Elismerésben részesült a Siemens az integrált digitális platformok szegmensében elért 20%-os piaci részesedéséért a Frost & Sullivan-től

A Siemens egységes és sokoldalú Xcelerator platformja felgyorsíthatja a vállalatok digitalizációját

SANTA CLARA, Kalifornia, 2021. február 16. / PRNewswire / – A globális digitális átalakulási piacot vizsgáló legutóbbi elemzése alapján a Frost & Sullivan a Siemens Digital Industries Software (Siemens) teljesítményét díjazta a 2020-as globális piacvezetői elismerésével. A Siemens közel 20 százalékos piaci részesedést szerzett az integrált digitális platformok piacán – ezzel érdemelte ki a díjat. Annak érdekében, hogy az ipari ügyfelek könnyebben leküzdhessék a funkcionális problémákat és felgyorsíthassák a digitális átalakulást, a vállalat a  kiemelt termékeit az Xcelerator portfólióban egyesíti. Ez a megoldáscsomag lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy olyan digitális környezetet teremtsenek, amelyben könnyen kezelhetők a termék életciklusát befolyásoló különböző területek, beleértve a tervezést, a szimulációt, a PLM-et, a MOM-ot, a IIoT-t és a Cloud-ot (a felhőtechnológiákat).

Az Xcelerator szoftverkomponensek, szolgáltatások és alkalmazások széles skáláját integrálja a digitalizálódó ügyfelek iparági igényeinek kielégítésére. Míg a piaci versenytársak önálló szoftvereket kínálnak a különféle ipari tevékenységek, például a design, a mérnöki tervezés, a fejlesztés és a gyártás kezelésére, a Siemens a szoftvereszközök és szolgáltatások portfólióját kombinálva új megközelítést mutat a felhasználóknak, amely egységesíti termékek teljes életciklusa során és a kapcsolódó folyamatokban alkalmazott szoftvereszközöket. A portfólió a Siemens kiemelt megoldásait tartalmazza, köztük az NX, a Teamcenter, a Simcenter, az Opcenter, a Tecnomatix, a MindSphere, a Capital, az Expedition és további számos elektromos hálózattervezés-automatizálási megoldást.

“Az Xcelerator platform a digitális átalakulás három fő területére összpontosít, ezek a következők: a széleskörűen alkalmazható digitális ikrek, a nyitott ökoszisztéma, valamint a testreszabott és egyedi igények szerint adaptálható megoldások” – mondta Rohit Karthikey ipari elemző. “A virtuális világban a Siemens mechanikai, szoftveres és elektronikai hálózati tervezési megoldásokat, a tervezési és gyártási rendszerekhez pedig szimulációs platformot kínál. A portfólió magába foglalja a K+F és prototípus tesztelést, az automatizálást és a vezérlést, a gyártási rendszerek szimulációját, valamint egy komplett ipari internet hálózatot, mint szolgáltatási megoldást.

Az Xcelerator egyedülálló módon beágyazható eszközökből és adatbázisokból áll, integrálható az ügyfél meglévő informatikai (IT), operációs (OT) és mérnöki technológiai (ET) infrastruktúrájába a munkafolyamatok megakasztása nélkül. A portfolió másik igazán fontos tulajdonsága, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára a személyre szabott alkalmazások készítését, amelyek rögzíthetik a termelési adatokat, ezek pedig megoszthatók a tervező és fejlesztő csapatokkal is a vállalaton belül.

“A Siemens az Xcelerator-t a felhőalapú Mendix alacsony kódolási igényű alkalmazásplatformra építette, amely lehetővé teszi az ipari ügyfelek számára, hogy az igényeiknek megfelelő alkalmazásokat hozzanak létre. Ezek a termék életciklusát, a mérnöki tervezést vagy az ellátási lánc bármely elemét érinthetik és az adott folyamatnak megfelelően telepíthetők.” – jegyezte meg Karthikey. “Ez az emberközpontú megoldás segít az ipari ügyfeleknek alkalmazkodni a jelenlegi globális COVID-19 járványhoz, és felgyorsíthatja útjukat a digitális átalakulásban.”

A Frost & Sullivan minden évben egy olyan vállalatot ismer el a díjjal, amely kimagasló növekedést ért el és termékeivel, szolgáltatásaival valódi ügyfélértéket teremt. A vállalat hűséges, elégedett és visszatérő ügyfelei ajánlják tovább a céget – ez pedig erősíti annak piaci pozícióját és támogatja a folyamatos növekedést. Azzal, hogy a vállalat az értékesítés minden szakaszában elköteleződik az ügyfelek mellett és nagy hangsúlyt fektet a jó kapcsolat fenntartására, megalapozza a növekvő piaci részesedést – ezt a hozzáállást ismeri el a díj.

A Frost & Sullivan Best Practices díjak regionális és globális szinten ismerik el a vállalatokat a kiemelkedő eredményeikért és kiváló teljesítményükért olyan területeken, mint a vezetés, a technológiai innováció, az ügyfélszolgálat és a stratégiai termékfejlesztés. Az iparági elemzők mélyinterjúk, elemzések és átfogó szekunder kutatások segítségével hasonlítják össze a piaci szereplőket és mérik a teljesítményüket, hogy ezek alapján kiválasszák és kihirdethessék az ipari Best Practice-eket.

Forrás: https://www.prnewswire.com/ oldal.

Archívum