Solid Edge tippek trükkök No.5

Blog

Solid Edge tippek trükkök No.5

1.Beágyazott Office dokumentumok szerkesztése-kezelése Solid Edge-ben!

Hogy mi? Kevésbé ismert, viszont nagyon hasznos lehetőség. Például abban az esetben, ha elkészítettünk egy szerelési/karbantartási utasítást Word-ben, akkor lehetőségünk van a műhelyrajzba beágyazni! Akár rajzkörnyezetben is szerkeszthetjük a szöveges dokumentumot! Lássuk milyen lépéseket kell ehhez végrehajtanunk. Rajzkörnyezetben-Vázlat panel-Beszúrás csoport-Objektum beszúrása

clip_image001

Ha a ’Hivatkozás’ előtti négyzetet üresen hagyjuk, akkor a dokumentum beágyazásra kerül a dft-be.

clip_image003

Beállítástól függően, mikor duplán kattintunk a szövegre akkor a Solid Edge menüszalag helyén a Word-ét fogjuk találni, ami segítségünkre lesz a szöveg szerkesztésében.

clip_image005

Érdekességként megemlíteném, hogy prezentáció (ppt) vetítését is indíthatom Solid Edge-ből!

 

2. Esc

Az ’ Esc’ billentyűnek több feladata is van a Solid Edgeben. Az első, amit rengetegen használnak az, mikor egy parancsból ki szeretnénk lépni vagy a módosítást befejezni. Én lustább vagyok annál, hogy felemeljem a kezem, helyette javaslom a radiál menü használatát vagy a szalagsoron megtalálható kiválasztás parancsot. Hiszen mikor a „gyorsbillentyűt” használjuk akkor is a kiválasztás parancsot aktiváljuk.

clip_image007

Ha nem akarjuk elhanyagolni az Esc billentyűt, akkor egy Tipp mikor érdemes használni.

Ha egy szerelés megnyitása/betöltése alatt nyomjuk meg akkor megszakítjuk az alkatrészek betöltését a memóriába. Tehát a fájl megnyitási időtartamát csökkenteni tudjuk ezzel, valamint optimalizálni a memóriahasználatot.

 

3. Rajzok teljes körű frissítése

Ha nyomva tartjuk a CTRL+SHIFT billentyűt miközben a Minden frissítés parancsot kiadjuk, akkor a Solid Edge az összes rajznézetet úgy frissíti mintha most készítettük volna el. Ez több rajzlap esetén időigényes lehet, viszont ST9-ben ezt az időt töredékére csökkentették a fejlesztők! Ha kíváncsi vagy további ST9-es újdonságokra akkor klikk IDE.

clip_image009

Új hozzászólások

Archívum

https://blog.eplm.hu/wp-content/themes/eplm/images/logo-grayscale.png" alt="" />