Fedezze fel a VISI integrált CAD/CAM/CAE rendszer előnyeit

PLM üzletágunk fő célkitűzése, hogy az ügyfelink igényeinek leinkább megfelelő, számukra a lehető leghatékonyabb megoldást segítsünk megtalálni. Ennek érdekében mind a Hexagon, és a Siemens szoftvereinek tárházából egyaránt kínálunk lehetőségeket.

A fröccs- és lemezalakító szerszám iparágnak specifikusan ajánljuk tervezéshez a Hexagon által fejlesztett VISI, valamint a Siemens által kínált NX szoftvereket; továbbá nem csak a szerszámgyártáshoz, de leginkább azon célra a VISI, WORKNC, NX általunk támogatott szoftvereket.

Az integrált CAD/CAM rendszerek lehetővé teszik a 2D és 3D tervezést, a mérnöki újratervezést, elektróda tervezést, lemezalakítást, fröccsöntési modell előkészítést, fröccsöntő szerszám tervezést, hőtani és anyagáramlási szimulációt, valamint a visszarugózás végeselem analízist. Emellett támogatják a 2D, 3D és 5D CAM megmunkálást, valamint a huzalos szikraforgácsolást is. A célfunkciók és katalógus adatbázisok mind hozzájárulnak a tervezési folyamat hatékonyságának növeléséhez.

Ezen bemutató cikkben a VISI adta lehetőségeken keresztül ismerjük meg, hogy miként vált az egyik vezető tervező és NC programozó rendszerré a szerszám- és formakészítés területén.

A VISI iparágspecifikus erősségei

 

Modellezés

 

A VISI Modelling az összes VISI termék alapja, egy robusztus és nagy teljesítményű szilárdtest- és felületmodellező rendszert biztosít, amely az iparági szabványos Parasolid® kernel köré épül. A Hexagon felület kezelési technológiájával, modellelemzéssel és 2D tervezéssel kombinálva a VISI Modelling teljes rugalmasságot biztosít a legösszetettebb 3D adatok szerkesztéséhez, szerkesztéséhez vagy javításához.

 

Reverse enginneering

   

A Visi Reverse, egy intuitív modul, amely egyesíti a hibrid modellező funkciókat a 3D szkennelési adatok feldolgozásának képességével. Így kezdve a mérnöki újratervezéstől, a szerszámkopás mértékének meghatározásán át, a mérnöki területek számos pontján hatékony segítség.

 

Fröccsöntő szerszámtervezés

A VISI Mould teljes körű iparágspecifikus automatizáláson alapuló, a felhasználót a szerszámfejlesztési folyamaton végigkísérő szerszámtervezésre. A dinamikus műveleti előnézetek segítségével a tervező “valós idejű” képet kap arról, hogy az alkatrészváltozások hogyan befolyásolják a szerszámtervezést.

 

Elektróda tervezés

A VISI Electrode egy automatizált modul az elektródák és tartóik létrehozásához, kezeléséhez, a részletes és nehezen megmunkálható geometriák gyártásához szerszámformákon és présszerszámokon. Az átfogó tartótervezés, szimuláció és ütközésellenőrzés biztosítja az elektróda helyes működését már az első alkalommal.

 

Szimuláció

Az alkatrésztervezők, a szerszámkészítők és a fröccsöntők egyaránt profitálhatnak a Hexagon innovatív fröccsöntési szimulációs technológiájának használatából, hogy költséghatékony és megbízható szerszámterveket és optimális fröccsöntési körülményeket érjenek el. A VISI Flow egy egyedülálló modul, amely ideális a gyártás előtti és utáni elemzéshez, és a fröccsöntött műanyag alkatrészek párhuzamos tervezéséhez.

Lemezalakító szerszámtervezés

Legyen szó egylépéses vagy sorozatszerszámról, a VISI Progress megbízható és hatékony eszköz a tervezéshez. A folyamat főbb lépései egyszerűen és rövid idő alatt elkészíthetőek, amivel akár felére csökkentheti a tervezési fázist.

A VISI Blank modulja végeselem analízisének segítségével pillanatok alatt meghatározható a szükséges teríték geometriája, valamint animáció készíthető a falvékonyodásról. Ezen számítás után a visszarugózás mértéke is szimulálható, melynek eredményét a névleges munkadarabbal összevetve a szerszám geometriája módosítható.

Megmunkálás tervezés (CAM)

 

A VISI Machining 2,5/3/5 tengelyes intelligens szerszámpályákat hoz létre a legösszetettebb alkatrészeken is. A dedikált nagy sebességű marási technológia és a beépített simító algoritmusok rendkívül hatékony NC-kódot generálnak. Az optimális szerszámpályák csökkentik a ciklusidőt a gépen, javítják a termelékenységet és az alkatrészek kiváló minőségének megtartása mellett. A huzalos és tömbös EDM alkalmazások teszik teljessé a CAM funkcionalitást.

 

Amennyiben részletekbe menően is megismerné a VISI különböző moduljai által kínált lehetőségek tárházát, úgy tekintse meg ezen linken a brosúránkat.

Kiterjedt CAD interfész választék

A VISI közvetlenül képes dolgozni Parasolid, STEP, CATIA, Pro-E/Creo, Siemens NX, SolidWorks, Solid Edge, Inventor, Space Claim, ACIS, JTOpen, IGES, DXF, DWG, STL és VDA fájlokkal. Ez a széleskörű interfész választék lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bármely vevővel vagy szállítóval együttműködjenek. A szoftver különféle eszközöket kínál, amelyekkel még a sérült adatokat is a lehető legmegbízhatóbb módon dolgozhatják fel. A partnerekkel történő kommunikációhoz a programban található modellek és rajzok kimenthetőek valamennyi köztes formátumba.

További előnyös működésbeli sajátossága a szoftvernek, hogy egyetlen fájlban tarthatunk a munkadarab modelljétől kezdve, a szerszámelemek modelljén át, a szerszámelemek megmunkálásának programjáig mindent.

Fedezze fel a VISI integrált CAD/CAM rendszereinek előnyeit, és tegye hatékonyabbá a szerszám- és formakészítési folyamatait!

 

Visi | Enterprise Group

Archívum