EPLM Add-On Center – Bevezetés I. rész

Már majdnem 20 éve foglalkozom a Solid Edge tervező szoftverrel. Az elején még terveztem is vele. Sok tervező kollegával ismerkedtem meg akik, több igényt is megfogalmaztak, hogyan is szeretnének a Solid Edge szoftverrel tervezni, mi az ami hiányzik, mi gyorsítana a tervezési folyamaton. Az évek során elkészült jó néhány Solid Edge makró, bővítmény, mindig a “kornak” megfelelő technológiával.

Az EPLM Add-On Center azon Solid Edge bővítmények gyűjteménye, amelyeket a felhasználóink kérésének megfelelően írtunk meg. Most összetettük, átírtuk őket, hogy az eddigi tudás ne menjen veszendőbe, és egy olyan csomagot hoztunk létre, amely kiegészíti a Solid Edge tudását. Új parancsok, könnyebb használatot tesznek lehetővé.

Az Add-On Center 4 csomagból áll; Gold, Silver, Bronz, Bronz +

Az Add-On Center 2.2-es verziót le lehet tölteni a Solid Edge Add-On Center letöltő központból. A használatához 7 napos kipróbálási licenszet kell igényelni a letöltést követően.

Az Add-ON Center bővítményeket minden Solid Edge tervezőnek ajánljuk, legyen az 1 vagy 2 főből álló tervező csapat. Az Add-On Centerben lévő bővítmények főleg abban segítenek, hogy a tervező által megtervezett termék gyártási dokumentációja a lehető legkönnyebben készüljön el és jusson el a gyártásba. Minden olyan technológiát tudunk használni, ami ma rendelkezésre áll, legyen az felhő alapú vagy helyi lehetőségek.

Kiemelném az Add-On Center projekt lehetőségeit, ahol a tervezést “projekt” szinten tudjuk megvalósítani. Ebben az esetben a tervezőnek nem kell arra figyelni, hogy a fájlokat milyen néven, hová menti el a Solid Edgeben, mert ezek automatikusan történhetnek:

  • Automatikus rajzszámozás
  • Mentés a projekt mappába és almappáiba.
  • Gyártási jellemzők mentése a projekt gyártási dokumentációjába (PDF, DXF, DWG)
  • Office 365 One Drive for Business támogatása

Bemutató videókat meg lehet tekinteni az EPLM Store Add-On Center weboldalon.

Ügyféltámogató mérnök, szakterülete a CAD rendszerek. Családi tradíciókat követve gépészmérnöknek készült, mi sem bizonyította jobban, mint általános iskolában rengeteg otthoni próbálkozás után egy tanfolyam keretén belül megismerkedett élete első CAD szoftverével. Számos CAD rendszerrel megismerkedett az évek során, így vált hobbijává a 3D tervezés. A Pécsi Tudományegyetem Műszaki Karán, jelentősen megtérült az előzőleg befektetett munkája, itt szerezte meg a tervezéshez elengedhetetlen ismereteit.  Egy Solid Edge oktatás keretén belül fedezte fel az Enterprise Groupot, ahol rövidesen ügyféltámogató mérnökként csatlakozott a céghez. Örömmel tölti el, ha tudását megoszthatja másokkal és ha ezzel még segíteni is tud. A világ itt nyílt meg számára oktatások, emberi kapcsolatok, legújabb technológiák végtelen lehetőségével.

A szerző további cikkei »

Archívum