Huntsville a Solid Edge bölcsője

Múlthéten került sor a Solid Edge ST10 tréningre a Solid Edge bölcsőjének tekinthető Huntsville-ben. Én is részt vettem rajta, hogy első kézből tudjalak informálni titeket, hogy hol tart jelenleg a Solid Edge legújabb verziójának fejlesztési folyamata. Biztosítalak titeket, hogy jól haladunk és nagyon ütős lesz a Solid Edge ST10.

Az utazás

Huntsville Alabamában (USA) található, ha már Alabama, akkor mindenkinek beugorhat az alábbi muzsika. Nagyjából nekem is ennyi volt minden információ, amit tudtam a helyről. Na de barátunk Google és barátnőnk Wiki gyorsan segített a dolgon. Átküzdöttem magam London és Charlotte repterein és már ott is voltam (alig több mint 18 órával indulás után). Szép város, csendes, nyugodt és nagyon nagyon meleg, de ezt leküzdik a mérhetetlen mennyiségű klímával, amit használnak. Szóval kint 36 °C bent 21°C. Ezzel mit sem törődve irány a cél, a Siemens épülete, mert nem szórakozni jöttünk ide. Megérkezéskor formális üdvözlések ismerkedés a többi országból érkező kollégákkal, majd had szóljon alapon neki is láttunk megismerni a verzió újdonságait. Az előadások között tudtam beszélgetni a fejlesztőkkel, és a tréning végén beszélgettünk a fejlesztési javaslatokról is.

Solid Edge csapat

Haladtunk szépen környezetről környezetre. Itt jegyezném meg, hogy akik már részt vettetek a májusi ST10 webinarjainkon, ők már kaptak egy kis ízelítőt, hogy mit is tartogat számotokra az ST10. Aki esetleg lemaradt róla neki ajánlom az alábbi oldalt, ahol betekintést nyerhettek a Solid Edge ST10 újdonságaiba.

3d tervezés

Az utóbbi években gyorsan terjed a 3D scannelés, mint a digitalizáció egyik lehetséges megoldása. A Solid Edge ezt a törekvést is támogatja (na nem a pontfelhő feldolgozását, azt meghagyjuk a scannelést végző csapatnak). A 3D scannelés eredménye egy háló geometria.  A webinaron már megmutattuk nektek, hogy lesz lehetőségetek hálózott geometriákkal dolgozni vagy akár STL fájlokból tervezett testeket létrehozni, ezáltal a bescannelt alkatrészeket könnyen használható modellekké alakíthatjátok. Gondoljatok bele mekkora lehetőség ez, ha egy régi alkatrész eltörik és pótolni kell. Csak bescannelitek és a háló modellt felhasználva rövid időn belül már mehet is gyártásba az alkatrész.

Ipari digitalizáció

A világ halad a digitalizáció irányába. Az Ipar 4.0 már itt áll az ajtóban és arra vár, hogy a cégek beengedjék és éljenek a lehetőségeivel, hogy jobbá és eredményesebbé váljanak. A mai világban a felgyorsult fejlesztési folyamatok és gyártás megkerülhetetlenné tette az eredményesebb adatkezelést. E téren is beerősített a Solid Edge. Komoly fejlesztést kapott a Teamcenter integráció is. Ha szeretnél többet megtudni, hogy mi is az a Teamcenter az alábbi oldalon találsz több információt róla.

Ne feledjétek, úgy mint eddig minden évben idén is lesz majd update tréning, ahol elsőként ismerhetitek meg és próbálhatjátok ki az új verziót. Kövessétek a blogot, nehogy lemaradjatok a jelentkezésről.

 

Addig is évezzétek a nyarat és kitartást a hőség elviseléséhez :).

Ügyféltámogató mérnök, szakterülete a Solid Edge modellezés, rajz környezet, nagy szerelések
Érettségi után a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki szakon folytatta tanulmányait. Itt fogalmazódott meg benne, hogy a gyártástechnológia az, ami hozzá a legközelebb áll, így abba az irányba szakosodott. Az évek során gyakornokként kipróbálta magát az Audi-ban és a Rábában is, így értékes tapasztalatokkal fejezte be tanulmányait. 2012 januárjában kitüntetéssel diplomázott a BME Gépészmérnöki Karán. Ezt követően helyezkedett el a Siemensnél. Ettől számítva 4 évet töltött el a cégnél először Nürnbergben, majd Karlsruhéban. Az itteni tevékenységét Teamcenter és hozzá tartozó CAD intergrációk támogatásával kezdte, majd innen lépett tovább a következő szintre, amikor már a következő verzióhoz tartozó fejlesztéseket tesztelte és segédkezett az esetleges hibák javításában. 2015 októberétől ismét visszatérve Magyarországra a jelenlegi munkahelyéről ügyféltámogatóként igyekszik segíteni ügyfeleinket a felmerülő problémáik megoldásában.

A szerző további cikkei »

Archívum