Cabinet Vision – Szabászati megrendelőlap automatikus kitöltése

Szabászati megrendelőlap automatikus kitöltése a Cabinet Vision segítségével

A mostani alkalommal ismét egy automatizálással kapcsolatos blogcikkel jelentkezek. Legutóbb írtam az oldaltípusok automatizálásának lehetőségeiről. Most egy olyan hasznos funkciót fogok bemutatni, amely nagyban megkönnyíti a megtervezett bútoraink lap alkatrészeinek kilistázását.

A Cabinet Vision xRiport modulja lehetővé teszi egyedi riportlapok készítését. Így akár elkészíthetjük vele saját beszállítónk szabászati megrendelő sablonját, amelyet a program automatikusan kitölt az aktuális terveink alapján. Ezáltal megspóroljuk azt a rengeteg időt, amit azzal töltünk, hogy manuálisan a jól bevált ctrl+c/ctrl+v segítségével soronként töltsük fel a szabászati megrendelősablont. Vagy ami még ennél is fárasztóbb, amikor nekünk kell egyesével begépelni a lapalkatrészeket és a hozzá tartozó mérteteket, élzárásokat, anyagjellemzőket. Ez a folyamat nem csak, hogy rengeteg időnket veszi el, de még a hibázási lehetőségek száma is jócskán megugrik. Nagyon könnyedén belefuthatunk abba, hogy véletlenül elírunk egy méretet, netán rossz sorba másolunk adatokat és összekeverjük a paramétereket. Nincs bosszantóbb annál, mint amikor egy hibás szabászatot kapunk a beszállítónktól és miután leellenőriztük a megrendelést rájövünk, hogy mi hibáztunk a kiírással.

Jafholz szabászati megrendelőlap sablon kitöltése automatikusan

Az alábbi videóban a Jafholz szabászati megrendelő sablonján keresztül fogom bemutatni Cabinet Vision xRiport moduljában rejlő lehetőségeket. A program a következő paramétereket nyeri ki a sablon kitöltéséhez:

  • Színkód
  • Vastagság
  • Alkatrész elnevezése*
  • Darab
  • Hossz
  • Szélesség
  • Forgathatóság (igen/nem)
  • Élzárás (elől)
  • Élzárás (hátul)
  • Élzárás (bal)
  • Élzárás (jobb)
Alkatrész elnevezése:

*Ennél az oszlopnál az összes alkatrész megnevezése egyszerűsítésre került CV-ben. Ez annyit jelent, hogy a CV automatikusan kicseréli egy rövidített megnevezésre az alkatrész nevét, hogy az biztos, hogy kiférjen a kinyomtatott etikett címkén. Például a „nem látszó jobb oldal” –> „old_j” rövidített nevet fogja kapni. Továbbá automatikusan beilleszti a megnevezés elé, hogy melyik korpuszhoz tartozik az alkatrész a könnyű beazonosíthatóság érdekében. pl: „K1/old_j” (Korpusz 1/oldal jobb)

Táblastruktúra:

Fontos, hogy amikor létrehozunk egy ilyen vagy ehhez hasonló megrendelő sablont CV-ben, akkor ugyanabban a sorrendben hozzuk létre az oszlopokat, mint ahogy beszállítónk megrendelő sablonjában elhelyezkedik. A táblázatstruktúra legyen közel azonos, hogy a kinyert adatokat egy menetben feltölthessük beszállítónk sablonjába.

Egy ilyen mértékű automatizálással, akár órákat is spórolhatunk egy nagyobb projektmunka során.

 

Szabászati megrendelőlap automatikus kitöltése!

Nézzétek meg a videót!

 

 

 

Ügyféltámogató mérnök, szakterülete a Cabinet Vision és Alphacam. Sopronban végzett faipari mérnökként majd az egyetem után az R-Fa Faipar Kft.-nél helyezkedett el. Az itt eltöltött 5 év alatt elmélyítette tudását az egyedi bútorok gyártástechnológiája terén, majd később gyártáselőkészítéssel, látványtervezéssel foglalkozott.

2022 elején csatlakozott az Enterprise Grouphoz. Jelen pozíciójában Cabinet Vision és Alphacam szoftverek bevezetésével, terméktámogatásával és oktatásával foglalkozik, amivel a faiparban tevékenykedő cégeket szeretné segíteni a tervezési-gyártási folyamataik felgyorsításában, automatizálásában.

A szerző további cikkei »

Archívum