Solid Edge a bútoriparban

Blog

Solid Edge a bútoriparban

A Siemens AG 3D-s tervező szoftvere, a Solid Edge, az ipar számos területén alkalmazható, többek között a bútoriparban is. A alábbi videóban egy hasznos funkciót mutatunk be, amivel meggyorsíthatjátok munkátokat. A bejegyzés végén pedig egy új, szintén a témakörhöz kapcsolódó, Solid Edge ST9 újdonsággal ismerkedhettek meg.

A jelenség:

A szerelésekbe sokszor egy olyan alkatrészcsoportot kell beépíteni, ami több helyen akár más szerelésekben is egy állandó összetételben, egymáshoz képest azonos pozícióban lévő alkatrészekből áll, és a beszereléshez a környezetében lévő alkatrészeken mindig ugyanolyan alaksajátosságokat kell létrehozni. (kivágást, furatot stb.) Ez utóbbi tulajdonság miatt a szerelés (alszerelés) beépítése nem jelent teljes megoldást.

A megoldás:

Az ismertetett probléma megoldása a konstrukciós csoport, ez egy speciális szerelés, ami az alaksajátosságokat hordozó minta alkatrészekkel egészül ki. A videó a konstrukciós csoport készítését és elmentését mutatja be.

 

 

Végkövetkeztetés:

A konstrukciós csoport egy speciális szerelés, ami tartalmazza a környezetében lévő alkatrészekre készítendő alaksajátosságokat is minta alkatrészekkel. (sablon jellegű) Az alaksajátosságok reprodukálásához szükség van a modelltörténetükre, ebből következőleg itt hagyományos modellezéssel létrehozott alaksajátosságoknak kell szerepelniük. A konstrukciós csoport tehát egy az állandó résztvevő alkatrészeket tartalmazó szerelésből és egy vagy több hagyományos alaksajátosságot definiáló, minta-alkatrészből álló komponens.

 

Solid Edge ST9 Újdonság

A Solid Edge fejlesztői a felhasználói igények szem előtt tartva fejlesztik a szoftvert és lepnek meg minket újabb és újabb remek funkciókkal.

Nyár végével jelent meg a Solid Edge ST9-es verziója, melyben már lehetőség van alakos szerszámmal felületek kialakítására, ezzel megkönnyítve a munkát. Az elkészített modellt Keyshot-ba átküldve könnyedén készíthetünk magas minőségű képeket, melyeket felhasználhatunk akár termékkatalogusokhoz is.

Ha szeretnétek többet megtudni a Solid Edge ST9-ről és a benne rejlő lehetőségekről keressetek minket.

 

 

 

 

Új hozzászólások

Archívum