Google Sketchup fájlok Alphacam-ben

Sokan használják a hobby és design projektjeik elkészítéséhez a Google által fejlesztett és ingyenesen is elérhető SketchUp, “CAD” szoftvert. Mosolygó arc

Az igazi problémák ott szoktak előjönni, amikor a nehezen megrajzolt terméket, alkatrészt szeretnénk kézbe is fogni, és nem 3D-s nyomtatóval, hanem egy CNC marógéppel szeretnénk elkészíteni. A SketchUP-al nem lehet semmilyen olyan formátumot kimenteni amit általános CAD/CAM szoftverek konvertálás nélkül megnyitnának. Konvertáláskor viszont többnyire a modellünk pontossága és részletessége esik áldozatul, ha egyáltalán a konvertálás sikeres lesz.

Az Alphacam a 2015-ös verzió óta direktben megtudja nyitni a *.skp fájlokat, így a megmunkálás mindenféle konvertálás nélkül már kezdődhet is. Ugyan olyan módszerekkel tudjuk használni, mintha egy STL fájl lenne.

    skoda skoda2

Beosztás: Ügyféltámogató mérnök
Szakterületek: CAM (Alphacam, Radan)

Szakmai életút:

14 éves koromban találkoztam CAD szoftverrel, azóta folyamatosan nyomkodtam hobby szinten, mindig az aktuális trendnek megfelelőt. Főiskola első évei alatt fordultam a CAM szoftverek irányába, ami azóta is tart. 2007-től 2012-ig GraphIT Kft-nél voltam Edgecam és Radan terméktámogató mérnök. 2012-től az Enterprise Communications Magyarország Kft-nél vagyok Edgecam, Radan, Alphacam terméktámogató mérnök. Pár éve már csak az Alphacam és a Radan támogatásával foglalkozom.

A szerző további cikkei »