Solid Edge ST9 fejlesztései

Egyik előző blogbejegyzéseinkben beharangoztuk, hogy jönnek a régi verziók újdonságai. Ezek közül is az első az ST7-es verzió volt, amit az ST8-as követett. Azok számára, akik a beharangozó blog és e két verzió újdonságai alapján úgy látja, hogy valami rendszer van ebben a blogsorozatban ő már számított arra, hogy az ST8-at az ST9 fogja követni. Szóval ez a bejegyzés az elvártaknak megfelelően a Solid Edge ST9 újdonságait tartalmazza.

Még mielőtt belenéznénk ennek a verziónak az újdonságaiba, előtte meg kell említenem, hogy az újdonság konzultációinkon a résztvevők az újdonságokat modelleken tudják begyakorolni és az oktatótól tudnak kérdezni, míg itt a videókban (mivel ezek előre felvett videók) mindenféle interakció nélkül láthatóak a szoftveres funkciók. Akinek szüksége lenne konzultációra ők a szokásos elérhetőségeinken jelezhetik ezeket az igényeket, vagy az adott verzióra (ami most a 2023-as) az oldalunkon tudnak jelentkezni: https://enterprisegroup.hu/plm/esemenyek/solid-edge-2023-ujdonsagok-konzultacio

Most a blog írásakor a legfrissebb verzió a 2023-as, de ha valaki később olvassa ezt a bejegyzést, akkor neki a Solid Edge 2024, vagy Solid Edge 2025 (vagy az éppen aktuális verzió) újdonság konzultációját tudjuk javasolni.

Annak idején amikor az ST9 volt a legújabb Solid Edge verzió, akkor a következő videó volt a beharangozója az újdonságok konzultációnak:

Nézzük akkor az újdonságokat, amiket a következő kategóriákba szedve értek el a lenti lejátszási listában:

  • Alkatrészmodellezés (szilárdtest és lemez)
  • Szerelés
  • Műhelyrajz
  • További újdonságok (Általános fejlesztések, szimuláció, fordítók, …)

Az alkatrészmodellezés újdonságait az ST9-es verzióból itt tekinthetitek meg:

A szereléskörnyezet újdonságait az ST9-es verzióból itt nézhetitek meg:

A műhelyrajzkörnyezet újdonságait az STp-es verzióból itt nézhetitek meg:

A további újdonságait az ST9-es verzióból itt nézhetitek meg:

Bízom benne, hogy mindenki talált magának valami érdekeset és újat, vagy ha nem akkor fel tudta idézni, hogy a „ajj réges régen amikor még ezt használtam mennyire jó volt, hogy ez a funkció bekerült a Solid Edge-be”.

Archívum