Edgecam Készülék kezelő – Satu testmodell betöltése a Készülék kezelőbe

Az Edgecam Készülék kezelőben megtalálható több készülékgyártó által forgalmazott satuk, leszorítók, tokmányok modelljei. Ezt a gyűjteményt a saját vállalatunknál rendelkezésre álló készülékekkel tovább bővíthetjük.

Nincs más dolgunk mint beszerezni a készüléket gyártó vállalat honlajáról a testmodelleket, majd azt az Edgecam segítségével átadni a Készülék kezelőnek.

Az alábbi videóval egy egyszerű satu beillesztését mutatom be. Pár dolog, amire érdemes figyelni a satuknál:

– készítsünk egy 3 különálló testet tartalmazó összeállítást. (satu alapja, álló pofa, mozgó pofa)
– minél egyszerűbb annál jobb
– figyeljük meg a videóban a nullpont elhelyezést, csak úgy adjuk ki a modellt, ha azt már beállítottuk (az x tengelyre harapjon mindig, ha szükséges, akkor később forgassuk el a satu kiválasztásnál az Edgecamben)

Ügyféltámogató mérnök, szakterülete a CAM rendszerek.
Magyarkanizsán a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontban folytatta tanulmányait gépésztechnikus, számítógépes szerkesztő szakon, itt ismerkedett meg Solid Edge-el, amit 3 éven keresztül tanult a tanórákon és otthon. Főiskolát a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolán végezte, mint Gépészmérnök. Szerencsére itt is végig kísérte a Solid Edge így a CAD tudása nem kopott meg. Miután megszerezte a diplomáját, ismét kapcsolatban léptem a jelenlegi munkahelyével, amit korábban az iskolai évei alatt részt vett versenyek miatt már ismert. Végül a CAM-es területen helyezkedett el, amiben egy újabb kihívást látott, mert mindig is érdekelte ez a szakterület.

A szerző további cikkei »

Archívum