Hullámok között – az Alphacammel

A nyári melegben mindenki vízpartra vágyik a hullámok közé, azonban a hullámok nem csak hőség idején érdemelik meg a figyelmet. A belsőépítészek például előszeretettel használnak úgynevezett hullámfalakat vagy hullámtáblákat azért, hogy színesítsék és hangulatosabbá tegyék a lakások és irodák belső tereit.

Hullámok között_hullam2 Hullámok között_Enterior3

Alphacammel egyszerűen elkészíthetőek ezek a síkbeli vagy akár térbeli hullámminták, ugyanis külön speciális parancs segíti ezek megrajzolását. Létrehozhatunk csupán síkbeli vagy Z irányú hullámokat is, de akár a kettő kombinációjára is lehetőség van. A geometriák létrehozásához csupán a hullámhosszakat, a hullámok távolságát, a minimális és maximális Z mélységét kell megadnunk, és máris kijelölhetjük a területet, ahová a hullámot szeretnénk. Ez a terület lehet egy hagyományos téglalap, kör, vagy épp egy szabadformájú zárt görbe is. A görbék nem csak az alapsíkon, hanem bármilyen ferde munkasíkon létrehozhatók.

A létrehozott hullámgörbék hagyományos geometriaként jönnek létre, de egy szerszámválasztás után, a „Megmunkálás szplájn vagy vonallánc mentén” paranccsal már le is követhetjük a szerszámmal ezeket a térbeli görbéket, és el is készülhet ez az egyszerű, de annál látványosabb szerszámpálya.

Hullámok között_Enterior2

Ezek a hullámparancsok is jól mutatják, hogy cége egy faipari CAM szoftver használatával milyen látványos, és mégis egyszerű gyártmányokkal tudja kibővíteni termékportfólióját.

Ügyféltámogató mérnök, szakterülete a CAM (Alphacam, Radan). 14 éves korában találkozott CAD szoftverrel, azóta folyamatosan használta hobby szinten, mindig az aktuális trendnek megfelelőt. Főiskola első évei alatt fordult a CAM szoftverek irányába, ami azóta is tart. 2007-től 2012-ig GraphIT Kft-nél dolgozott Edgecam és Radan terméktámogató mérnökként. 2012-től az Enterprise Communications Magyarország Kft-nél Edgecam, Radan, Alphacam terméktámogató mérnök. Pár éve már csak az Alphacam és a Radan támogatásával foglalkozik.

A szerző további cikkei »

Archívum