#MaradjOtthon és tanulj a Siemens INGYENES Solid Edge, NX oktatóanyagaival!

A jelenlegi vírushelyzetben mindenhonnan azt tanácsolják, hogy maradjunk otthon… Saját meglátásom szerint az első hét még úgy jó volt, a második héten elkezdtem unatkozni (persze nem munkaidőben 😊) és most várom, hogy vége legyen, mert már elővettem az esős vasárnap délutánokra tartogatott dolgaimat… Azért, hogy még tovább tudjam halasztani őket, úgy döntöttem, hogy a Siemens oktatóanyagait elkezdem átnézni és valamilyen új szoftver használatát megtanulom, vagy átismétlem és rendszerezem a meglévő tudásomat. Ebben segítségem is van a Siemens-től, így nem a kollégákat kell feltartanom vagy a Google/YouTube közel végtelen mennyiségű anyagát kell átnéznem és onnan kiválasztani azt, hogy nekem mi lesz a legjobb, hanem egy már előre összegyűjtött oktatási csomaggal tudom elkezdeni a tanulást.

Ahhoz, hogy megtaláljam azt, amit szeretnék, első körben körbe kérdeztem a Siemens #covid19responseresources oldalán, azaz a COVID-19 Response Resources oldalon.

 

 

Ezen az oldalon találtam hasznos linkeket már meglévő YouTube csatornákhoz és azon belül is tutorial-okhoz Solid Edge, NX CAD, NX CAM, Femap és Teamcenter szoftverekhez. Egy linket a Solid Edge Student változat oktatóanyagához, egy linket a Simcenter oktatóanyagaihoz (szimulációs szoftverek: FloEFD, STAR-CCM+, Amesim, Floterm), útmutatókat ahhoz, hogy hogyan tudom az ipari licenceket kibérelni és hazavinni és egy gyűjtőoldalt, ahonnan a diákszoftvereket le tudom tölteni.

Ezek közül engem a Simcenter oktatóanyagi érdekeltek elsődlegesen, így a Simcenter Learning Centerébe mentem, ahol az az üzenet fogadott, hogy az ODT-WECARE2020__30 kuponkódot használva 30 napos ingyenes hozzáférésem van a tréning könyvtárakhoz 🙂

 

 

Ezt követően egyből rászűrtem azokra az oktatóanyagokra amik érdekelnek (szimuláció és CAD).

 

 

Első utam a FloEFD-hez vezetett, ahol egyből rá is kattintottam a Start Now feliratra.

 

 

Ez feldobta egyből, hogy használjam a kuponkódot amit Ctrl+C-ztem is. Nekem volt már ide egy regisztrációm és be is voltam lépve az oldalra, így egyből a fizetés oldalra jutottam. És Ctrl+V-vel beillesztettem az ODT-WECARE2020__30 kódot, mellyel ingyen megkaptam a 900$-os online tananyagot.

 

 

A vásárlási folyamatot végig kattintottam, majd annyira meg akartam nézni azt, hogy mit tartalmaz az oktató anyag, hogy elfelejtettem fényképezni a bloghoz… A tanfolyam elindítása után a következő képen látható fejezeteket láttam 0%-os teljesítéssel és nem Retake hanem valószínűleg Take felirattal.

 

 

A FloEFD oktatóanyaga lépésről lépésre végigmegy az alap témakörökön, ami a mi kettő napos cégreszabott, élő oktatóanyagunkban is benne van és kb. az oktatás első napjával egyenértékű tudást adott. Ezeknek az anyagoknak a döntő része videó, ahol az oktató elmutogatja, majd megmutatja azt az anyagrészt, amiről szól az aktuális feladat, illetve van “kattintgatós” rész is, ahol a Mentor Graphics streaming szolgáltatásán, a Virtual Lab-on keresztül kapunk egy virtuális PC-t, amin fut egy FloEFD Solid Edge-el. Ez a virtuális számítógép Citrix vagy böngészőből futtatható HTML5 technológiákkal biztosítják nekünk.

 

 

Miután befejeztem az oktatást, egy összegző képernyőt kaptam, arról, hogy hogyan haladtam az oktatóanyaggal.

 

 

A megszerzett tudáson felül egy certifikációt is kaptam a kurzushoz, ami a következő képen látható:

 

 

Azoknak akiknek van idejük és kedvük újat tanulni vagy a régi tudást feleleveníteni javaslom, hogy a jelenlegi helyzetet kihasználva nézzen bele a Solid Edge, NX CAD, NX CAM vagy a most bemutatott FloEFD oktatóanyagába.

Jó tanulást és egészséget kívánok!

#StayHomeSaveLives #StayAtHome #MyPandemicSurvivalPlan #learn #SolidEdge with #covid19responseresources

 

Fontosabb linkek:

Archívum