Solid Edge tippek trükkök No.8

Blog

Solid Edge tippek trükkök No.8

1. Hogyan érdemes expandált lemezt kezelni a Solid Edge-ben?

Mindenki  szereti ha egy erős vas dübörög a keze alatt a napi munkában. Egy jó videókártya elengedhetetlen a pontos gyors megjelenítéshez, de vannak olyan alkatrészek, amik lassan de biztosan “elfogyasztják” a hardverünket. Jogos a kérdés, hogy milyen alkatrészek ezek? Nem mások mint expandált lemezek, hálók. Egy kis Trükkel amit Solid Edge nyújt számunkra könnyedén megelőzhetünk minden problémát. Az említett alkatrészek esetében nem készítem el a több száz, akár több ezer kivágást modell szinten, mivel ez nem feltétlenül szükséges a modellezésre szánt időt hasznosabban is el lehet tölteni például egy Tipp.

Hogy melyik az az opció ami ennyi időt spórról meg? Ez nem más mint alkatrészben a Felületfestő szerelésben Felület formátum.

 

0801

 

A mintázatnál akár a saját akár az internetről letöltött “textúrát” is használhatjuk. Ami fontos az esetünkben, hogy a háttérszín megadása után átlátszóvá kell tenni. Ezzel nem csak azt értük el, hogy az alkatrész felületén megjelent a minta, hanem azt is hogy a mögötte található többi alkatrész látható lesz..

 

0802

 

2. Adjuk meg a módját.

Importált alkatrészek esetében elveszik a modell történetünk. Ezért nehézkes az alkatrészeken található alakelem kiválasztása, mivel szinkron környezetben minden felületrészt egyesével kell kijelölnünk. Ettől a rengeteg kattintástól kímél meg minket a Solid Edge Kiválasztás kezelő módja(shift+szóköz).

 

0803

 

A parancson belül rengeteg lehetőségünk van a kiválasztás típusára.

 

0804

 

Az egyedülálló szinkron technológiát kihasználva a Solid Edge megvizsgálja a kapcsolódó felületeket és a kritériumoknak megfelelően kijelöli.

Csavarok és kis alkatrészek kiválasztása szerelésben.

Szerelés környezetben is rengeteg lehetőségünk van a kiválasztást szabályozni. Az egyik ilyen lehetőség a Méret alapú kiválasztás.

 

0805

 

A parancs segítségével egyszerűen meg tudjuk keresni a kisméretű alkatrészeket, amiket kijelölés után jobb klikkel elrejtés parancs segítségével el tudjuk tüntetni. Erről az állapotról képernyő konfigurációt érdemes készíteni.

 

0806

 

3. ST9

Hamarosan megjelenik a Solid Edge ST9 magyar verziója. Ezután a Tippek Trükkök-ben minden alkalommal bemutatok egy parancsot. Véleményünk szerint az elmúlt évek egyik legjobb verzióját készítették el a fejlesztők a valós felhasználói igények alapján!

Lássuk az első olyan újdonságot ami nagymértékben megkönnyíti a hagyományos modellezők életét. A modelleken, szereléseken elhelyezet méreteket, paramétereket a Solid Edge egy központi helyen tárolja a változó táblában, ami az új verzió fejlesztésénél egy kis ráncfelvarráson ment át. A paramétereket tudjuk alakelemek alapján csoportosítani, így ha innen módosítjuk a modellt, akkor könnyebb megtalálni a méreteket. De beszéljenek helyettem a képek!

Előtte:

0807

Utána:

0808

Új hozzászólások

Archívum

https://blog.eplm.hu/wp-content/themes/eplm/images/logo-grayscale.png" alt="" />