Csomagológépek tervezése a Solid Edge segítségével

A hatékony és rugalmas tervezés kulcsa, hogy megfelelő szoftveres környezetet alkalmazzunk. A Doroti PACK Kft. munkatársai az Enterprise Group támogatásával 3D-s modellezési környezetben alkotják meg legújabb csomagológépeiket.

A magyar tulajdonú, csóti székhelyű Doroti PACK Kft. kezdetben csomagológépek felújításával, átalakításával és szervizelésével foglalkozott, később, az Európai Unióhoz való csatlakozás őket is változásra késztette. Egyre nagyobb igény mutatkozott új gépek iránt, míg felújításra kevesebb megrendelés érkezett, így elkezdték gyártani saját tervezésű DorPack márkanevű csomagológépeiket.

Széles kínálat csomagológépekből

A csomagolások tervezése körültekintő gondolkodást igényel, s ugyanez igaz a csomagológépek készítésére is. Minden esetben olyan megoldás szükséges, ami a lehető legbiztonságosabb védelmet nyújtja a csomagolandó terméknek, anyagszükséglete mégis a lehető legkisebb. Az ideális csomagolás elkészítéséhez rugalmas és hatékony csomagológépek szükségesek. A DorPack gépek számos különböző technológia alkalmazásával, mindig adott feladatra és a termelési volumen figyelembevételével készülnek.

csomagológép

A csomagológépek tervezéséhez elengedhetetlen volt egy 3D-s tervezőrendszer bevezetése, ami lényegesen egyszerűsít a munkán. Pallang Sándor, a Doroti Pack ügyvezetője szerint míg a korábbi felújítási és átalakítási tevékenységhez a 2D-s tervezés elegendő volt, az új gépek kialakításában komoly nehézségeket jelentett volna, ha nem fejlesztenek e téren is. A cég tervező-beüzemelő mérnöke, Horváth Szabolcs elmondása alapján a 3D-s szoftver nagyobb szabadságot, könnyebb átláthatóságot és gyorsabb gyártási folyamatokat jelent számukra.

csomagológép tervezése

A Solid Edge előnyei

A szoftver egyik nagy előnye a magyar nyelven elérhető kezelőfelület, mely a mindennapi irodai kommunikációt nem nehezíti tovább. A modellek segítségével az átméretezések és a rajzkészítés is lényegesen egyszerűbbé válik; a műhelyrajzokat és összeállítási dokumentációkat pedig néhány mozdulattal létre tudják hozni.

A cég képviselőinek elmondása alapján az Enterprise Group szakembereinek támogatásával zökkenőmentessé volt a váltás: egy egyhetes tanfolyam kereteib belül a cég tervezőmérnökei megtanulták a szoftverkezelés alapjait, a későbbiekben pedig bármilyen kérdéssel fordulhattak a szoftverképviselethez.

csomagológé tervezése Solid Edge-ben

A Doroti Pack Kft-nél történt átállás kiválóan példázza, milyen feladatok esetében nélkülözhetetlen a 3D-s tervezés által kínált lehetőségek. A szoftverek bevezetéséhez pedig minden esetben érdemes a képviselet, vagy forgalmazó segítségét kérni, így jelentősen lerövidülhet az átállásra fordított idő.

 

Forrás:

CNC Media

További információ

A Doroti Pack Kft. honlapján.

A Digitális Ipar honlapon

Archívum