Blog

EPLM TRENDS PIKNIK 2019 – Ajánló

EPLM TRENDS 2019- már hetedik alkalommal az ipari digitalizáció jegyében

Szokásos évente megrendezésre kerülő EPLM TRENDS rendezvényünkkel idén szeptember végén jelentkezünk, hogy a terméktervezés, gyártás, teljes termékéletciklus menedzsment témakörében olyan újabb lehetőségekről számoljunk be, amelyek hatékony segítséget nyújtanak az ipari termelésben dolgozó vállalkozások számára.

Az Enterprise Group PLM portfóliója számos megoldást vonultat fel a hatékonyság javítása, a költségcsökkentés az automatizáció vagy akár a robotizáció területén, melyből mérnök szakértőink az adott vállalatra, illetve kihívásra szabott optimális szoftveralkalmazást/ kombinációt tudják összeállítani.

Ahhoz, hogy ezt a széles megoldáspalettát kellően be tudjuk mutatni és a résztvevők, érdeklődők a számunkra leginkább égető kérdésekre kaphassanak választ személyesen, így ebben az évben egy teljes napot lefedő workshop sorozattal készülünk a hagyományos prezentációk helyett. Úgy gondoljuk, hogy ehhez a kötetlenebb megjelenéshez leginkább egy piknik tud hátteret biztosítani, ahol közel 17 workshop mellett jut idő a személyes beszélgetésre néhány finom grillfalat mellett.

Az interaktív workshopok esetében számos variációval készülünk, hogy mindenki a számára legizgalmasabb témákba tudjon belehallgatni és kérdezni is egyben. Próbát teszünk arra, hogy a terméktervezés munkalépéseitől, eszközeitől kezdve egészen a hatékony csoportmunka valamint a gyártásütemezés holisztikus területére is kitekintsünk. Az intelligens megmunkálási megoldásokat illetően is több kiselőadás, illetve demo kerül bemutatásra lefedve a lemez- famegmunkálás vagy az alkatrész- és szerszámgyártás területeit.

Néhány téma ízelítőül:

 • Milyen módon alakítja át a digitalizáció a kultúránkat?
 • Miként kezelhető a termékfejlesztés összes lépcsője és problémája egy rendszer segítségével?
 • Megtérülési példák CAM szoftverek használata esetén
 • Gyártási folyamatok összekapcsolása
 • Új lehetőségek a végeselemes analízis területén – avagy mire lesz szüksége a mérnöknek.
 • Hálómodellezés és a 3D nyomtatás kapcsolata
 • Termelés túl az excelen
 • Hőtani szimulációk használata termékfejlesztésben
 • ….

Az EPLM TRENDS PIKNIK rendezvényen kerül kihirdetésre az éves EDGE Vándorkupa verseny győztesei is, akiket értékes nyereményekkel jutalmazunk.

A Piknik hangulat és a hozzá illeszkedő hatalmas tér kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy üzleti partnereink is bemutathassák a megoldásaikat. Így például a helyszínen kipróbálható lesz a Hexagon Metrology speciális mérőkarja, amely egyesíti az érintéses méréseket és a lézerszkennelést mind az alkatrész ellenőrzésénél vagy digitalizálásakor.

További újításként CEO kerekasztal beszélgetést is beleillesztettünk a programba, hogy a vezetőket leginkább érintő kihívásokról és kérdésekről is szó essen: mire kell felkészülnie a cégeknek a digitalizáció esetében, milyen új kihívásokkal néznek szembe a vezetők, vagy milyen megtérülési idővel lehet számolni az szoftverberuházás esetén.

Találkozzunk a szeptemberi EPLM TRENDS PIKNIKen!

Helyszín: 1029 Budapest (Adyliget), Feketefej u. 2.

Időpont: 2019.09.26. (csütörtök) 09:00-16:30

A jelentkezés az eseményre online regisztráción keresztül történik. A sikeres jelentkezésről emailben visszaigazolást küldünk. Az esemény regisztrációs oldala augusztus végén lesz elérhető. Az eseményen csak visszaigazolt regisztrációval rendelkezők vehetnek részt.

Enterprise Group PLM rendezvény

Beosztás: Marketing referens a PLM Üzletágnál
Szakterület: Üzleti kommunikáció

Szakmai életút:
Az Enterprise Group PLM üzletág marketing referense vagyok 2016 nyara óta. Feladatom, hogy marketinges munkámmal és reklám tevékenységekkel támogassam a Siemens és a HEXAGON CAD/CAM szoftverek népszerűségét, sikerességét és elterjedését. Ennek érdekében nagyon sok tematikus nyílt napot, rendezvényt szervezek és sok szakcikket jelentetek meg különböző tematikus magazinokban. Mindig is a marketing és a kreatív tevékenységek vonzottak. Ezért iskoláimat is ennek megfelelően üzleti kommunikáció és marketing területen végeztem.

A szerző további cikkei »

Új hozzászólások

  Archívum