20-szor gyorsabb modell betöltés az Edgecam 2016 R2-ben

Nem kis örömünkre megérkezett az Edgecam 2016 R2! Egyenlőre még csak angol nyelven érhető el, de igyekszem mielőbb összerakni a magyar nyelvű telepítőt, hogy ti is kihasználhassátok az újdonságokban rejlő lehetőségeket. Úgy döntöttem azért pár újdonságot közzé tennék, hogy minél izgatottabban várjátok a telepítőt rejtő link megérkezését. Mivel az R2-es verzióról van szó csak letölthető formátumban kapják meg a felhasználók.

Hát van miről írni, úgyhogy egyenlőre csak pár számomra is kedves, hasznos újítást emelnék ki. De ne aggódjatok, hamarosan elérhető lesz a teljes lista a  http://edgecam.hu/edgecamlegujabbverzio honlapon. (ha jövő hét kedden még mindig az előző verziót látod, várj tovább). Aki türelmetlen az pedig látogasson el az Edgecam.com-ra, ahol már angol nyelven megtekintheti a 2016 R2 újdonságok összefoglalót.(http://www.edgecam.com/edgecam-latest-release)

Edgecam 2016 R2 Újdonságok

64-bit

Az új verziós most már teljes mértékben 64-bites szoftver, melynek köszönhetően nagyobb memóriahasználatra képes. Eddig az Edgecam bizonyos funkciói voltak csak 64-bites számításra képesek, mint a szimulátor és maga a megmunkáló motor.  Ez sajnos még korlátozta a fájl méretet, de az új 64 bites rendszerrel lehetőség nyílt a nagyobb, és a még több modellt, szerszámpályát tartalmazó fájlok tárolására.

64bit

20-szor gyorsabb modell betöltés

A 64 bithez kapcsolódik, meg egy újragondolt modell betöltési metódushoz, hogy a bonyolultabb geometriával rendelkező és több modellt tartalmazó ppf-ek betöltése akár 20-szor is gyorsabban történhet. (modják a nagyok) Nem mértem stopperrel, de igenis érezhetően gyorsabban tölti be azokat a ppf-et, melyek nagyobb méretűek, illetve összetett geometriai elemeket tartalmaznak.

Profilozó ciklus újdonságai

Sokan panaszkodnak a CAM rendszerekre, hogy sokszor felesleges sorokat is kiír a CNC programunkba, kézzel programozva sokkal racionálisabb programokat írunk. Az Edgecam 2016 R2-es verzió Profilozó ciklusa a kifinomult algoritmusának köszönhetően kevesebb NC mondatból építi fel a programunkat, mint az előző verziók Profilozó ciklusa. Most már lehetőségünk van letörő sarokstratégia alkalmazása mellett is sugárkorrekció alkalmazására. Finomították a Felületválasztás testről opcióval készített nyitott kontúrokon megmunkálását is, így most már nem gördül le a külső éleken a kiválasztott szerszám.

Testek betöltése automatikus beforgatás nélkül

Azok a felhasználóink, akiknél elő fordult, hogy maguknak modellezték az alkatrészeket, sokszor idegesítő lehetett, hogy az Edgecam automatikus testbeforgatása opció elforgatta mindig a darabukat. Ezt a Beállítások párbeszédablakban ki-, be lehetett kapcsolni, de ehhez mindig be kellett lépni a beállításokba ….stb. Az új verzióban erre már nincs szükség és a modell kiválasztása előtt könnyen tudjuk ezt módosítani.

Röviden ennyit szerettem volna megosztani veletek. Az újdonságokról bővebben, majd a 2 hét múlva esedékes müncheni Vero viszonteladói konferencia alatt vagy után fogok közzétenni.

Beosztás: Ügyféltámogató mérnök
Szakterület: CAM rendszerek

Szakmai életút:
Megpróbálom röviden összegezni honnan is indultam és milyen út vezetett ide, ehhez a munkához. Talán még gyerekkorban kezdődött. Családom elég műszaki beállítottságú volt így talán ez vezérelt ahhoz is, hogy a szülővárosomban lévő szakközépiskolába folytassam a tanulmányaimat. Magyarkanizsán a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontban tanultam gépésztechnikus, számítógépes szerkesztő szakon, ugyanis Vajdasági Magyar vagyok. Itt ismerkedtem meg Solid Edge-el, és 3 éven keresztül tanultam a használatát a tanórákon és otthon. Nagyon szerettem ezzel foglalkozni, ezért rengeteg modellezési és egyéb versenyen vettem rész.

A szerző további cikkei »