EDGE Vándorkupa 2019 nyertesei

Ahogy minden évben, úgy 2019-ben is meghirdettük az EDGE Vándorkupát, melyre Edgecam, Solid Edge és Solid Edge oktatási különdíj kategóriában lehetett nevezni. A nyerteseket a szeptember 26-án megrendezett EPLM Trends Piknik eseményünkön hirdettük ki. Nagyon sok sikeres és kidolgozott pályamunkával találkoztunk, amelyek közül kellett a hét nyerteset kiválasztanunk. Szoros volt a verseny, és szívünk szerint mindenkinek adtunk volna ajándékokat és kupát is.

A Solid Edge és az EDGECAM facebook csatornáinkon is közzétettük a nyertesek:

EDGE Vándorkupa 2019 Solid Edge I. helyezettje:

Kun János – 3Dben Tervező Mérnökiroda Kft. – „Mészkőbánya engedélyezési terv”

„A tervezési feladat az volt, hogy a meglévő osztályozó rendszert korszerűsíteni kell 6 db új szállítószalag és 1 db új osztályozó berendezés beépítésével.
A bánya területének a geodéziai felmérése lézerszkenneléssel történt. A szkennelés során a terepről készült pontfelhő alapján generált stl-fájl lett beolvasva a Solid Edge-be, mint „nyers alkatrész”. Ezt figyelembe véve készült egy a telepítés környezetében „megmunkált” terep modell, amin alapján elhelyezésre kerültek a technológiai berendezések.”

EDGE Vándorkupa 2019 Solid Edge II. helyezettje:

Tomolák Gergely – DELTA – TECH Kft. Győri Kutatás-Fejlesztési Központ – „V6 főtengely sorjátlanító állomás”

„A folyamat első lépéseként egy főtengely pakoló robottal kerül eljuttatásra a nyers darab a könnyítő és kiegyensúlyozó furatok sorjázási pozíciójába. Ezen folyamat elkészültét követően átrakja a következő fázisba, ahol egy robot segítségével az olajfuratok tisztítása történik meg. A kész munkadarabot ezután a pakoló robot visszateszi a körasztalra, melyről induláskor elvette a főtengelyt.”

EDGE Vándorkupa 2019 Solid Edge III. helyezettje:

Besenyei Bence – Robert Bosch Automotive Steering Kft. – „T-34-es tank”

„A tank teljes külső és belső szerkezetét elkészítettem. A hajtást egy V12-es V2-típusú diesel motorral és 4 sebességes váltóval van szerelve. A motor és váltó teljes mechanikája is elkészítésre került.”

Solid Edge oktatási különdíj nyertese:

Kovács Viktor – Beszédes József MMIK – Lego Sopwith Camel repülő

„Lego Sopwith Camel – Ez egy első világháborús repülőgép CAD modellje. Azért választottam ez a pályamunkát, mivel kiskoromban sokat játszottam legóval, illetve már régóta érdekelnek a repülőgépek.”

EDGE Vándorkupa 2019 EDGECAM I. helyezettje:

Kerekes Gellért – Drain-Ép-Ker Kft.

“Egy olyan egyedi alkatrész, amely nem 5 tengelyes gépen készült holott egyszerűbb egy szimultán 5 tengelyes géppel megmunkálni a darabot. Erre cégünknek egyenlőre nincs lehetősége, de az alkatrészt elvállaltuk és legyártottuk jobbos és balos kivitelben 1-1db. A megmunkálás 3 tengelyes gépen történt. A megrendelő olyannyira elégedett volt az alkatrésszel, hogy további hasonló bonyolultságú egyedi alkatrészeket rendelt. Mérőgép szerint 0,01mm pontossággal munkáltuk meg a darabot.”

 

EDGE Vándorkupa 2019 EDGECAM II. helyezettje:

Csillik Csaba – Fortaco Zrt.

“A megmunkálás COLGAR FRAL 400 típusú CNC horizonton készül. A termék 10,5 méteres kanálszár, egy földmunkagép alkatrésze. A megmunkálásban a kihívás az alkatrész Y és Z tengely irányú méreteiben voltak. A megfelelő szerszám választás és a munkadarab elhelyezés mellet 2-2 furat el is maradt a megmunkálásban, ez jól látható a szimulációban.”

 

EDGE Vándorkupa 2019 EDGECAM III. helyezettje:

Bárány Miklós – Metarad CNC Kft. – Robot megfogó alkatrész

“A pályamunkára küldött alkatrész egy nagypontosságú robotmegfogó alkatrész. Programozásának nehézségét az okozta, hogy a munkadarab tűrés-e más, más volt a kapcsolódó felületeken, emiatt Solid Edge-ben középértékre kellett módosítani a modellt, különben a tűrésváltások meglátszódtak volna a felületen. Fontos szempont volt az is, hogy minden felület szerszámsugár korrekcióval legyen programozva.”

 

 

Beosztás: Marketing referens a PLM Üzletágnál
Szakterület: Üzleti kommunikáció

Szakmai életút:
Az Enterprise Group PLM üzletág marketing referense vagyok 2016 nyara óta. Feladatom, hogy marketinges munkámmal és reklám tevékenységekkel támogassam a Siemens és a HEXAGON CAD/CAM szoftverek népszerűségét, sikerességét és elterjedését. Ennek érdekében nagyon sok tematikus nyílt napot, rendezvényt szervezek és sok szakcikket jelentetek meg különböző tematikus magazinokban. Mindig is a marketing és a kreatív tevékenységek vonzottak. Ezért iskoláimat is ennek megfelelően üzleti kommunikáció és marketing területen végeztem.

A szerző további cikkei »