A Barabás Mérnökiroda Kft. a Solid Edge CAM Pro-t választja célgépek kivitelezéséhez

Az Enterprise Group által támogatott Solid Edge CAM Pro megoldás alkalmazása költséghatékony és egyben egyszerű használatot biztosít a vállalkozások számára, mivel a 3D-s CAD modell adatai könnyedén átemelhetők a CAM szoftverbe. Ezt felismerve döntött a Barabás Mérnökiroda Kft a szoftver bevezetése mellett.

 

Napjainkban hidraulikus célgépek gyártásával foglalkozó Barabás Mérnökiroda Kft. több, mint 40 év tapasztalattal rendelkező családi vállalkozás, melyet 1992-ben alapítottak. Széles körű hidraulikus és pneumatikus rendszertechnikai ismerettel kezdtek bele a gépek szervizelésébe. Manapság főleg a vasútipar részére terveznek, gyártanak, és helyeznek üzembe berendezéseket. De a híd- és útépítés területére is szállítanak megoldásokat, immáron Európán kívülre is. Termékkínálatukban szerepelnek présgépek, hidraulikus gépek, vasúti berendezések szerelő célgépei. Ezen kívül foglalkoznak teljes hidraulikus rendszerek tervezésével és kivitelezésével, például tápegységek, és vezérlőegységek komplex megoldásaival, melyek egyedi igények szerint csökkentett helyigénnyel készülhetnek.

Az Enterprise Grouppal kötött partnerség nyomán vezették be a Siemens Solid Edge szoftvert, melyet már 2004 óta alkalmaznak. Szolgáltatási portfóliójukat bővítve 2007 óta gyártják a saját maguk által tervezett hidraulikus blokkokat, amely gyártás optimalizálását a CAM Pro alkalmazással képzelték el.

„Úgy éreztük, hogy ennek is eljött az ideje. Olyan CAM szoftvert kerestünk, amely elősegíti a gyártási folyamatokat. Az Enterprise Group felkeresett minket, hogy a Solid Edge licencekhez elérhető a Solid Edge CAM Pro program, melyet térítésmentesen tudtunk bevezetni.” – mondja Barabás Dániel, ügyvezető.

Az egyazon gyártótól származó programok használatának előnye abban rejlik, hogy a tervezés során használt 3D modelleket gyorsan át lehet konvertálni a gyártástervező programba. Így az összes támogatás szinkronizálva érkezik a Siemenstől, mely jobb átjárhatóságot és gyorsabb használatot eredményez. A szoftverekhez az oktatás is biztosított a mérnökök számára, így a teljes körű támogatás révén biztosított a szoftveres megoldás sikeres bevezetése és alkalmazása.

A Solid Edge 2023-ban újdonságként megjelent CAM Pro modulja leginkább a szoftverkövetéssel rendelkező ügyfeleknek nyújt előnyöket. A 2,5D csomagot ezen partnerek már ingyenesen elérhetik, mely ideális 2,5D-s marási, illetve furatkészítési műveletek generálására. A további előnyök magukban foglalják a megmunkáláshoz szükséges szerszámkönyvtár kezelését, műhelydokumentáció készítését és a posztprocesszálást is.

„A rendszer képes kiszűrni a hibákat és figyelembe veszi a szerszám használhatóságát is.” – jegyzi meg Barabás Dániel. – „A szoftver segítségével sokkal hatékonyabb gyártást tudunk megvalósítani, ezáltal költséghatékonyabban, és gyorsabban vagyunk képesek kiszolgálni megrendelőinket.”

 

Archívum