m&h mérőfejes rendszerek támogatása az Edgecamben

Blog

m&h mérőfejes rendszerek támogatása az Edgecamben

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk a tudásmegosztás és a különböző rendszerek közötti együttműködés jelentőségéről a CAM szoftverfejlesztő Vero cégnél, amely lehetővé tette, hogy megjelenjen az Edgecam rendszerben a PEPS által kifejlesztett piacvezető huzalszikra modul, az EWS testmodellező vagy a PartXplore natív CAD nézegető.

Ugyanakkor ez az együttműködés nem csak a Veron belül jellemző, hanem a Vero és tulajdonosa, a Hexagon cég között is. Mi sem jelzi ezt jobban, mint hogy a 2014. júliusi felvásárlást követően még egy év sem telt el, amikor az Edgecam 2015 R2 verziójában megjelent a Hexagon Metrology m&h mérőfejes rendszereinek támogatása.

A bemérő ciklusokkal a felhasználók megmérhetik a munkadarabot és leszimulálhatják a bemérési mozgásokat hat különböző bemérő ciklussal. Az Edgecam már korábban is támogatta a Renishaw Inspection mérőciklusait, az m&h mérőfejes rendszer támogatás bevezetésével egyidejűleg azonban valamennyi ciklus nyolc új funkciót kapott, ami szélesebb körű lehetőségeket nyújt a bemérési adatok feldolgozására.

A bemérés programozásához használatos ciklusok tartalmazzák a Mérőfej megadását, a Felületbemérés ciklust, a 4. tengely bemérését, a Sarokbemérés ciklust, a Furat/szigetbemér és ciklust, a Váll/horony bemérést és a Bemérőfej védett pozícionáló mozgatását.

A ciklusokkal végezhető mérés, nullponteltolás és -frissítés, aktuális nullpontfrissítés, pozícióellenőrzés, méretellenőrzés, alak- és pozícióellenőrzés, nullpontfrissítés, valamint kiterjesztett nullpontfrissítés is.

Bővebb információkat a www.edgecam.hu/mh-meres honlapon talál.

 

Új hozzászólások

Archívum

https://blog.eplm.hu/wp-content/themes/eplm/images/logo-grayscale.png" alt="" />