Nyílt nappal zárult az Enterprise Group Ipari Digitalizáció kampánya

Az Enterprise Communications Magyarország Kft. PLM üzletágának idei éve az ipari digitalizálás és az Ipar 4.0 népszerűsítése jegyében telt. A Siemens PLM-mel közösen indított kampányának céljában a hazai KKV szektor edukálása és azon tervezési, valamint termékadat kezelési megoldások bemutatása állt, melyek segítségével versenyképesebbé tehetők a piaci szereplők. A kampány hivatalos lezárására 2017. november 16-án került sor, az Enterprise Group székházában megtartott nyílt nap keretében.

Digitális gyártás és folyamatmenedzsment

Az elsősorban szakmai nyílt nap keretében elsőként Kádár Botond, az MTA SZTAKI és a Fraunhofer közös Projektközpontjának vezetője a termékelőállítás folyamatának optimalizálására is felhasználható virtuális gyárak szerepét vázolta, melyek a termelés digitális másából épülnek fel.

DELTA-TECH Kft. képviselője, Tóth István is megerősítette a kampány sikerét és az elért eredményeket: vázolta ugyanis, hogy a magyar KKV szektorban egyre fokozódó érdeklődés mutatkozik az ipari digitalizáció iránt, melyez az Enterprise Group kampánya is közvetetten indukált.

Az ügyvitel egyszerűsítésének módjairól és a hatékony termékadat-kezelésről Cséfalvay István és Szűcs Imre, Enterprise Group-os kollégák tartottak előadást, akik ismertették a Teamcenterben rejlő, a vállalati folyamatok optimalizálását célzó lehetőségeket.

Solid Edge ST10 újdonságok

A délutáni program a Solid Edge ST10 új funkcióinak bemutatásáról szólt. Huszár András gyakorlati példákon keresztül ismertette az újdonságokat, így a résztvevők működés közben, valós helyzetben bizonyosodhattak meg a könnyebb kezelhetőségről és az átláthatóbb kezelőfelületről. Az ST10 verzióban számos kényelmi funkció is helyet kapott: egyszerűbbé vált a dokumentációk készítése, a tervezésben helyet kaptak a legújabb technológiák (VR, szkennelés, szenzorika), valamint a Reverse Engineering funkciókat is fejlesztették: könnyebben kezelhetők mostantól a háromszögelt felületek.

Röviddel a program zárása előtt ismertették az ingyenes Solid Edge 2D Drafting szoftverkiegészítő új funkcióját is, mely továbbra is 2D-s rajzok szerkesztését és megtekintésére irányul, ám ezentúl már 3D modelleken is elérhetővé válik a mérés úgy, hogy a megnyitott file továbbra sem módosítható. Ezzel többek közt elkerülhető az, hogy a gyártás előkészítésekor végzett ellenőrzés során véletlen módosításokat hajtsunk végre.

Az esemény fénypontjaként egy rövid köszöntőt követően a SIEMENS PLM képviselője, Muus Blokker kisorsolta, majd átadta a digitalisipar.hu weboldalon is meghirdetett, a kampányhoz kapcsolódó éves nyereményjáték értékes fődíját, a 3D nyomtatót, valamint az éves Solid Edge bérletet és az egyedülálló 3D SpaceNavigator téregeret a nyerteseknek. A kampányhoz, mely elsősorban online webinarokon alapult, szorosan kapcsolódott a fent említett ösztönző nyereményjáték, mely az érdeklődő tervező, mérnök kollégákat is inspirálta.

Az Enterprise Communication Magyarország Kft. PLM üzletága nem csupán online webinarokkal, hanem szakmai képzésekkel is támogatja Partnereit. Béke Gyula, a PLM üzletág vezetője elmondta: „Hiszünk benne, hogy a digitalizáció útján járva, annak gyakorlati megvalósításában is hatékony szerepet vállalva az Ipari Digitalizáció kampányunk 2018-ban újabb sikereket ér majd el. Fontosnak tartjuk, hogy a hazai KKV szektor felismerje és magabiztosan használja a digitalizációban rejlő lehetőségeket, melyhez nyílt napjaink és a meghirdetett webinarok mind segítséget nyújtanak.”

Tekintse meg a nyílt napon készült kisfilmet!

Szakterület: Az ipari digitalizáció szakértőjeként, évtizedes tapasztalattal rendelkezünk a világ élvonalába tartozó ipari tervezőszoftverek terén, melyek bevezetéséhez és folyamatos támogatásához professzionális csapattal rendelkezünk.

Ma már a megfelelő ipari digitalizációs folyamatokhoz az alkalmas szoftvereken, hardvereken és képzéseken túl a kreativitás is elengedhetetlen. De a legjobb kreatív elmék számára is egy komplett digitális tervezési platform nyitja csak meg az alkotás valódi szabadságát. Az ipari digitalizáció hatékony vállalati bevezetése ember, gép és szoftver komplex együttműködéseként jön létre, amelynek összehangolása komoly szakértelmet igényel.

 

A szerző további cikkei »

Archívum