PARTXPLORE – Natív CAD nézegető az Edgecam termékcsaládban

A számos iparágspecifikus CAD/CAM szoftvert fejlesztő Vero cégnél napjaink fejlesztéseinek fontos alappillére a fejlesztőcsoportok összevonása, valamint a tudásmegosztás a különböző rendszerek között. Ezen együttműködéseknek köszönhetően jelent meg az Edgecam rendszerben a PEPS által kifejlesztett, piacvezető huzalszikra rendszer vagy az EWS testmodellező. Persze az együttműködés nem egyoldalú, így például az Edgecam által bevezetett nagysebességű, hullám formájú nagyolás bekerült az Alphacam és a Visi rendszerekbe is.

EDGECAM_PartXplore_pxp3-big

Tovább bővülő Edgecam termékpaletta

Az Edgecam 2015R2 verziójában ezen tudás- és alkalmazásmegosztásnak köszönhetően újabb taggal bővült az Edgecam termékpaletta. Az új Edgecam PartXplore ideális eszköz a 3D-s CAD fájlok közvetlen megjelenítésére és elemzésére anélkül, hogy az eredeti CAD alkalmazás rendelkezésre állna. Az egyértelmű, könnyen kezelhető felhasználói felület lehetővé teszi bármilyen típusú 2D/3D CAD fájl elemzését mind a kezdő, mind a gyakorlott felhasználók számára.

EDGECAM_PartXplore_pxp2-big

A CAD kapcsolófelületek széles skálája érhető el, így például a Catia V5, Catia V4, NX (Unigraphics), Parasolid, Creo Parametric (Pro/E), SolidWorks, Solid Edge, Cadds, IGES, STEP, Unisurf, STL (binary és ASCII), VRML, ISO toolpaths, DXF, DWG vagy a HPGL.

Az Edgecam PartXplore ugyanakkor nem csak egy kedvező árú fájlfordító, hanem jelentős segítséget nyújthat ajánlatkészítésben is, mivel a mérési lehetőségek, valamint a görbületi sugár- és síkfelület-analízis értékes eszköz a gyártási költség és idő gyors meghatározásához.

Bővebb információkat a www.edgecam.hu/partxplore honlapon talál.

Beosztás: Ügyféltámogató mérnök
Szakterületek: CAM (Alphacam, Radan)

Szakmai életút:

14 éves koromban találkoztam CAD szoftverrel, azóta folyamatosan nyomkodtam hobby szinten, mindig az aktuális trendnek megfelelőt. Főiskola első évei alatt fordultam a CAM szoftverek irányába, ami azóta is tart. 2007-től 2012-ig GraphIT Kft-nél voltam Edgecam és Radan terméktámogató mérnök. 2012-től az Enterprise Communications Magyarország Kft-nél vagyok Edgecam, Radan, Alphacam terméktámogató mérnök. Pár éve már csak az Alphacam és a Radan támogatásával foglalkozom.

A szerző további cikkei »