Az új Alphacam tovább csökkenti az átfutási időket

Blog

Az új Alphacam tovább csökkenti az átfutási időket

Az Alphacam 2016 R1 verzió több olyan újdonságot is tartalmaz, amely a faipari megmunkálások kezelését tovább gyorsítja.

Az Automatizálás kezelővel a 2D-s és 3D-s CAD fájlokra készíthetünk megmunkálási sablonokat, melyek alkalmazásával a szerszámpálya-készítés és teljes dokumentálás akár másodpercekre is rövidülhet. Egy hagyományos CAM szoftverben a fájlokat egyenként töltjük be, és ha van is valamilyen automatizálási lehetőség, egyenként futtatjuk le azokat. Az Automatizálás kezelő segítségével akár csoportosan is megnyithatunk alkatrészeket, amelyekre egyszerre tudjuk lefuttatni az előre beállított gyártási folyamatokat, ezzel minimalizálva a programozási időt.

Egy másik automatizálási lehetőség a most megjelenő Parametrikus vázlatkészítő, amelyben előre elkészthetjük a szabványos megmunkálási elemeket (csapozás, zárhelykimunkálás stb.), és azokat tetszőleges számú paraméter segítségével és az egér mozgatásával elhelyezhetjük az alkatrészen. Így akár szabványos elemeket tartalmazó, de egyedi méretű ajtó programozása is pár perc alatt elkészíthető.

A meglévő CAD-es geometriák gyors módosítását segíti az új 2D transzformálás parancs, ahol a geometriát a vezérpontok mentén akár az egér segítségével is tudjuk mozgatni, forgatni, növelni/kicsinyíteni és torzítani.

paramskech

Továbbfejlesztették a fűrészelési lehetőségeket, ami a kő- és faipar számára is nagyon fontos. Újabb lehetőségek nyíltak belső ívek és zsebek megmunkálására fűrésztárcsával, és akár a vezérlő gyári ciklusaiban is kiadhatók a fűrészelés pályák. A felhasználói felület is megújult: a felhasználók választhatnak, hogy az eddig használt „varázsló” segítségével vagy egy nagyobb rugalmasságot biztosító füles/ablakos felületen szeretnék-e a szerszámpályákat létrehozni. A műveletek a még könnyebb használat érdekében interaktív képekkel segítik az egyes opciók megértését

aotiman

Az itt felsorolt újdonságokon kívül az Alphacam 2016 még további fejlesztéseket tartalmaz, amelyek többek között érintik a szimulációt, a táblaoptimalizálást, valamint a szerszám- és előgyártmánykezelést.

Új hozzászólások

Archívum

https://blog.eplm.hu/wp-content/themes/eplm/images/logo-grayscale.png" alt="" />