Huntsville, a változások útján

Ismét eltelt egy év és érkezik az újabb Solid Edge verzió. Már nem kell sokat várnotok, hogy megismerjétek a Solid Edge legújabb verziója által nyújtott újdonságokat, hiszen tegnap hivatalosan is bejelentették a Solid Edge következő verzióját a Solid Edge 2019-t. Ahogy eddig mindig,  most is elutaztunk Huntsville-be, hogy elhozzuk nektek a legfrissebb információkat.

Idén Magyarországról egyedüliként vettem részt a tréningen.  Ez a tréning most más volt, mint korábban. Egyrészről sokkal többen vettünk részt, másrészről már a bemutatkozásnál kiderült számomra, hogy nagy tapasztalat gyűlt össze most egy helyen. A legrutinosabb résztvevő már több mint 30 éve foglalkozik a Solid Edge-el.

Mik lesznek az újdonságok?

Mind vártuk, hogy mik lesznek az újdonságok. Mint mindig, most is voltak csöpögtetett információk, de az hogy mik lesznek az újdonságok, nem tudtuk. Egy héten keresztül hallgattuk és vettük végig az újdonságokat szépen sorjában. Egymás után érkeztek az újítások.

Nem a megszokott módon nyúltak hozzá most a fejlesztők a Solid Edge-hez. Ez az új verzió eltér a korábbi verzióktól. Olyan területek kaptak támogatást és fejlesztést (költségtervezés, PCB, dokumentáció-készítés), amik eddig nem voltak elérhetők vagy csak részleges megoldást nyújtott rá eddig a program.

Egy szó mint száz, sok és érdekes újítás érkezik az új verzióval. Ha kíváncsi vagy rá, hogy mik ezek, akkor ajánlom neked a webinarjainkat, melyeket az alábbi linken érhetsz el. Így otthonról vagy munkahelyről a székedben ülve ismerkedhetsz meg az új verzióval!

Ügyféltámogató mérnök, szakterülete a Solid Edge modellezés, rajz környezet, nagy szerelések
Érettségi után a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki szakon folytatta tanulmányait. Itt fogalmazódott meg benne, hogy a gyártástechnológia az, ami hozzá a legközelebb áll, így abba az irányba szakosodott. Az évek során gyakornokként kipróbálta magát az Audi-ban és a Rábában is, így értékes tapasztalatokkal fejezte be tanulmányait. 2012 januárjában kitüntetéssel diplomázott a BME Gépészmérnöki Karán. Ezt követően helyezkedett el a Siemensnél. Ettől számítva 4 évet töltött el a cégnél először Nürnbergben, majd Karlsruhéban. Az itteni tevékenységét Teamcenter és hozzá tartozó CAD intergrációk támogatásával kezdte, majd innen lépett tovább a következő szintre, amikor már a következő verzióhoz tartozó fejlesztéseket tesztelte és segédkezett az esetleges hibák javításában. 2015 októberétől ismét visszatérve Magyarországra a jelenlegi munkahelyéről ügyféltámogatóként igyekszik segíteni ügyfeleinket a felmerülő problémáik megoldásában.

A szerző további cikkei »

Archívum