Blog

Az új RADAN 2020.0 egyszerűbbé teszi a munkafolyamatot

Automatizált és továbbfejlesztett folyamatok segítik az idő és adminisztráció megtakarítást

Olaf Körner, RADAN termékmenedzser elmondta: „Miután tavaly jelentős fejlesztéseket végeztünk a táblafelosztási motoron, a felhasználók gyakrabban használják az automatizált táblafelosztás funkciót. Az erőteljes jelentéskészítéssel, a szükséges egérkattintások számának körülbelül a felére csökkentésével, az automatikus táblakiosztás alkalmazásával vagy a 3D-s testmodellek alkalmazásával a munkafolyamat sokkal egyszerűbb.”

 

Radan 2020.0: vizuálisabb táblakiosztás

A RADAN 2020.0 új, gyors táblakiosztás módja vizuálisabb felhasználói felületet biztosít, kevesebb alapbeállítás megadásával projektekhez. Az újratervezett új projekt párbeszédpanelen a felhasználók gyorsabban feloszthatják a táblákat. További időmegtakarítást jelenthetnek a gépspecifikus projektek és sablonok. Ahogy Olaf Körner elmondta: „Ha egy ügyfél gyorsan el akarja kezdeni a táblakiosztást, most kevesebb kérdéssel és a gépspecifikus sablonokkal tesszük lehetővé számára a sokkal egyszerűbb elindulást. A sablonok automatizmusokat is tartalmaznak: például, a „fiber” lézer sablon kiválasztja a megfelelő lézervágó gépet, és megteszi a szükséges beállításokat.”

Radan 2020.0: jobb projektmenedzsment

A felhasználók nemcsak gyorsabban kezdhetnek el a projekteken dolgozni, hanem a korábbi projektjeiket is könnyebben folytathatják. Az új egyszerűsített mód előnye a csökkentett egérmozgatási igény és az automatikus mentés funkció, aminek köszönhetően a munka soha nem vész el. A használat egyszerűsége miatt a szoftverkezelés könnyen elsajátítható, és az összetett projektek hatékony kezelését is lehetővé teszi.

Összetett projektek kezelését teszi lehetővé egy új kivágó/lyukasztószerszám típus is. A kivágás/lyukasztás a gyártási folyamat fontos eleme, és Olaf Körner szerint az ügyfelek egyre kreatívabbá válnak a kivágó/lyukasztógépek szerszámozása során, hogy versenyelőnyt szerezzenek a lézerekkel szemben. Mostantól egy új szerszám érhető el a szerszámtárban az alkatrészek egyengetéséhez.

Radtube

A Radtube előző kiadásában bemutatkozott, népszerű közösvágás funkciója további fejlesztéseken esett át. A felhasználók mostantól anyagfelhasználás vagy ciklusidő alapján is optimalizálhatják a kiosztást. A ciklusidő optimalizálásakor a kiosztás nagyobb prioritással keresi a lehetőségeket a közösvágásra. „Nem áldozza fel az anyagkihasználást, de nyomatékosabban keresi a lehetőséget a közösvágás funkció használatára. Az ügyfél így eldöntheti, hogy mit tart fontosabbnak: a lehető leggazdaságosabb anyagfelhasználást, vagy a ciklusidő optimalizálását.”

 

„Ahogy a közösvágás funkció egyre népszerűbbé válik, ügyfeleink azt kérik tőlünk, hogy tegyük lehetővé a korábbi alkatrészek kiosztását is ezzel a megoldással. Azt szeretnék, ha a RADAN feltételezné, hogy ezek az alkatrészek is megmunkálhatóak közös vágással, ha ez biztonságos. Ezért lehetővé tettük, az automatikus közösvágás kiválasztását a korábbi alkatrészekre is, ezzel még automatikusabb közösvágást téve lehetővé.”

Radtube jelentések

A Radtube-jelentések mostantól QR-kódokat, vonalkódokat és képeket is tartalmazhatnak, az alkatrészek így egyszerűbben és pontosabban beazonosíthatóak. A jelentések a szükséges formátumban, automatikusan kiadhatók.

Radquote

Ebben a verzióban a Radquote számos újítással bővült; a legfontosabb az anyagszámításokhoz használható új táblafelosztási motor. A funkció a pontos és teljesíthető becsléseinek köszönhetően képes növelni az elnyert megrendelések számát. Amint egy árajánlat megrendeléssé válik, a Radquote automatikusan exportálja az összes szükséges információt: PDF-fájl formájában a nyilvántartásba vételhez, a megrendelést megerősítő dokumentumként az ügyfél számára e-mailben, vagy adatsorként CSV vagy szöveges formátumban. Ezen keresztül összekapcsolható a vállalat ERP-/MRP-rendszerével.

Egy új Radquote-funkció, az „ügyfélspecifikus importálási sablon” az adott ügyfelekhez kapcsolódó sablonok létrehozásával lehetővé teszi az információk, például a DXF-fájlok ügyfélspecifikus igények szerinti automatikus elemzését. „Ez jelentősen javíthatja a munkafolyamatot, enélkül a fájlt ugyanis kézzel kellene előkészíteni, ami időigényes.”

Az ügyféladatok új „távolság” mezője alapján az alapértelmezett szállítási idő és a becsült szállítási költségek is automatikusan hozzáadhatók az árajánlathoz. „Az ügyfélprofilok létrehozásakor a Radquote-ban megadhatja, hogy az egyes ügyfelek hol találhatók, hiszen a szállítási költségek egy 200 mérföldre lévő ügyfélnél magasabb lesznek, mint egy 20 mérföldre lévőnél. Ez alapján egy képlet a rendelés súlyával együtt a teljes szállítási költséget is kiszámítja.”

 

Radbend

A Radbend mostantól további vizsgálati módokat biztosít, ami a kiterített geometriát több lépésben is megvizsgálja, a gyárthatóság biztosítása érdekében. Olaf Körner magyarázata alapján: „Az automatikus ellenőrzések például megkeresik a hajlításokhoz túl közel található furatokat. Az alkatrész elemzésekor látható, hogy a tervezett alkatrész legyártható-e, vagyis hogy a hajlítás folyamata során nem deformálódnak-e furatok.”

További ellenőrzési funkciók kerültek bevezetésre a többlépéses hajlítások támogatásához, amelyek a pontos eredmény érdekében szükség esetén két lépésre bontják a folyamatot. Ez korábban csak a modell fizikai megváltoztatásával és különböző hajlítások és lépések hozzáadásával volt lehetséges, az új funkció így jelentős időt takarít meg.

A RADAN 2020.0 tehát továbbfejlesztett munkafolyamatot, nagyobb hatékonyságot, időmegtakarítást és erőforrás-optimalizációt nyújt a felhasználók számára. „A gyártócégek kézzelfogható előnyöket nyernek a szoftver használatából, amely közvetlenül csatlakoztatható ERP-/MRP-szoftvereikhez. Az eredmények még természetesebben és még gyorsabban, kevesebb manuális adatmegadással és egérkattintással érhetők el, ami nemcsak időt takarít meg, de megkönnyíti a szoftver használatának elsajátítását is. Az automatikus táblakiosztó algoritmus lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy még kreatívabban használják fel az anyagokat a megbízható elrendezési javaslatoknak, a különböző méretű táblák egyidejű kezelésének és a manuális táblakiosztás lehetőségének köszönhetően.”

 

Forrás:

https://www.radan.com/news/articles/radan-2020-0-release

Beosztás: Marketing referens a PLM Üzletágnál
Szakterület: Üzleti kommunikáció

Szakmai életút és hobby:
Az Enterprise Group PLM üzletág marketing referense vagyok 2016 nyara óta. Feladatom, hogy marketinges munkámmal és reklám tevékenységekkel támogassam a Siemens és a VERO cad/cam szoftverek népszerűségét, sikerességét és elterjedését. Ennek érdekében nagyon sok tematikus nyílt napot, rendezvényt szervezek és sok szakcikket jelentetek meg különböző tematikus magazinokban. Mindig is a marketing és a kreatív tevékenységek vonzottak. Ezért iskoláimat is ennek megfelelően üzleti kommunikáció és marketing területen végeztem.

A szerző további cikkei »

Új hozzászólások

Archívum