EPLM Trends 2017, avagy beléptünk az éterbe

Miért jobb digitálisan? Miért nem a hagyományos úton csináljuk?!

Ahogy azt már sokan tudjátok és tapasztaltátok is, a múlt évi Trends szakított az eddigi hagyományokkal. 2017-ben interneten keresztül tartottuk meg az EPLM Trends eseményt és juttattunk el ezáltal hozzátok információkat a tervezésről, megmunkálásról és az Ipar 4.0-ról.

Sokat gondolkodtunk azon, hogy jó ötlet e szakítani a régi jól megszokott módszerrel. Végül úgy döntöttünk, hogy így Többeteket is el tudunk érni, hisz így nem korlátol be minket az ülőhelyek száma, a terem befogadó képessége, valamint így nem kellett Budapestre utaznotok ahhoz, hogy értesüljetek a munkátokat segítő információkról, hírekről.

Ha esetleg idő hiánya miatt lemaradtál az előadásokról vagy csak egyszerűen szeretnéd újra megnézni, hogy milyen modellezési, adatkezelési vagy akár megmunkálási technikákat mutattunk meg Nektek, akkor van egy jó hírem. A következő négy hétben egy-egy bejegyzésben felelevenítjük az ott elhangzottakat.

Trends 2017/ I.rész

Arról, hogy már nyakig ülünk az ipar 4.0-ban már rengeteg blogbejegyzést és cikket olvashattatok. Gyakorlatilag körbe vesz minket – vagy ahogy Gyula fogalmaz a videóban – „a csapból is ez folyik”. Ha pedig mégis elkerült volna Téged, hogy mit rejt magában az Ipar 4.0 vagy másnéven a negyedik ipari forradalom, mik voltak az előző ipari forradalmak, a lenti videóban röviden összefoglaljuk Neked.

digizalizációval szembeni elvárásokHa már ismered vagy sokat hallottál az ipar 4.0-ről, de a sok általánosságból nem igazán tudtad eldönteni, hogy Neked, Nektek ez miben segíthet, akkor is érdemes megnézned a videót. Egyszerűen és gyakorlatiasan összefoglaljuk, hogy hogyan teheti hatékonyabba mindennapi munkafolyamataidat az Ipar 4.0, illetve hogy miként tudhatsz becsatlakozni ezen ipari forradalomba. Röviden összefoglaljuk, hogy melyek azok a fontos elemek, melyek segíthetik vagy épp gátolhatják a sikeres átállást, az ipar 4.0 befogadását, folyamatainak integrálását.

Fontosabb mérföldkövek

Az ipar 4.0 bevezetésénél három fontos terület van, mely meghatározza a sikerességet. digitalizáció-kihívások

– technológia iránti bizalom: Nyitottak vagyunk e az új technológiákra?!

– technológia megjelenési sebessége: Mennyire vagyunk résen, mennyire tudjuk lekövetni a változásokat?!

– Innováció vagy adoptálás: Nem kell feltalálni a spanyolviaszt! Már vannak működő rendszerek, elegendő lehet ezeket alkalmazni/ bevezetni

Hogyan segítünk Nektek

Az Enterprise Group elkötelezte magát a negyedik ipari forradalom mellett és segíteni szeretne partnereinknek, Nektek hogy Ti is könnyebben tudjátok tartani a lépést a fejlődéssel. Ezért az elmúlt évben indítottunk egy ipari digitalizációs kampányt. Sokan közületek már részt vettetek valamilyen rendezvényen ennek keretén belül. Idén folytatjuk a kampányt és ingyenes webinarok keretein belül osztjuk meg veletek tudásunkat.

Az Engerprise Group teljeskörű tagja az Informatikai vállalatok szövegségének (IVSZ). Az IVSZ megalakította az ipar 4.0 almunkacsoport. Ami jelzi azt, hogy a kormány is nagy figyelmet fordít arra, hogy a kkv szektort segítse az ipar 4.0 -ba való belépésben.

 

 

 

AZ EDGE VÁNDORKUPA HELYEZETTJEI:

Minden évben meghirdetésre kerül az Edge vándorkupa, melynek győzteseit és nyereményeit megismerhetitek a videóból.

EDGECAM KATEGÓRIA
  1. helyezett: Szilágyi Szabolcs – VT Mechatronics Kft. (Tájoló készülék megmunkálása)
  2. helyezett: Nagy Norbert – SZIMmetria Kft. (Olajprés alkatrész)
  3. helyezett: Kerekes Gellért- Drain-Ép-Ker Kft. (Gumifröccsöntő szerszám alsó zárólapjának teljes megmunkálása)
SOLID EDGE KATEGÓRIA
  1. helyezett: Bús Tamás – DELTA-TECH Mérnöki Iroda Kft. (Motorblokk ellenőrző berendezés)
  2. helyezett: Domonkos Gergő – DELTA-TECH Mérnöki Iroda Kft. (V6-os főtengely robotos sorjázócellája)
  3. helyezett: Kun János – 3Dben Kft. (Ultrahangos, vízsugaras mosókabin)
OKTATÁSI KATEGÓRIA

Diák különdíj: Hejberger Konrád – Neumann János Egyetem (Csónakmotor)

Ez Edge vándorkupa idén is meghirdetésre kerül. Érdemes már most elkezdeni gondolkodni azon, hogy vajon mivel nevezz a versenyre.

 

Ha még középiskolás vagy, de szeretnéd megmérettetni Solid Edge vagy EdgeCAM tudásod és tudásoddal értékes nyereményeket nyerni, akkor itt a helyed! Jelentkezz a VI. Országos Solid Edge és Edgecam oktatási versenyre! A verseny nagy múltra tekint vissza és amellett, hogy jó hangulatú verseny értékes nyereményekkel, a későbbiekben is sokat profitálhatsz ha elmondhatod, hogy megnyerted a Winking smile

Ügyféltámogató mérnök, szakterülete a Solid Edge modellezés, rajz környezet, nagy szerelések
Érettségi után a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki szakon folytatta tanulmányait. Itt fogalmazódott meg benne, hogy a gyártástechnológia az, ami hozzá a legközelebb áll, így abba az irányba szakosodott. Az évek során gyakornokként kipróbálta magát az Audi-ban és a Rábában is, így értékes tapasztalatokkal fejezte be tanulmányait. 2012 januárjában kitüntetéssel diplomázott a BME Gépészmérnöki Karán. Ezt követően helyezkedett el a Siemensnél. Ettől számítva 4 évet töltött el a cégnél először Nürnbergben, majd Karlsruhéban. Az itteni tevékenységét Teamcenter és hozzá tartozó CAD intergrációk támogatásával kezdte, majd innen lépett tovább a következő szintre, amikor már a következő verzióhoz tartozó fejlesztéseket tesztelte és segédkezett az esetleges hibák javításában. 2015 októberétől ismét visszatérve Magyarországra a jelenlegi munkahelyéről ügyféltámogatóként igyekszik segíteni ügyfeleinket a felmerülő problémáik megoldásában.

A szerző további cikkei »

Archívum