EPLM Trends 2023 – A fejlesztés záloga

Október 18-án egy különleges eseménynek lehettünk részesei, amikor is a PLM üzletág hagyománnyá vált EPLM Trends szakmai konferenciája került megrendezésre a partnerek és ügyfelek számára az Aquaword konferenciatermében.

Béke Gyula - PLM üzletág vezetője

 

Több szempontból is különlegesnek nevezhető az esemény, mivel egyrészt az elmúlt pár évhez képest megint több, az eseményt támogató, partnerünk standdal tudott megjelenni a kiállítói térben, továbbá a korábbi években kiosztott szakmai díjunk, az Edge Vándorkupa teljes formájában újult meg.

Az eseményre több mint 150 regisztráció érkezett előzetesen partnereink köréből. És mi is alaposan készültünk rá, hogy változatos szakmai programot nyújtsunk az érdeklődőknek a CAD/CAM/CAE és PLM témakörökben. A tervezési- és gyártási rendszerek folyamatos fejlődésen mennek keresztül. Évente új modulok és integrált megoldások sora jelenik meg, hogy az egyre bővülő felhasználói igényeknek megfeleljenek. A szakmai rendezvény szervezésével mi azt a célt tűztük ki, hogy próbáljunk egy átfogó képet bemutatni a tervezéstől a gyártásig, mindazon termékekről és megoldásokról amelyek elérhetők a PLM üzletág portfóliójában.

EDGE Szakmai Díj

Az ünnepélyes megnyitót a szakmai díjak átadása követte. Az Enterprise Group – PLM üzletága egy évtizede szervezi az iparban méltán elismert EDGE VÁNDORKUPA VERSENYT, amelyre az adott évben készített projektekkel lehetett jelentkezni. A vándorkupa évek óta a verseny ikonikus szimbóluma volt, de ebben az évben egy új, modern designnal ellátott szobrokat készítettünk, amely méltó utódként töltheti be szerepét EDGE Szakmai Díjként vonulhat be a köztudatba.

A szobrokat a PLM üzletág szakemberei tervezték és partnereink segítettek a legyártásukban, amelyet ezúton is köszönünk nekik.

Az alábbi videóból kiderül, hogyan készítettük el az EDGE szobrokat.

EDGE Szakmai Díj helyezettek:

SOLID EDGE:

1. Szabó Edvin/ Güttler KFT.- MasterCut 600 késes aprítóhenger
2. Oravecz Máté/ DELTA-TECH kft- Autóipari Charger végösszeszerelősor
3. Marsi Gábor/ Plasma-Tech Systems Kft.-PTL 4001 1500/3000 Fiber Laser munkaállomás

Oktatási Különdíj:

Sass Alex/ Beszédes József MMIK – Nagynyomású Üzemanyag Adagoló

A „Legkidolgozottabb prezentáció”

Döbrösi Csaba/ SCHOTT Hungary Kft. – VINEL talpgép tokmány centírozó készülék

EDGECAM:

1 – Krizsán Gábor/ ELI – ALPS Nonprofit KFT – Horonymarás programozásának hatékonyságát növelő PCI makróval
2 – Bárány Miklós/ Metarad – Lámpa test központi elemének a 3+2 tengelyes megmunkálása
3 – Vámos Richárd/ Delta -Tech – Pneumatikus megfogó precíziós megmunkálása
Gratulálunk az elért eredményekhez!
Az Általános Gépipari Megoldások szekcióban először arról esett szó, hogy miként lehet technológiai információkkal ellátni egy adott modellt úgy hogy a további tervezési-, gyártáselőkészítési-, illetve minőségbiztosítási folyamatokban automatizálva legyen felhasználható. A következő előadásban a különféle licencelési megoldásokat mutattuk be. Majd vendégelőadónk hazai kutatásokra alapozva mutatta be milyen vezetői motivációk és akadályozó tényezők merülnek fel a KKV szektor iparban dolgozó cégvezetőiben a digitális megoldások bevezetése mentén.

A Solid Edge 2024 új verziójáról már korábban hírt adtunk egy blogbejegyzésben, azonban most részletesebben ismerhettek meg új funkciókat a résztvevők.

Solid Edge 2024

A Szakterületi Megoldások szekcióban speciális alkalmazások sorát prezentálták előadóink, szó esett a Reverse Engineeringről és a különböző szimulációs technológiákról. Az árajánlatkészítés terén nyújtott segítséget a következő előadás, amely a CAD modellben tárolt, vagy korábbi gyártásból származó adatok ezirányú felhasználását mutatta be. Utolsó két előadásunk az adatok tárolására és felhasználására és a CAM programozás gyorsaságának növelésére, valamint az automatizmusok alkalmazásának hasznosságára épült. Továbbá az ügyféltámogatási csapatunk a helyszínen kialakított részen CAD és CAM témakörökben várta a résztvevők kérdéseit.

A konferencia emellett lehetőséget biztosított az eseményt támogató partnereknek arra, hogy egy minikiállítás keretében mutathassák be a saját portfóliójukat. Ez egyben remek alkalmat teremtett a résztvevőknek, hogy közelebbről megismerjék a technológiai fejlesztéseket és beszéljenek az ügyfelekkel a jövőbeni együttműködés lehetőségeiről is egyben.

Reméljük, hogy a 2023-as EPLM Trends emlékezetes esemény volt minden résztvevő számára és sok újdonságot és információt biztosított a tervezési és gyártási megoldások világát érintő új fejlesztésekről és egyben remek alkalmat biztosított a kapcsolatépítésre is.

Köszönettel tartozunk minden résztvevőnek, partnernek és ügyfélnek, akik részt vettek a konferencián, és már várjuk, hogy az elkövetkező években ismét találkozzunk!

Archívum