősen leegyszerűsíti a gyártáshelyes és hatékony gyártásra optimalizált modellek előkészítését.

hexagons

 

Az új gyártáselőkészítő CAD megoldás segít a felhasználóknak felgyorsítani a hiányzó felületek javításának, a felületek meghosszabbításának, valamint a furatok és zsebek lefedésének folyamatát a gyártás előkészítése során. A rendszer közvetlen modellezési funkciókat is biztosít, amelyek egyszerűbbek, intuitívabbak és kevésbé korlátoznak, mint a hagyományos parametrikus modellezés. A felhasználók egy hibrid tervezési megközelítést is alkalmazhatnak, a felület- és testmodellek kombinálásával a közvetlen modellezési technikák segítségével. Az előkészített testmodelleket átküldhetik közvetlenül a DESIGNER-ből a WORKNC-be, és az integrált munkafolyamattal idő takarítható meg azáltal, hogy biztosítja a modellek automatikus beállítását előgyártmányként vagy alkarészként.

“Minden üzem számára elérhetővé tesszük a hatékony műanyag- és lemezalakító-szerszám gyártási munkafolyamatokhoz, így az iparági szakemberek minden eszközzel rendelkeznek ahhoz, hogy az alkatrészek ne csupán legyárthatók legyenek, hanem a funkcionalitás figyelembevételével a lehető leghatékonyabban lehessen őket legyártani,” – mondta Miguel Johann iparág- és termékmenedzser. „Az univerzális CAD megoldás leegyszerűsíti a modellek gyártásra történő előkészítésének gyakran fáradságos folyamatát, miközben biztosítja az előkészített modellek egy kattintással történő átadását a CAM szoftverbe, ami még gyorsabbá teszi a teljes folyamatot.”

hexagon3

A modell előkészítése után a WORKNC programozási lehetőségeinek új fejlesztései csökkentik a szerszámpályák generálására fordított időt, és segítenek gyorsabb és hatékonyabb NC kód létrehozásában rövidebb ciklusidők elérése érdekében. A spirális szerszámpálya opciót alkalmazva a szoftver 3 tengelyes párhuzamosan láncolt megmunkálási stratégiájában lehetővé válik bármilyen szerszámprofil kompenzációja, beleértve a lencse-, hordós és bármely más körszelvényes szerszámprofilokat.

A Z-teraszoló szerszámpályák ezzel a stratégiával átlagosan négyszer gyorsabban kerülnek kiszámításra, mint a szoftver korábbi verzióiban.

Az Advanced Toolform technológia, amely a nagyobb hatékonyság érdekében bármilyen szerszámprofillal történő programozást támogat, központi szerepet kapott a WORKNC új fejlesztéseiben. Az új 5 tengelyes offszet, párhuzamosan láncolt simítási és görbe-megmunkálási stratégiák segítségével gyors és megbízható szerszámpályák hozhatók létre hordós marókkal, lencse marókkal és más, felhasználó által definiált szerszámprofilokkal a jobb felületminőség és a rövidebb ciklusidő érdekében.

hexagonn

Az Advanced Toolform technológiával végzett kontúr-újramarás gyorsabbá és pontosabbá teszi az alkatrészek maradékanyag megmunkálását azáltal, hogy lehetővé teszi bármely szerszámprofil alkalmazását. Az újramarási stratégia lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy automatikusan megmunkálják a korábbi nagyolási művelet után megmaradt anyagot egy kisebb forgácsolószerszámmal a következő nagyolási és simítási műveletekhez. Ez akkor is a maradék anyag pontosabb felismerést teszi lehetővé, ha a korábbi folyamatok körszelvényes szerszámprofilt vagy lágyítási sugarat alkalmaztak, vagy akár más szögből kerültek megmunkálásra. A szerszámpálya kiszámítása is akár háromszor gyorsabb aktuális 3D-s előgyártmány alapján végzett nagyolás esetében, mint a szoftver előző verziójában.

A WORKNC emellett a legkorszerűbb görbeprofilozási technológiát nyújtja a drótvázalapú megmunkáláshoz, erőteljes szerszámsugár-korrekciós képességekkel. A görbe-profilozási stratégia lehetővé teszi a szerszámsugár-korrekciós paraméterek kezelését, amelyek segítségével a szerszámgép-vezérlésnél kompenzálható a szerszámkopás, anélkül, hogy a CAM részleg újraprogramozná a megmunkálást.

hexagon

A szimulációs és pályaellenőrzési képesség továbbfejlesztése érdekében a WORKNC legújabb verziója javítja a munkafolyamat-integrációt is az NCSIMUL szoftverrel, a Hexagon szerszámgép szimulációs megoldásával. A WORKNC által generált NC kód és a szerszámpálya összekötő mozgások egyszerűen importálhatók az NCSIMUL szimulációs környezetébe a megmunkálási folyamat adott géptípuson való szimulációjához, és ellenőzréshez az optimális, kockázatmentes gyártás érdekében.

CAM Termékvonal vezető, feladata a CAM csoport vezetése és Hexagon CAM-megoldások értékesítése. Középiskolában sodródott gépgyártástechnológia területére, így technikumi évei után ezen a területen folytatta egyetemi tanulmányait. Mivel ezen a képzésen sajnos nem találkozott a CAM rendszerrel, diplomamunkájának a CAM rendszer vizsgálatát választotta, amit gépgyártási terült fontos elemének tart. Egyetem után találkozott először az EDGECAM rendszerrel az iparban, majd rövid doktori képzést követően az EDGECAM magyarországi forgalmazójánál dolgozott először technikai vonalon, majd EDGECAM és más megoldások értékesítésén.

A szerző további cikkei »

Archívum