Apu vedd meg nekem… a Solid Edge-et a sulihoz!!!!!

Üdvözöljük az új tanévet! Az iskolai csengők hangja és a falevelek susogása mindig is azt jelentette, hogy itt az ideje egy új kihívásokkal teli tanévnek. Vagy valami ilyesmit kellene írnom, viszont a mostani napok inkább melegek, mint szellősek. Az előrejelzés alapján az idei tanév 30°C-os hőségben indul és a diákok ebben a melegben kezdik meg a tanévet, mely iskolai barátságokat, társas kapcsolatok fejlődését, új ismereteket, és tapasztalatokat tartalmaz.

Azonban nemcsak könyvekre és jegyzetekre van szükségünk az iskolában, hanem olyan eszközökre is, amelyek segítenek minket a tanulásban és a feladatok hatékonyabb elvégzésében. Ez különösen igaz a gépészetet tanuló diákokra és hallgatókra, akiknek gyakran szükségük van olyan speciális szoftverekre, amelyekkel megvalósíthatják projektjeiket és tervezési feladataikat.

Ebben a tekintetben jó hírünk van! Az EPLM-nél, illetve a Siemens-nél számos szoftverünkből létezik diákverzió. A gépészet, építészet és még számos műszaki területen tanulók diákoknak és hallgatóknak ezért tudunk az iskolakezdéshez ajánlani szoftvert. Ebben a bejegyzésben nem a Hexagon-os kollégák szoftvereit mutatom be, azaz nem lesz szó az EDGECAM diákverzióról.

A Solid Edge Student Edition nevű szoftver egy remek megoldás a gépészeti tanulók számára. Ez a szoftver ingyenesen letölthető és használható, és számos olyan eszközt és funkciót kínál, amelyek segítenek a tervezési és mérnöki projektek sikeres elvégzésében. Az ingyenes verzió lehetővé teszi a diákoknak, hogy gyakoroljanak, tanuljanak és fejlesszék készségeiket, anélkül, hogy nagy költségeket rónának rájuk.

Mit kell tenni a Solid Edge Student Edition beszerzéséhez? Kell valamilyen igazolás az oktatási intézményből, ahova járok?

Nincs szükség semmilye igazolásra, egyszerűen az adataink megadásával le tudjuk tölteni a Siemens oldaláról vagy az EPLM Ügyféltámogatási oldaláról. Mi cégen belül a saját oldalunkat javasoljuk, mert itt egy picit többet nyújtunk. A diákok nemcsak a letöltési linket kapják meg, hanem hozzáférnek 1 évig a Tudásbázis bejegyzéseinkhez, leírásainkhoz és a frissítési csomagjainkhoz. Azt lábjegyzetben fontos megjegyezni, hogy az EPLM Ügyféltámogatási oldalán a hozzáférést nem egy gép adja, hanem egy hús-vér alkalmazott, így a beérkezett regisztrációkat munkaidőben dolgozzuk fel, ezért a hozzáféréshez előfordulhat, hogy kell várni 1 munkanapot, viszont onnantól a belső tartalmaink elérhetőek pont úgy, mintha szoftverkövetéssel rendelkező ipari felhasználók lennénk.

Siemens DIS oldala:

EPLM Ügyféltámogatási oldala:

Tehát, ahogy elindul az új tanév, ne csak az új kihívásokra, hanem az új lehetőségekre is koncentráljunk. A Solid Edge diákverzió segítségével könnyebben megbirkózhatunk az iskolai feladatainkkal és készségeinket fejleszthetjük a gépészeti tervezés területén. Hajrá az új félévhez és az összes izgalmas lehetőséghez, amit magával hoz! Tavasszal találkozunk az Országos Solid Edge Versenyen (akinek ez újdonság, hogy van ilyen, ők az előző tanéves versenyről itt olvashatnak)!

Jaaaa és Apu és Anyu mit használjon otthon?

Attól függ, hogy mire. Ha otthonra nem profitorientált célra, akkor nekik nem a Solid Edge Student Edition-t hanem a Community Edition-t javasoljuk. A Community Editon, azaz a közösségi verzió tudása megegyezik a diákváltozatéval, csak más a licencszerződés, azaz a szülőknek nem kell azt füllenteniük, hogy diákok.

Ha profitorientált céllal, azaz pénzszerzési szándékkal szeretnék a szülők használni, akkor egyrészt van a fizetős ipari verzió, a próbaverzió és az ingyenes 2D-s környezet DWG-k és DXF-ek módosításához. Ennek a környezetnek a futtatásához nincs másra szükség, mint a diák vagy a közösségi verzióra és telepítés után a licenckezelőben „Az ingyenes rajz környezetet szeretném használni” opciót kell kiválasztaniuk. Ha a diák/közösségi változat és az ingyenes rajzkörnyezet között váltogatunk, akkor a diák/közösségi verzió licencét célszerű lementeni máshova is, hogy a későbbiekben meglegyen a visszaváltásnál (ez azért szükséges, mert a 2D Drafting a C:\Program Files\Siemens\Solid Edge 2023\Preferences\SELicense.lic fájlt felülírja, és ez a fájl (alapbeállítás szerint) a diákváltozatunk licencfájlja is).

Van egy nagytestvérem, aki frissen végzett a fősulin, ő is használhatja?

Peresze. Neki a Community Edition-t javasoljuk hobbi CAD-ezéshez, viszont neki tudunk egy sokkal jobbat, mint a 2D Drafting. Van egy frissdiplomás programunk, amin keresztül ingyenesen pénzszerzési célra tudunk neki adni egy évig egy Solid Edge Premium csomagot.

Ehhez három dolgot kell csak tennie a nagytestvérnek, amik a friss diplomásoknak szóló oldalunkon olvashattok el.

Na és mi van akkor, ha a még nagyobb testvérem céget alapított?

Neki az előbb említett 2D Drafting-on túl a Startup programunkat javasoljuk, amiben 3D-s CAD és CAM, szimuláció, speciális gépészeti modulok és elektromos kapcsolási rajz készítő és kábelkorbács- tervező szoftvercsomag is található.

Mi van akkor, ha már az egész család használja a Solid Edge-et, de az oktatási intézményem még nem?

Oktatási intézmények számára is tudunk biztosítani díjmentesen Solid Edge-et és a Solid Edge portfólió elemeit. Ezt a szoftvercsomagot az Oktatási Mentor Programunkon belül biztosítjuk az oktatási intézményeknek.

Ahogy a bevezetőben olvasható, ebben a bejegyzésben az általunk forgalmazott Siemens szoftverekre és azokon belül is a Solid Edge-re fókuszáltunk, viszont ezen a linken További diákverziók a Siemens Digital Industries Software-től, melyek közül a mi oldalunkon keresztül is elérhető az NX diákverzió. Megemlítettük további ingyenesen elérhető Solid Edge verziókat, amikkel az EPLM, illetve a Siemens a pályakezdőket, kezdő vállalatokat és az otthoni felhasználókat támogatja.

 

Szülővel vásárlós kép forrása:

Katy M. Clark: 12 Money-Saving Tips for Back-to-School Shopping, ParentMap, https://www.parentmap.com/articles/save-money-school-supplies-tips

Archívum