Megjelent a Solid Edge legújabb verziója

A Solid Edge ST8-ban található több száz fejlesztés közül most kiemeljük a legfontosabb innovációkat, melyek lehetővé teszik a hagyományos modellezés korlátainak és határainak leküzdését.

Alkatrész környezet

Intuitív tervezés szinkronmodellezéssel

A szinkronmodellezési környezetben mostantól még intuitívabb módon dolgozhat, a képernyőn csak a leginkább releváns opciók jelennek meg. Miközben gyors módosításokat hajt végre a modellen, csak azokat az információkat fogja látni, melyek az adott módosításra közvetlenül hatással vannak – lehetővé téve, hogy csak a tervezésre koncentrálhasson.

Megjelent a Solid Edge legújabb verziója_7

Minták rugalmas kezelése

Az importált geometriákon történő furatminták felismerésének kiterjesztéseként a Solid Edge mostantól bármely geometria szabályos ismétlődését képes felismerni, legyen az körkörös, téglalap alapú vagy a felhasználó által definiált tetszőleges minta. Ezen kívül a geometriák szabálytalan kiosztása is lehetségessé vált.

Spirálgörbe: Mostantól spirálgörbék is létrehozhatók kulcspontok alapján, vagy hengeres és kúpos geometriák felhasználásával. A számos választható menetemelkedés- típus megkönnyíti az összetett felületek vagy csőtervezési útvonalak létrehozását.

Megjelent a Solid Edge legújabb verziója_9

Szerelés környezet

Továbbfejlesztett hegesztéstervezés

Az egy szerelésen belül alkalmazott hegesztési varratok alkatrészfájlokként is előállíthatók, és szereléscsaládokra is alkalmazhatók az orientációtól függetlenül – nagyszerű lehetőségeket teremtve főként a nagyszámú hegesztéssel dolgozó célgépipar számára.

Tervezés szerelésen belül

Az összetett szerelések tervezése még inkább leegyszerűsödött azáltal, hogy lehetőség van a felsőbb szinten lévő geometriák kiválasztására alkatrészek vagy alszerelések szerkesztésre való megnyitása alatt. További újdonság, hogy ezentúl alkatrészkapcsolatok is létrehozhatók anélkül, hogy írási jogosultsággal rendelkezne a felsőbb szintű szereléshez.

Valósághű hajtáslánc-modellezés

Pontosabb és valósághűbb lánchajtás-szimuláció érhető el az új „Útvonal kényszer” segítségével, amellyel pontosan szabályozható az alkatrészek pozíciója a görbe mentén. Ezeket a komponenseket ki is oszthatja a görbe mentén, szükség szerint szabályozva a távolságokat és orientációkat.

Működő mechanizmusok modellezése

Mostantól lehetőség van arra, hogy az alszerelések szabják meg a környező alkatrészek mozgását, illetve, hogy az alszerelések mozgását külső tényezők vezessék. Így megvalósulhat a mechanizmus mozgásának pontos szimulációja, tovább csökkentve a fizikai prototípusok szükségességét.

Megjelent a Solid Edge legújabb verziója_10

Rajz környezet

Hatékony revízióösszehasonlítás

Mostantól könnyedén összehasonlíthatja a Solid Edge-ben készített rajzait, és megkeresheti a revíziók közötti különbségeket, minimalizálva így a fejlesztés és a gyártás között szükséges időt.

Rugalmas darabjegyzék

Létrehozhat darabjegyzéket és ennek megfelelő tételszámokat egy nagy szerelés kiválasztott részéről úgy, hogy az összes többi komponenst kihagyja.
 

 Egyéb területek

Windows stílusú rendezés és gyorsabb hozzáférés az adatokhoz

A Solid Edge SP ST8 termékadat-kezelési újdonságai lehetővé teszik, hogy a felhasználók megértsék és átlássák a komplex tervezési projektekben részt vevő összes adatot, gyorsabban lekövetve ezáltal a mérnöki változtatásokat. Az adatok keresése gyorsabb és egyszerűbb lett: könnyedén nyerhet ki különböző listákat a beszállítókról, munkaterületekről, anyagokról, osztályokról, költségekről, gyártási időkről vagy éppen az ezekhez kapcsolódó műveletekről.

Korlátlan mobilitás

A tervezők az asztaltól felállva is teljes szabadságot kapnak, terveiket bárhol és bármikor létrehozhatják és módosíthatják. A teljes értékű Solid Edge alkalmazás futtatható a Microsoft Surface Pro 3 eszközön. A felhasználói felület optimalizálásának köszönhetően az ujjmozdulatokkal a nézetmanipulációkat hajthatja végre, míg a Surface Pen toll segítségével lehetőség van a precízebb mozdulatokra is, a vázlatkészítés vagy geometriakiválasztás is kényelmesen megoldható. A meglévő iOS-es és Androidos kínálat kiegészítéseképpen az ingyenes Solid Edge Viewer alkalmazás már Windows 8.1 operációs rendszeren is elérhető a táblagépekhez.

Könnyebb hozzáférés

Használjon professzionális 3D-s CAD rendszert rugalmas, rövid távú elkötelezettség mellett: a Solid Edge már egy megfizethető havi előfizetési rendszeren keresztül is elérhető szerte a világon, amely mind a kis cégek, mind a nagyvállalatok számára megteremti azt a rugalmasságot, mellyel lehetségessé válik a piaci keresletingadozásokra történő gyors reagálás a költségek kézben tartása mellett.

Solid Edge ST8 Update Training időpontok hamarosan!

A hagyományokhoz híven, idén is meghirdetjük nagysikerű Solid Edge ST8 Update Training egynapos tanfolyamainkat októbertől kezdődően. Aminek keretein belül felhasználóink oktatótermünkben, vezetett gyakorlatokon keresztül próbálhatják ki a Solid Edge legújabb verziójának újdonságait.

Részletek hamarosan!

Ügyféltámogató mérnök, szakterülete a CAD rendszerek. Családi tradíciókat követve gépészmérnöknek készült, mi sem bizonyította jobban, mint általános iskolában rengeteg otthoni próbálkozás után egy tanfolyam keretén belül megismerkedett élete első CAD szoftverével. Számos CAD rendszerrel megismerkedett az évek során, így vált hobbijává a 3D tervezés. A Pécsi Tudományegyetem Műszaki Karán, jelentősen megtérült az előzőleg befektetett munkája, itt szerezte meg a tervezéshez elengedhetetlen ismereteit.  Egy Solid Edge oktatás keretén belül fedezte fel az Enterprise Groupot, ahol rövidesen ügyféltámogató mérnökként csatlakozott a céghez. Örömmel tölti el, ha tudását megoszthatja másokkal és ha ezzel még segíteni is tud. A világ itt nyílt meg számára oktatások, emberi kapcsolatok, legújabb technológiák végtelen lehetőségével.

A szerző további cikkei »

Archívum