MÉZESKALÁCS KIOSZTÁS RADANNAL

Mindjárt itt a karácsony és sokan azt mondják, hogy „Nincs karácsony KEVIN nélkül”. Viszont mi ezt úgy gondoljuk, hogy karácsonyi kiadású RADAN cikk nélkül sem múlhat el ez az időszak.
A mézeskalács egy kihagyhatatlan eleme az ünnepnek, és ebben a cikkünkben összehasonlítom, hogy a RADAN képes-e jobb tészta kihozatalt csinálni, mint Mi.

Előkészületek

Elég sok előkészületet kellett elvégezni ahhoz, hogy a teszt reális eredményt hozzon. Először is elhatároztuk, hogy milyen kiszúró formákat fogunk használni. Ezeket lefényképeztem, tettem egy viszonyítási alapot, aminek tudom a méretét és utána a Solid Edge segítségével skáláztam és körbe rajzoltam ezeket a formákat.

 

 

Miután megcsináltam az összes forma dxf-jét, a következő lépés az volt, hogy meggyúrjuk és kinyújtsuk a tésztát. Az előző módszer használatával ugyanúgy lefényképeztem a tésztát és körbe rajzoltam. Ezután már csak táblát kell készíteni belőle, hogy a RADAN tudjon vele dolgozni és automatán optimalizálni. Erre több lehetőség is lehet, akár 2D CAD-nél a sheet fóliára rátenni a rajzunkat vagy pedig egy jó makróval, ami dxf-ből táblát generál.

 

 

Összehasonlítás

Most, hogy minden adott, a mintáknak megvan minden dxf-je, a tésztákból már táblát csináltam, indulhat a kiosztás.
Nézzük is meg egy videóban a teljes mézeskalács kiosztás összehasonlítást.

Szemmel látható, hogy minden elemből többet tudott rátenni, természetesen a mézeskalács (alkatrész) köz, és a szélétől a távolságot lecsökkentettem minimálisra. A második tésztánál a négy kötelező darabot könnyedén teljesítette és a hóembert leszámítva mindenből plusz két extra darabot is rá tudott tenni. Látható, hogy a RADAN tábla (jelen esetben tészta) kiosztó motorja nem csak az iparban teljesít jól, hanem a háztartásban is. 😊

Végezetül mindenkinek Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk! Tartsatok velünk a jövő évben is!

Beosztás: Ügyféltámogató mérnök
Szakterület: CAM rendszerek

Szakmai életút:
Megpróbálom röviden összegezni honnan is indultam és milyen út vezetett ide, ehhez a munkához. Talán még gyerekkorban kezdődött. Családom elég műszaki beállítottságú volt így talán ez vezérelt ahhoz is, hogy a szülővárosomban lévő szakközépiskolába folytassam a tanulmányaimat. Magyarkanizsán a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontban tanultam gépésztechnikus, számítógépes szerkesztő szakon, ugyanis Vajdasági Magyar vagyok. Itt ismerkedtem meg Solid Edge-el, és 3 éven keresztül tanultam a használatát a tanórákon és otthon. Nagyon szerettem ezzel foglalkozni, ezért rengeteg modellezési és egyéb versenyen vettem rész.

A szerző további cikkei »

Archívum