MÉZESKALÁCS KIOSZTÁS RADANNAL

Mindjárt itt a karácsony és sokan azt mondják, hogy „Nincs karácsony KEVIN nélkül”. Viszont mi ezt úgy gondoljuk, hogy karácsonyi kiadású RADAN cikk nélkül sem múlhat el ez az időszak.
A mézeskalács egy kihagyhatatlan eleme az ünnepnek, és ebben a cikkünkben összehasonlítom, hogy a RADAN képes-e jobb tészta kihozatalt csinálni, mint Mi.

Előkészületek

Elég sok előkészületet kellett elvégezni ahhoz, hogy a teszt reális eredményt hozzon. Először is elhatároztuk, hogy milyen kiszúró formákat fogunk használni. Ezeket lefényképeztem, tettem egy viszonyítási alapot, aminek tudom a méretét és utána a Solid Edge segítségével skáláztam és körbe rajzoltam ezeket a formákat.

 

 

Miután megcsináltam az összes forma dxf-jét, a következő lépés az volt, hogy meggyúrjuk és kinyújtsuk a tésztát. Az előző módszer használatával ugyanúgy lefényképeztem a tésztát és körbe rajzoltam. Ezután már csak táblát kell készíteni belőle, hogy a RADAN tudjon vele dolgozni és automatán optimalizálni. Erre több lehetőség is lehet, akár 2D CAD-nél a sheet fóliára rátenni a rajzunkat vagy pedig egy jó makróval, ami dxf-ből táblát generál.

 

 

Összehasonlítás

Most, hogy minden adott, a mintáknak megvan minden dxf-je, a tésztákból már táblát csináltam, indulhat a kiosztás.
Nézzük is meg egy videóban a teljes mézeskalács kiosztás összehasonlítást.

Szemmel látható, hogy minden elemből többet tudott rátenni, természetesen a mézeskalács (alkatrész) köz, és a szélétől a távolságot lecsökkentettem minimálisra. A második tésztánál a négy kötelező darabot könnyedén teljesítette és a hóembert leszámítva mindenből plusz két extra darabot is rá tudott tenni. Látható, hogy a RADAN tábla (jelen esetben tészta) kiosztó motorja nem csak az iparban teljesít jól, hanem a háztartásban is. 😊

Végezetül mindenkinek Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk! Tartsatok velünk a jövő évben is!

Ügyféltámogató mérnök, szakterülete a CAM rendszerek.
Magyarkanizsán a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontban folytatta tanulmányait gépésztechnikus, számítógépes szerkesztő szakon, itt ismerkedett meg Solid Edge-el, amit 3 éven keresztül tanult a tanórákon és otthon. Főiskolát a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolán végezte, mint Gépészmérnök. Szerencsére itt is végig kísérte a Solid Edge így a CAD tudása nem kopott meg. Miután megszerezte a diplomáját, ismét kapcsolatban léptem a jelenlegi munkahelyével, amit korábban az iskolai évei alatt részt vett versenyek miatt már ismert. Végül a CAM-es területen helyezkedett el, amiben egy újabb kihívást látott, mert mindig is érdekelte ez a szakterület.

A szerző további cikkei »

Archívum