Karácsonyi kifestő Alphacammel

Az ünnepek alkalmából készítettem nektek egy videót.

Gyerek koromat felelevenítve, személy szerint nagyon szerettem a kifestőket. Viszont hamar bebizonyosodott, hogy nem lesz belőlem festőművész, mert a rajzok által előírt határokat sokszor átléptem. Szerencsére ezen mostanra már változtattam, maximum csak feszegetem őket! 😊

Ezért jutott eszembe, hogy az „ALPHACAM” nyújtotta lehetőségeket kihasználva javítok a statisztikámon, és egy tökéletes képet fogok elkészíteni. Kerestem is egy erre a célra megfelelő fotót, amit a beépülő, „ASPIRE” segítségével feljavítottam a kívánt minőségre.

A megfelelő geometriák, és az azokra történő szerszámpályák generálása után nem volt más feladatom, mint a szoftverben azon funkciót használni, ahol a szerszámokhoz, és így az általuk megmunkált felületekhez saját magam által definiált színeket tudok alkalmazni. Tehát így tudtam szármaróból egy piros ceruzát készíteni.

                           

Ezek után a hullámok elkészítésével folytattam, ami a hátteret szolgálta. Mostanában nagyon elterjedtek a falburkolati díszítőelemek körében az ilyen jellegű mintázatok, szerencsére ennek az elkészítésére is van „ALPHACAM” -ben egy opció, ahol a hullámok különböző paramétereinek a beállítása után meg is kaptam a kívánt geometriákat.

                      

Nem maradt más dolgom, mint ezeknek a megmunkálása, és így megkaptam a videóban látott végeredményt.

Remélem tetszett a videó, jó pihenést, és Kellemes Ünnepeket kívánok mindenkinek!

Beosztás: ügyféltámogatási mérnök
Szakterületek: Gyártástechnológia, CAM, CNC programozás

Szakmai életút:
2014 szeptemberében kerültem egy munkagépeket gyártó céghez, ahol a nyersanyag beérkezésétől a készáru elkészüléséig, belekóstolhattam a gyártási folyamatokba, technológiákba. Itt találkoztam először forgácsolással, számítógép vezérlésű gépekkel. Ez a világ nagyon magával ragadott, és elhatároztam, ezzel akarok a jövőben foglalkozni. Tudatosan kezdtem ezzel kapcsolatban képezni magamat.

A szerző további cikkei »