FLOEFD 2021.2.1 újdonságai

A Simcenter FLOEFD 2021.2. újdonságaival a FLOEFD CFD része egy új funkcióval bővült, illetve egy új modullal bővült az alap FLOEFD funkcionalitását kiegészítő modulok listája.

Ezek az újdonságok olvashatók ebben a blogbejegyzésben.

1D alrendszer szimuláció

3D-s szimulációk során az 1D-s elemek használatával a szimuláció ideje és a hálózás elemszáma is csökkenthető, míg a szimuláció pontossága nem változik. FLOEFD segítségével a csőhálózatok 1D-s elemekké konvertálhatók, melyekkel hő és áramlástani szimulációkat végezhetünk 3D-s környezetben. Amennyiben még nem áll rendelkezésünkre a csőhálózat 3D-s modellje, akkor egy dedikált 1D-s elemkészítő GUI segítségével is elkészíthetjük az 1D-s csőhálózatunkat.

A két szimuláció egymással párhuzamosan fut és a két rendszer peremfeltételei átadódnak a másiknak. A szimulációk során az 1D-s elemek csak a csőhálózaton belül vizsgálják az áramlást, míg a 3D-s szimuláció a csőhálózaton kívül. A két rendszer a csőhálózat külső (2D-s) felületén keresztül kommunikál, így biztosítva a hőátadást a két rendszer között. Az 1D-s elemek használatához nincs szüksége plusz licenszre, azaz az alap FLOEFD elég hozzá. Az 1D-s elemek a Simcenter Flomaster technológiáját használják.

FLOEFD EV modul

Az új Simcenter FLOEFD EV modul (EV = Electric Vehicle, Elektromos jármű) számos kulcsfontosságú funkciót foglal magába az e-hajtásláncok és komponenseik termikus, elektromos, elektromágneses és szerkezeti szimulációjához (CFD+EMAG+VEM).

A csomag segítségével egy kezelőfelületen belül vizsgálhatóak akkumulátorok, inverterek, DC Linkek, IGBT-k, MOSFET-ek, gyűjtősínek és ECU-k. Akkumulátorok vizsgálatához a modul tartalmaz thermo-elektrokémiai (ECTM) és egyenértékű áramkör (EMC) modelleket. Elektronikai eszközök vizsgálatához tartalmaz Joule hőt, membrán anyagjellemzőket, elektromos elemeket, elektromágnesességet, szerkezeti szimulációt, SmartPCB-t, két ellenállásos kompakt modellt, összekapcsolt hálózati (pl. Delphi) modellt, PCB készítőt és hő cső funkciókat.

A Simcenter FLOEFD EV modul tudása a meglévő Electronics Cooling, Power Electrification, EMAG és Structural modulok összes funkciót és a SmartPCB és az összekapcsolt hálózat funkciókat tartalmazza.

További újdonságok

CAD specifikus fejlesztés, hogy ebbe a verzióba belekerült támogatott CAD rendszerként az NX1984-es verziója.

 

A FLOEFD új verziója elérhető a Support oldalunkon.

 

Forrás:

https://blogs.sw.siemens.com/simcenter/simcenter-floefd-2021-2-1-whats-new/

Archívum