QuickQuote – Öntőszerszám árajánlat készítés

Műanyag fröccsöntő szerszám árajánlat készítés gyorsabban, pontosabban – QuickQuote

stat

A szerszámgyártás területén manapság már nem csak a tervezés és a gyártás idejének a csökkentése a cél, hanem az árajánlat elkészítésére fordított idő, és az ajánlat minősége is egyre fontosabb. Sok, jellemzően multinacionális cég elvárja, hogy az ajánlat tartalmazzon a megmunkálási és beszerzési költségekre vonatkozóan információkat. Mindemellett egy szerszám vázlat, fészekkiosztás, netán egy első körös osztás megjelenítése is elvárt. Az ilyen szintű árajánlat kidolgozása sok időt igényel, még akkor is ha sablonokat használunk. Sokszor azonnal vagy másnapra várják az ajánlatot. Különösen érdekes ez akkor, ha esetleg nem is egy, hanem több szerszámról van szó.

Mit is tehetünk ekkor?

Az egyik megoldás, hogy sokat dolgozunk, és hajnalig az elrendezésen, a szerszámház méretén, a költségeken gondolkodunk.

A másik az, hogy egy olyan megoldást használunk amely:

  1. Lerövidíti az árajánlat készítés folyamatát, ezáltal rengeteg időt (pénzt!) spórol nekünk;
  2. Egységesíti az ajánlatainkat, ezáltal elkerülhetők az olyan kérdések, hogy ez  a szerszám miért lett volna 3 hónappal ezelőtt drágább, vagy olcsóbb, ha semmi nem változott…;
  3. Láthatóvá és utólag ellenőrizhetővé teszi a kalkulált gyártási, beszerzési, szállítási költségeket;
  4. Kielégíti a megrendelő igényeit, mind tartalom mind formaiság szempontjából;

A megoldás az árajánlat készítés hatékonyabbá tételére: QuickQuote

Mi is az a QuickQuote?

Egy szoftver, amelyet Magyarországon kizárólag az Enterprise Group forgalmaz, és amely szoftverrel pénzt tudunk megtakarítani, miközben pontosabbá válnak a kalkulációink. Egy, a műanyag fröccsöntő, vagy éppen általánosan a nyomásos öntő szerszámok árajánlatának készítését felgyorsító és megkönnyítő eszköz. Egy szerszám, egy termelő befektetés, amely sokszorosan visszatermeli a belefektetett költséget.

Egy szoftver, mely napi munkáját megkönnyíti, mellyel több ideje marad az igazán produktív munkára. Egy szoftver, mely a cég, vagy a projektvezetők életét egyszerűbbé teszi.

Hogyan is működik ez a szoftver?

Egyszerűen, gyorsan és pontosan. Miért?

Egyszerűen: Mert az előre konfigurált beállításoknak köszönhetően azonnal használatra kész.

Gyorsan: Mert STL alapú modell import után 3 perc alatt elkészíthető a fészekkiosztás, a szerszámház, és az alkatrész vázlatos osztása is !

Pontosan: Mert minden költségtényező előre beállított (és persze módosítható) értéken szerepel. A megmunkálás anyageltávolítási sebesség és térfogat alapú számításon nyugszik!

 

stat2

 

Mit is vesz figyelembe a kalkuláció során?

A felhasznált anyagmennyiség – típustól függő – kilogrammonkénti árát. A hőkezelési, felületkezelési költségeket. A megmunkálási költségeket, lebontva kis, közepes és nagy gépes megmunkálásra. Külön a nagyoló és simító marási költségeket. Az EDM (tömbszikraforgácsolás) és WEDM (huzalszikraforgácsolás) költségeket. Az elektródagyártás idejét. A fúrási köszörülési és előkészítési időket. A normáliák árát. A forrócsatorna rendszer árát. A tervezési költségeket. A moldflow költséget. A szerszámpróbák árát. A szállítási költséget….. És még sok minden mást.

Jó-jó, de valami videó van róla?

Igen, van. Persze mielőtt (miután?) kattintasz a videóra, lépj kapcsolatba velünk, és egy kellemes beszélgetés keretén belül bemutatjuk részletesebben a szoftvert.

 

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet…

Kérlek hívj, vagy írj nekünk. Elérsz minket az enterprise-group.hu oldalon, vagy direktben keresheted kollégánkat a karczub.miklos@enterprisegroup.hu e-mail címen.

Ezen az oldalon az általunk forgalmazott szoftverekről találsz szakmai cikkeket, érdekességeket, leírásokat.

Ügyféltámogató mérnök, szakterülete az NX-CAD/CAM. Jelenlegi munkája előtt 15 évet töltött el műanyag fröccsöntő és egyéb formázó szerszámokat tervező és gyártó cégnél gyártási, ellenőrzési, tervezői és műszaki vezetői területeken.

A szerző további cikkei »

Archívum