Radan táblakiosztás helyettesíti a papír alapú rendszert

A lemezalkatrész összetevőket szinte kizárólagosan az autóiparnak egy Stuttgarti vállalat biztosítja akik Radan felhasználók, ami a Vero Software-től származik és ez az első CAD/CAM szoftver, ami arra törekszik, hogy növelje az ügyfélkört.

Családi kézben lévő Röhrle Stahl- und Blechbearbeitungs GmbH mostanában fektetett be egy új Trumpf TruLaser 5060-ba és kettő Trumpf EHT Vario tandem módú hajlítógépbe.

Radan

Junior ügyvezető igazgatójuk Frank Roehrle keresett egy teljesen integrált szoftver megoldást mind a három géphez és a választása a Radan csomagra esett, amit a Vero’ German forgalmazója a 3D Concepts GmbH, szolgáltat és tart karban.

A 3D Concept alkalmazás támogató mérnöke Viktor Mueller elmondta, hogy Röhrle Stahl két lehetőség után kutatott vagy egy szabadalmaztatott szoftver vagy más független rendszer használata. „Azonban a Radan volt az egyetlen szoftver, amely képes volt futtatni mindkét gép típust egy integrált megoldással. Ez időt takarít meg a sorrend létrehozásában és megmutatja, hogy minden alkatrész teljesen megmunkálható. Nagy magabiztosságot biztosít a szoftver ugyanis az előtt, hogy a nyersanyag rákerül az élhajlítóra pontos szimulációkat tudunk végrehajtani a hajlítási sorozatokon.”

Radan

Röhrle Stahl széles skálán gyárt termékeket és alkatrészeket az autóiparhoz és többek közt rozsdamentes acél mosogatókat is, és Viktor Mueller elmondása szerint a Radan vezette őket táblakiosztó idők jelentős javulásához. Előzőleg a kiosztást a régi plasma gépükhöz kézileg csinálták papíron.

Radan

A vállalat most tervezi, hogy befektet a Radan Webquote-ba, annak érdekében, hogy az ügyfelek, képesek legyenek fogadni az árajánlatotokat és feladhatják rendeléseket közvetlenül az interneten keresztül percek alatt

A 3D Concept mintegy 18 hónapja dolgozott Radanal miután kinevezték őket, hogy fedjék le Németországot, Ausztriát és Svájcot. Előtte már körülbelül 20 éve terjesztettek egy ma már szintén Vero Brand terméket, a Surfcamet.

„A Radan egy erőteljes szoftver, ami minden igényt kielégít egy lemezalkatrész tervezési folyamatánál. Nincs másik hozzá hasonló rendszer Németországban a mai piacon. Lemez alkatrésszel foglalkozó vállalatok, mint a Röhrle Stahl- und Blechbearbeitungs GmbH jelentősen mennyiségben csökkentették a leltárt és növelték az anyag kihasználtságot, ami egy igazi megtérülés a befektetésüknek.”

3D Concepts-ről: A vállalat 1997-ben alapították, és vannak irodái Németországban és Svájcban, valamint partnerei Ausztriában, Belgiumban és Hollandiába, biztosítva az innovatív CAD/CAM technológia megoldásokat. Arra összpontosítanak, hogy biztosítsák a technológiát az alkatrészek fejlesztéséhez és gyártásához.

Az ügyfeleik között a jól ismert vállalatok vannak számos iparágban, beleértve a szerszám és öntőforma készítést illetve gépészeti, autó ipari, repülőipari és fémlemez iparágat. A 3D Concepts biztosítja a CAD/CAM szoftver megoldásokat a Surfcam, a Radan és a WorkXplore szoftverekel. Ezekkel együtt  konzultációs szolgálatot, képzéseket és technikai támogatásokat is biztosítanak.

 

Forrás: http://www.radan.com/news/articles/german-automotive-rohrle

Beosztás: Ügyféltámogató mérnök
Szakterület: CAM rendszerek

Szakmai életút:
Megpróbálom röviden összegezni honnan is indultam és milyen út vezetett ide, ehhez a munkához. Talán még gyerekkorban kezdődött. Családom elég műszaki beállítottságú volt így talán ez vezérelt ahhoz is, hogy a szülővárosomban lévő szakközépiskolába folytassam a tanulmányaimat. Magyarkanizsán a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontban tanultam gépésztechnikus, számítógépes szerkesztő szakon, ugyanis Vajdasági Magyar vagyok. Itt ismerkedtem meg Solid Edge-el, és 3 éven keresztül tanultam a használatát a tanórákon és otthon. Nagyon szerettem ezzel foglalkozni, ezért rengeteg modellezési és egyéb versenyen vettem rész.

A szerző további cikkei »

Archívum