Szoftveres hatékonyságnövelés robotokhoz

Az ipari robotok, bár telepítésük és használatuk már önmagában a termelékenység fokozásának irányába tett lépés, a megfelelő szoftveres támogatással még hatékonyabbá tehetők. Ebben segít az Enterprise Group PLM üzletága, amely termékkínálatában a legegyszerűbb automatizálási feladattól egy robotcella kezelésén át a bonyolult gyártósorok tervezéséig, minden alkalmazáshoz rendelkezésre áll a megfelelő megoldás.

Az integrált, illetve könnyen rendszerbe illeszthető szoftvereknek köszönhetően a termelés egésze egy rendszerben optimalizálható. Ez jelentősen megkönnyíti a közös munkát a különböző területek mérnökei számára, valamint megteremti az átláthatóság feltételeit is. A portfólióban találhatók kulcsrakész, alkalmazásspecifikus szoftvermegoldások ugyanúgy, mint a teljes gyártásban használható programok.

A CAM-es szerszámpálya-tervezést igénylő megmunkálási feladatokban a Hexagon WORKNC programcsomagja jó választás, amely 2-5 tengelyes megmunkálások, valamint robotcellák programozására alkalmas. Az ALPHACAM speciális fa-, kőzet- és fémmegmunkáláshoz fejlesztett CAM-szoftverében szintén elérhető egy integrált robotszimulációs modul.

A Siemens PLM termékei már nemcsak CAM-megoldásokat kínálnak integrált robotspecifikus kiegészítőkkel, sokkal inkább a teljes gyártási folyamatot átívelően, a termeléstervezés irányából
közelítenek a robotprogramozás felé. A RobotExpert a vállalat speciális egyedi követelményrendszerét is képes kezelni, valamint intuitív kezelőfelületével jelentősen leegyszerűsíti a programozás
folyamatát. A Process Simulate még komplexebb megoldást kínál: összetett robotcellák, komplett gyártósorok működésének szimulációját képes elvégezni.
Bármelyik szoftvermegoldásra esik is a választása, a megfelelő program mellé magas szintű technikai támogatást nyújt az Enterprise Group PLM üzletágának csapata.

Archívum