Kép mint felületstílus

Blog

Kép mint felületstílus

A munka során előfordulhat, hogy egy képet kell elhelyeznünk a test felületén. Lehet ez egy címke, melyet a megrendelőtől kaptunk vagy egy használati utasítás. Előfordulhat az is, hogy a tervezés közben kell olyan felületet kialakítani/megmutatni, melynek felülete már-már túl részletes gondolok itt egy lyukasztott lemezfelületre vagy dróthálóra. Az első esetben rengeteg munkát a második esetben pedig sok erőforrást spórolhatunk meg egy nem túl bonyolult trükkel.

Ahhoz, hogy ezeket az előnyöket ki tudjuk használni nem kell mást tennünk, mint egy felületstílust létrehoznunk, mely tartalmazza a feliratot, képet vagy a felület mintáját és ezt a felület stílust alkalmazni a modellünkön. Az alábbi tudásbázis cikk tartalmazza a lépéseket, melyekkel ezt megtehetjük.

A jelenség:
Sok esetben szükséges lenne egy meglévő kép feltűntetése az alkatrészen, legyen az egy figyelmeztető szöveg vagy valamilyen leírás. A következő videó abban nyújt segítséget, hogy hogyan lehet megjeleníteni ezeket a képeket rajzon.

A megoldás:
Ahhoz, hogy megjelenjen a kép rajz környezetben, felületstílusként kell az alakelemre „feltenni”. Ehhez létre kell hozni egy olyan felületstílust, mely tartalmazza a képet a megfelelő méretben és orientációban. A videó ebben nyújt segítséget.
A videóban egy fényképezőgép kijelzőjére helyezzem el a lefényképezett tájat és jelenítem meg azt rajz környezetben

 

Végkövetkeztetés:
Ahhoz, hogy megjelenjen a kép rajz környezetben, felületstílusként kell az alakelemre „feltenni”.

 

Új hozzászólások

Archívum